Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2016 Ramadan Bayramı - Şevval Hilali Gözüktü Mü?

Ebu Muhammed Eymen Çevrimdışı

Ebu Muhammed Eymen

Bir adım öteside, Bin adım öteside toprak..
Frm. Yöneticisi
BAYRAMIN 1. GÜNÜ

Mısırlı astronomlara yani gökbilimcilere göre bugün (4 Temmuz 2016) günü hilalin görülme ihtimali yoktur. Bu sebeple onlara göre ramazan bayramı 6 Temmuz çarşamba günü olacaktır.

KAYNAK: http://www.aqlame.com/article29728.html

Yine de kesin sonuç bugün Güneş'in batışından sonra hilalin fiilen görülüp görülmemesine göre belli olacak.
 
S Çevrimdışı

sabrii_27

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allahin takdiri neyse o olur.Öte yandan 1 yil öncesinden bayram günü belirleniyor hilal gorundumu gorunmedimi diyanetinde ona uyan cogunlugunda umrunda degil ramazan baslamasa ramazan basladi sananların oruç tutmuyor sanip sana kizmalari ramazan bayrami baslamasa bayram gunu oruc tutuyor diyerek acaip davranislar kendim 2 kisi gormustum yillar önce sokakta ramazanin 1.gunu saniodum diyanete gore tutunca megerse ertesi gunmus ramazan.Sokakta gordugum 2 carsafli bayanin aciktan biseyler yedigini gorunce kinamistim oysaki bi cok aciktan yiyen var istanbulda ama onlara daha cok kizmistim müslüman göründukleri halde oruç tutmuyorlar diyerek
 
Son düzenleme:
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
13567184_1264572306917078_1562080154638578477_n.jpg


mahkeme aciklama yapmis, orucu 30 a tamamliyorlar. hilal görünmemis.

yine mi gol degil : )
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Yarın oruçlu muyuz? Kesin mi, akşam mı belli olacak?

benim hala umudum var ahi fasa kadar yolu var, hele bir de fasli kardeslerden haber bekleyelim : )

isin sakasi normal sartlarda 2 saat öncesinde cogu yer acikliyordu görünmedigine göre yarin bir aksilik olmazsa orucuz insaAllah.
 
ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hiyanet Başkanlığı zaten 2050 bayramı bile belli takvimlerinde. Allaha hamd olsun bir fırsat daha verdi Rabbim yarın orucluyuz. Bu olayı en iyi şekilde Rasûlullah sünneti üzere insanlara tartışmadan anlatmak.
 
B Çevrimdışı

Bir tutam ilim

إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ
İslam-TR Üyesi
akhiler bayram namazı nolcak ?
 
Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hilal görülmemiştir, yarın salı günü Ramazanın 30. günüdür, Kuran'dan sonra İslam'ın temel kaynağı olan sünnet gereği hilal görülmediğinde Ramazan ayı 30 güne tamamlanır. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem bize bu dini böyle öğretmiştir. Hadis şudur: “Ancak hilâli görürseniz oruç tutun ve ancak onu görürseniz bozun (bayram yapın). Eğer göremezseniz ayı otuz güne tamamlayın.” (Buhari-Müslim) Dünya ölçeğinde bayram ilan eden sadece Türkiye ve Balkan ülkeleridir. Diğer İslam ülkeleri ise; çarşamba gününü bayram ilan etmiştir.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt