Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

4 Türkiyeli Daha Suriye'de Şehid - Allahu Ekber-

S Çevrimdışı

samudra ambrozzi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
''Allah Yolunda Öldürülenlere,Ölüler demeyin
bilakis onlar diridirler Rabb'leri katında
rızıklandırılmaktadırlar...''
Ali İmran Suresi 169

Kardeşlerin dördü'de aynı medresede aynı sınıfta öğrenim görüyorlardı...

Şehid (inş)
Osman 22 yaşında snıpeer ile şehid edildi...
Şehid (inş) Huseyin 20 yaşında istişhad...
Şehid (inş) Hasan 20 yaşında istişhad...
Şehid (inş) ishak 18 yaşında istişhad...







Kardeşlerin dördü'de aynı medresede aynı sınıfta öğrenim görüyorlardı...

Şehid (inş) Osman 22 yaşında snıper ile şehid edildi...

Şehid (inş) Huseyin 20 yaşında istişhad...

Şehid (inş) Hasan 20 yaşında istişhad...


Şehid (inş) ishak 18 yaşında istişhad...



RABBİM BU KARDEŞLERİN ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN İNŞALLAH AİLELERİNE SABIR VERSİN.... Allah bizlerede onların yolundan gitmeyi nasib etsin
ALINTIDIR
 
İ Çevrimdışı

İZBANDUT

Üyeliği İptal Edildi
Banned
istişhad derken bu 3 genç kendilerini feda mı ettiler veya ettirildiler? yani intihar eylemi mi yaptılar?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Maşeallah kardeşlerim;

Rabbim şehadetlerini kabul buyursun.
 
İ Çevrimdışı

İZBANDUT

Üyeliği İptal Edildi
Banned
DEDİĞİN GİBİ YAPTILAR
KİMİNE GÖRE İNTİHAR KİMİNE GÖRE İFTİHAR :)

KARDEŞ BU GÖRDÜKLERİN TACUL VAKAR SAHİPLERİ ALLAH BİZEDE NASIP EDER İNŞALLAH

niye bu genç türkleri seçmişler ve istişhad eylemlerinden ne gibi bir zarar verildi düşmana? tam bir zaman ve mekan verebilirmisin istişhadların olduğu yerler için
 
S Çevrimdışı

samudra ambrozzi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
NE SEÇMESİ BİRADER ONLAR KENDİ İSTEKLERİ ÇERÇEVESİNDE BU İŞİ YAPARLAR BU İSTİŞHAD O KARDEŞLER İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT VE NİMET ANLAŞILAN BİRAZ DAHA PİŞMEN LAZIM
 
halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
akhim kusura bakma ama bu zamanda 20 yaşlarında bir dindar genç sağlıklı karar alamaz din adına.


Kusura bakmada sen sağlıklı bir karar veremiyorsun bu olsa olsa eksikliktir
İslam Tarihinde nice küçük mücahitler şehit olmuştur

Eyer tevhid ehli deyilsen

bilgin olsun diye diyom kemalist zamanındada yaşları daha 8 ile 15 yaşlar arası küçük askerler vardı ve cephede öldüler bunlarda

hani bir lafvardır akıl verme para ver ( bizden uzak bir laf elhamdulillah )

bende derimki boş hitamlarda bulunma araştır

 
R Çevrimdışı

Rabbani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir kişinin kalabalık bir düşman topluluğuna saldırıda bulunması demek İbnu Arabi’nin yukarıda zikrettiği gayeleri ve İslam kuvvetlerinin yararına düşman kuvvetlerinin zararına olacak daha başka gayeleri gerçekleştirmek için kendini şehadete atması demektir. Çünkü bir kişinin kalabalık bir gruba saldırıda bulunmasının sonucunun o bir kişinin öldürülmesi olacağı kesindir. Yukarıda da zikrettiğimiz gibi geçmişte bu tür şehadet eylemlerinin kılıçla gerçekleştirilmesi bugün bombayla veya benzeri şeylerle gerçekleştirilemeyeceğini göstermez.
* Maliki mezhebi alimlerinden Kasım ibnu Muhaymere, Kasım ibnu Muhammed ve daha başka fakihler, Allah için halis niyetle olması ve kişinin kendinde bir güç olduğunu hissetmesi halinde bir kişinin kalabalık bir düşman birliğine saldırmasının sakıncalı olmadığını söylemişlerdir.
* Şevkani de Neylu’l-Evtar’da düşmana esir olmak istemeyen bir Müslümanın öldürülünceye kadar çarpışmasının caiz olduğunu söylemiştir. Bazı ilim adamları da düşmana esir olduğu takdirde kendisine işkence edileceğinden dolayısıyla bu işkence altında Müslümanların sırlarını verebileceğinden endişe duyan bir kişinin kendini ölüme atmasının intihar sayılamayacağını ifade etmişlerdir. Bu yöndeki fetvalar kişinin kendini ölüme atmasının her zaman intihar hükmünde olmadığını, bu konuda niyet ve gayeye bakılması gerektiğini göstermektedir.
* Ünlü tefsir alimi Cassas’ın Ahkamu’l-Kur’an, C.1, sh. 309′da naklettiğine göre hanefi alimlerinden Muhammed ibnu Hasan eş-Şeybani şöyle demiştir: “Eğer sonuçta kurtulabileceğini veya öldürülse de düşmana zarar verebileceğini tahmin ediyorsa bir kişinin bin kişiye karşı saldırı gerçekleştirmesinde sakınca yoktur… Sonuçta kurtulamayacağını hatta düşmana da bir zarar veremeyeceğini ama Müslümanlara cesaret kazandıracağını, böylece onların kendisini örnek alarak düşman karşısında aynı cesaretle çarpışacaklarını hesap ediyorsa yine de saldırıda bulunmasında bir sakınca yoktur. Allah’ın izniyle bu hareketinden dolayı sevap alacağını umarım.”
* Ebu Hamid el-Gazali, İhya’da, bir Müslümanın öldürüleceğini bile bile bir düşman birliğine saldırmasının caiz olduğunda ihtilaf olmadığını bildirmiştir.
* İmam Nevevi de cihad esnasında belli bir gaye için kişinin kendini tehlikeye atmasının caiz olduğunu söylemiştir. Nevevi’nin şehadet eylemleriyle ilgili açıklamasını yukarıda vermiştik.
* Beyhaki de Sünen’inde, Avf ibnu Afra ile Umeyr ibnu Humam’ın Bedir’de, Enes ibnu Nadr’ın Uhud’da ve Bera ibnu Malik’in Yemame’de yaptığı hareketleri delil göstererek bir kimsenin kendini şehadete atmasının veya şehadeti göze alarak bir eylem düzenlemesinin caiz olduğunu bildirmiştir.
* Kurtubi, Tefsir’inde, Yüce Allah’ın: “İnsanlardan öyleleri de vardır ki, canlarını Allah’ın rızasını kazanma yolunda feda ederler” (Bakara, 2/207) ayetini bir kimsenin düşmana zarar vermek veya Müslümanlara güç kazandırmak amacıyla şehadete atmasının caiz olduğuna delil göstermiştir. (Bkz. Kurtubi Tefsiri, C. 3, sh. 21)
* Maliki alimlerinden Ebu Abdillah Muhammed ibnu Ahmed bir kimsenin kalabalık bir düşman topluluğuna veya saldırgan grubuna yahut isyancılara karşı eylem düzenlemesi hakkında şöyle demiştir: “Saldırıda bulunacağı kimseleri öldürüp de kurtulacağına kanaat ederse bu hareketi yapması iyidir. Öldürüleceğine ancak yine de karşı tarafa zarar vereceğine yahut Müslümanların yararına olacak bir etki yapacağına kanaat ederse o zaman yine caizdir.” Ebu Abdillah bu görüşüne Bera ibnu Malik’in Yemame’deki hareketini delil göstermiştir.
* Yine Maliki alimlerinden İbnu Huveyz Mikdad şöyle demiştir: “Bir kişinin bir gruba yahut kalabalık bir asker topluluğuna saldırması konusuna gelince: Bu kişi eğer kendisinin öldürüleceği ama bununla birlikte düşmana zarar verebileceği veya başarılı çarpışma yapabileceği ya da Müslümanların yararına olacak bir etki yapabileceği kanaatini taşıyorsa bu hareketi caiz olur.” İbnu Huveyz, bu görüşüne, bizim yukarıda verdiğimiz ve İranlıların fillerine karşı bir Müslüman mücahidin atını alıştırması ve tek başına bir orduya saldırması olayını delil göstermiştir.
Bu aktardıklarımız Allah yolunda, düşmana zarar vermek veya Müslümanların yararına olacak bir etki bırakmak için kendini şehadete atmanın caiz olduğu konusunda söylenenlerin sadece bir kısmı. Sonuç itibariyle, İslam fıkhına göre intihar genellikle, bir insanın dünya sıkıntılarından bıkarak ölümü tercih etmesi ve herhangi bir yolla kendi kendini öldürmesidir. Bir tek ilim adamı bile cihad esnasında düşmana zarar vermek yahut Müslümanlara cesaret kazandırmak amacıyla kendini ölüme atmanın intihar sayılacağını söylememiştir. Sadece ölümü göze alarak gerçekleştirilecek eylemlerde gözetilmesi gereken birtakım kurallar belirlemişlerdir. Çağımızın ileri gelen alimleri de aynı şeyi vurgulamaktadırlar. İşte Prof. Dr. Yusuf el-Kardavi’nin konuyla ilgili hutbesinden birkaç cümle: “Ne yazık ki HAMAS’taki kardeşlerimiz yoğun bir baskıya maruz kalınca bütün herkes bıçaklarını onlara doğru çevirdi. Böylece herkes onlara sövmeye, ağır tenkitler ve lanetler yağdırmaya başladı… Böylece suçlular ve terör hamlesi başlatan teröristler topluluğu haline geldiler. Oysa daha düne kadar intifadanın fedaileri, kendilerini şehadete atan büyük kahramanlardı. Bu hareketin geçmişte kahramanca eylemler olarak nitelenen eylemleri nasıl oldu da birden bire “intihar saldırıları” haline geldi? Bunun tek sebebi Arap toplumlarının kafalarının yahudileştirilmesidir. İsrail zihinleri yahudileştirdi. Medya, Rabbimizin merhamet ettiklerinin dışında kalanların kafalarını yahudileştirdi. Rabbimizin koruduklarının -ki onların sayıları da azdır- dışında kalan politikacıları yahudileştirdi. Böylece kahramanları teröristler, onların eylemlerini de cinayet eylemleri olarak adlandırmaya başladık…”
Kuveyt Üniversitesi Şeriat Fakültesi dekanı Prof. Acil Casim en-Neşemi de, Kuveyt’te çıkan el-Kabes gazetesinin 19 Mart 1996 tarihli sayısında yayınlanan konuyla ilgili fetvasında özetle şu bilgileri veriyor: “Üzerine bomba bağlayarak veya arabasına bomba koyarak düşmanların arasına dalan bir genç bu hareketiyle düşman tarafında ölüme yol açmayı ve düşmana herhangi bir şekilde zarar vermeyi amaçlıyorsa bu hareketinden dolayı intihar etmiş sayılamaz. Fakat bunun belli şartları var: Birinci olarak: Bu hareketiyle Allah’ın kelimesini yüceltmeyi (i’layi kelimetillah), Allah yolunda ölümü ve Allah’ın dininin yücelmesini amaçlamış olmalı. İkinci olarak: Düşmana zarar vermek için başka bir seçeneğin bulunmadığı yahut bu seçeneğin diğer seçeneklerden daha çok düşman üzerinde etki yapacağı bilinmeli. Üçüncü olarak: Bu tür bir eylemin fert üzerindeki etkisine değil cemaat üzerindeki etkisine itibar edilmeli, böyle bir eylemin nasıl bir sonuç getireceği cemaat açısından değerlendirilmelidir. Böyle bir eylemin ne gibi sonuçlar getireceği üzerinde araştırma yapılmadan ferdi olarak bu tür bir eyleme girişilmesi ise caiz olmaz.” Prof. en-Neşemi bunlara dikkat çektikten sonra ilim adamlarının istişhadi eylemlerin cevazıyla ilgili görüşlerini ve bu konuda dayandıkları delilleri sıralıyor. Biz bunların çoğunu yukarıda verdiğimizden burada tekrar etmeye gerek görmüyoruz. Ancak şunu belirtelim ki, en-Neşemi, ilim adamlarının bir kişinin kalabalık bir düşman topluluğuna, düşmana zarar vermek yahut Müslümanlara cesaret kazandırmak amacıyla saldırıda bulunmasının cevazına delil olarak gösterdikleri rivayetlerin Filistin cihadı esnasında gerçekleştirilen istişhadi eylemler için de delil sayılacağını ifade etmektedir.
Ezher Alimleri Cephesi de, Filistinli mücahitlerin eylemlerine yöneltilen tenkitler üzerine yayınladığı fetvada bu eylemlerde şehid olanlarınşehitlerin üstünleri arasında yer almalarının umulduğunu dile getirdi. Ezher Alimleri Cephesi’nin fetvasında da bizim yukarıda sıraladığımız rivayetler ve görüşler delil olarak gösterilmekte, ardından da şöyle denmektedir: “Bu itibarla, Filistin‘de ve daha başka yerlerde, Allah’ın kendi üzerindeki hakkını ve Müslümanların haklarını düşünerek kendilerini ölüme atanlar, Allah’ın izniyle, şehadet sevabından mahrum olmayacaklardır… Filistin toprağı canların ve malların uğrunda feda edilmesine en layık topraklardandır. Dolayısıyla, orası için şehid olanlar inşallah şehitlerin en üstünlerinden olacaklardır. Ahmed ibnu Hanbel, Müsned’inde Ebu Umame’nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: “Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Ümmetimden bir grup sürekli hak üzere hareket edecek, düşmanlarına üstün geleceklerdir. Allah’ın emri gelinceye kadar (onların bu cihadları devam eder), kendilerine muhalefet edenlerin muhalefetleri onlara bir zarar vermez.” “Onlar nerededirler ey Resulullah?” diye soruldu. O da şöyle buyurdu: “Beyti Makdis’de (Kudüs‘te) ve Beyti Makdis’in (Kudüs’ün) çevresindeki bölgelerde.”… Burada şunu ifade etmeliyiz ki, gasp edici gaspını sürdürdüğü sürece onun gözetilmesi gereken hiçbir mahremiyeti yoktur. Kanının ve canının da dokunulmazlık hakkı (ismeti) kalmaz.”
Prof. Dr. Hemmam Said, Prof. Dr. Yasin Deradine, Prof. Dr. Muhammed Amr, Prof. Salah Abdulfettah el-Halidi, Prof. Dr. Muhammed Uveyde, Prof. Dr. Mahmud Salih Cabir, Prof. Dr. Rasih el-Kurdi gibi tanınmış ilim adamları başta olmak üzere şeriat ilimlerinde otorite sayılan onlarca ilim adamının imzasını taşıyan, “Şeriat alimlerinin Filistin toprağındaki istişhadi eylemlerin meşruiyeti hakkındaki fetvaları” başlıklı bir fetvada da şöyle denmektedir: “İlim adamlarının ileri gelenleri tefsir, hadis ve fıkıh kitaplarında bir kişinin şehid olmayı göze alarak kalabalık bir düşman kitlesine saldırmasının caiz olduğuna ve bu eylemiyle Allah’ın rızasını, düşmana zarar vermeyi gaye edinmesi, niyetini de halis tutması halinde eylem esnasında şehid olmasının saygın bir şehadet olduğuna hükmetmişlerdir.” Fetvada daha sonra konuyla ilgili rivayetler ve görüşler naklediliyor. Sonuçta da şu ifadelere yer veriliyor: “Sonuç itibariyle bilinmelidir ki intihar şer’an reddedilen bir harekettir. İntihar, intihar eden kişinin Allah’ın rahmetinden ümit kestiğine, O’nun kaderine rıza göstermediğine, kaza ve imtihanına sabretmediğine delalet eder… Allah’a olan bağlılığı, O’nun dininin yücelmesi, Peygamberinin isra vemirac topraklarının işgalden kurtarılması için cihad ettiği, düşmana karşı verdiği cihadda ve düşmana zarar verme konusunda bağlı kalmak zorunda olduğu şeriatın kendini ne ile yükümlü kıldığının bilincinde olduğu bilinen, kendisi Allah’a gönülden boyun eğmiş ve yalnız Allah’ın rızasını gözeterek Müslümanların zaferi için kendini şehadete atan bir genç için aynı şeylerin söylenmesi mümkün müdür? Bu durumdaki kişi Yüce Allah’ın şu ayetinde kastettikleri arasına girer: “İnsanlardan öyleleri de vardır ki, canlarını Allah’ın rızasını kazanma yolunda feda ederler” (Bakara, 2/207)
İlim ehli böyle konuşurken ilimden nasipleri olmayanlar ne yazık ki, Filistin’deki fedakar kardeşlerimizin, kutsal Filistin topraklarını siyonizm kirinden temizlemek için cesaretle gerçekleştirdikleri eylemler hakkında ulu orta konuşuyorlar. Düşünmüyorlar ki, İslam adabı insanın bilmeden konuşmamasını, bilmediği bir konuda en azından susmayı tercih etmesini gerektirir. Düşünmüyorlar ki, intihar Allah’ın haram kıldığı bir şeydir ve bu insanlar Allah yolunda canlarını feda ediyorlar. İşin şer’i delillerini bulmadan böyle bir hareketi yapacak, dolayısıyla hem dünya hem de ahiret hayatlarını mahvedecek kadar aptal değiller. Ne yazık ki son zamanlarda, Batı’dan geçme o “bana göre, bence…” ibaresiyle başlayan ve hiç sevmediğim “ben” merkezli anlayış iyice moda oldu. Artık İslami anlayış sahiplerinin bile çoğunun, bir konuda Allah’ın hükümlerini, ilim ehlinin açıklamalarını araştırma zahmetine katlanmadan: “Bana göre, bence…” ibaresiyle başlayan uzun yorumlar yaptıklarını görüyor ve ciddi şekilde rahatsız oluyorum. Zaten bu kadar farklı gruplara ayrılmamız da hep böyle “ben” merkezli düşünmemizden ileri gelmiyor mu? Oysa Yüce Allah: “Eğer bilmiyorsanız zikir ehline (yani ilim sahiplerine) sorun.” (Nahl, 16/43) demiyor mu? Ve yine Yüce Allah: “Bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz, Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız onu Allah’a ve Peygamber’e götürün. Bu daha hayırlı ve sonuç bakımından da daha güzeldir.” (Nisa, 4/59) diye buyurmuyor mu? lütfen ehli olmadığınız konulara intihar diye bir saçmalık demeyin böyle kutlu bir makama.........
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rabbim şehadetlerini kabul eylesin. Bu yolda halis niyyet taşıyan kardeşlerime ve banada nasip etsin.
 
E Çevrimdışı

Ebu Mus ab

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun kardeşlerden inşallah bizlerde evlatlarımızda islam bayrağı altında savaşırız allah subhaneteala kabul etsın dualarımızı.
 
Üst Ana Sayfa Alt