Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber ABD, Kameralar Önünde Zelenski'yi Azarladı Avrupa'dan Tepkiler Geldi!

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve ABD Başkanı Trump(et)'ın Cuma günü kameralar karşısındaki tartışma ve kavgaları dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Zelenski 'nankörlük' ve 'ABD'ye muhtaç olmak'la suçlandı, sesler yükseldi...

Tartışma, Zelenski'nin güvenlik garantilerini yeterli görmemesinden çıkmış, iki liderin yapacağı basın toplantısı iptal edilmişti Amerika basınındaki bir iddiaya göre ise Trump'ın isteği üzere Ukrayna heyeti apar topar gönderildi. İmzalanması beklenen maden anlaşması iptal edildi.

Rusya'nın ateşkesi bozma durumunda ne olacağı sorulduğundaysa Trump: "Ne demek istiyorsunuz? Yani... Neyse ne, eğer kafana şimdi bir bomba düşerse ne olacak? Bilmiyorum. Biden ve Obama'ya saygıları yoktu ama bana saygı duyuyorlar..."

Tartışmanın ardından Avrupalı liderler ise Zelenski'ye sahip çıktı... İngiltere, AB; Fransa, Hollanda, Lüksemburg, İrlanda, Finlandiya, Portekiz, İspanya ve Norveç'ten Ukrayna'ya destek mesajları verilirken AB'nin dışişleri ve güvenlik politikasından sorumlu yüksek temsilcisi Kaja Kallas radikal bir çıkış yaparak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna Avrupa'dır! Ukrayna'nın yanındayız. Saldırganlara karşı koymaya devam edebilmeleri için Ukrayna'ya desteğimizi artıracağız. Bugün özgür dünyanın yeni bir lidere ihtiyacı olduğu açıkça ortaya çıktı. Bu meydan okumayı göğüslemek biz Avrupalılara düşüyor."

Ve bir başka tepki de Almanya Dışişleri'den geldi. Dışişleri Bakanı, "Yeni bir gaddarlık dönemi başladı." dedi.

Öte yandan ABD tarafından nankörlükle suçlanan ve özür çağrısı yapılan Zelenskiy ise ABD'den özür dilemeyi reddederek "kötü bir şey yaptığımızdan emin değilim, ancak tartışmanın gazetecilerin önünde gerçekleşmemiş olmasını dilerdim" dedi.

Bu haberin içeriğinde Mepa News'ten faydalanılmıştır.

Üst Ana Sayfa Alt