Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ABD ÖSO'ya yardımını açıkladı

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD ÖSO'ya yardımını açıkladı
2013524095016-b.jpg
ABD yönetimi, geçen ay sonunda İncirlik Üssü üzerinden Özgür Suriye Ordusu’na ulaştırdığı ilk parti lojistik yardımının ardından dün de Suriye muhalefetinin sivil örgütlenmesine eğitim verdiğini resmen duyurdu.

2013-05-24
ABD yönetimi, önümüzdeki haftalarda Suriye Rejimi ve muhalefet temsilcilerini ülkede barışçıl bir geçiş için müzakere masasına oturtma çabalarını sürdürürken, Suriye muhalefetine silah dışı yardımlarını da yoğunlaştırıyor. Yönetim, geçen ay sonunda Washington merkezli Suriye Destek Grubu üzerinden Özgür Suriye Ordusu’na İncirlik Hava Üssü’ne indirdiği bir kargo uçağıyla ulaştırdığı 8 milyon dolarlık ilk parti lojistik yardımının ardından yine Washington merkezli Suriye Acil Görev Gücü örgütü üzerinden de Suriye muhalefetinin sivil örgütlenmesine eğitim sağladığını duyurdu.

Suriye Acil Görev Gücü’nün Hatay’daki merkezinden yapılan açıklamaya göre, örgüt bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Yaratıcı Ortaklar ve İhtilaf Dengeleme Ofisi ile birlikte çalıştı. Muhalefetin kontrol ettiği alanlarda sivil hizmetlerin yürütülmesi için oluşturulan Sivil Yönetim Konseyleri’ne (SYK) sağlanan eğitimler ise iletişim ekipmanlarının kullanımı üzerine oldu.

SANSÜRÜ AŞMA YÖNTEMLERİ

SYK’ların bölgelerinde daha etkin bir işlev görmeleri için oluşturulan programın aynı zamanda rejimin sansürüne uğrayan muhaliflerin seslerini dünyaya daha rahat duyurmaları için düşünüldüğü belirtildi. Eğitim, bölgeler bazında organize edildi. İlk seans ise Halep Bölgesi’nde faaliyet gösteren SYK’ya verildi.

Eğitim alan her katılımcıya 2 uydu internet sistemi, 2 dizüstü bilgisayar, 2 kamera, 2 fotoğraf makinesi, bir uydu telefonu, 6 radyo, 4 cep telefonu, 4 hafıza kartı, 4 USB sürücü verildiği açıklandı. Ve iki gün süren eğitimlerde de iletişim ekipmanlarının önemi, stratejik değerlendirmesi ve uluslararası ya da ülke içi iletişimin güvenliği konularının anlatıldığı duyuruldu.

İlk gün eğitimde, iletişim ağları, insan ve elektronik iletişimi, yerel kapasite ve koordiasyon oluşturma anlatıldı. İkinci günde ise muhafelet güçlerine şifre koruma, bilgisayarların ve cep telefonlarının şifrelerinin kırılması dahil teknik eğitim verildi. Uydu internet sistemleri ve veri ayıklama konuları ele alındı. Suriye Acil Görev Gücü, Halep ekibinin ardından ikinci eğitim seansının da önümüzdeki hafta İdlib’teki güçlere verileceğini duyurdu.

ABD NEDEN ARACI KULLANIYOR

Öte yandan ABD’nin Suriye muhalefetine lojistik ve eğitim yardımlarını aracılar üzerinden yapmasını Hürriyet’e değerlendiren bir kaynak şunları söyledi: “Böylece ABD hükümeti, yapılan yardımların radikallerin eline geçmesi riski karşısında sorumluluğu aracıya devrediyor. Aracı sayesinde ileride resmi makamların bu yüzden suçlanmasının önüne geçiliyor. Çünkü ilk sorumlu aradaki örgüt oluyor. Ve yardımların radikal unsurlara ulaşması ya da verilen eğitimlere katılan kişilerin daha sonra radikallerin saflarına geçmeleri durumunda ilk suçlanacak kişinin aradaki örgüt olduğu vurgulanıyor.”

ABD SO'ya yardmn aklad - Vahdet Haber

hiç hoşuma gitmeyen bir haber. ABD nin bunu söylemesi, Nusra ve diğer islami gruplar ile ÖSO nun çatışması sonucunu getirir. ABD ortalığa fitne saçmaktan başka birşey yapmıyor. ÖSO nun yaptığı da bir savaş taktiği de olabilir. Ya da ABD nin ÖSO diye tanımladığı, küçük bir topluluk da olabilir .

Mücahitler desteğini ALLAH tan alıyorlar. Umarım bu direnişe olumsuz etki yapmaz. ALLAH ın mücahit olmayı nasip ettiği kullarının zekaları da kafirlere galipi gelecektir İNŞAALLAH. Çok hassas bir açıklama. ÖSO dan buna ilişkin bir açıklama gelmeli.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ÖSO Sözcüsü El-Masri: Radikallere Karşı Gözümüz Tetikte!
Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Fahd el-Masri, Suriye'deki rejimin devrilmesinden sonra radikallere karşı da savaşacaklarını söylediği ortaya çıktı.
23 Mayıs 2013 Perşembe Saat 20:17

el-Masri, Kasım 2012'de Rusya el-Yovm TV'ye yaptığı açıklamada, Nusra Cephesi'nin eylemlerinin sorulması üzerine "Esed, devrim ve ÖSO'nun imajını zedelemek için bazı tutuklu radikalleri serbest bıraktı. Biz, Esed'i devirdikten sonra radikallere karşı da savaşacağız. ÖSO olarak gözlerimiz, radikallerin üzerinde olacak. Binlerce şehid verdikten sonra hiç kimsenin devrimin gidişatını değiştirmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

el-Masri, geçtiğimiz günlerde el-Meyadin TV'ye yaptığı açıklamasında da Deyr Ez-Zor ve Rakka'da Nusra Cephesi'nin kurşunlayarak bazı Suriyelileri öldürmesini kınadığını, bu tür eylemleri çirkin eylemler olarak nitelediğini söyledi.

Daha önce Askeri Konsey Başkanı Mustafa eş-Şeyh de el-Hayat gazetesine yaptığı açıklamasında, Esed sonrası savaşın radikal İslamla olacağını söylemişti.

El Hayat muhabirine “Gelecekteki savaşımız İslamcılara karşı olacak” diyen Eş Şeyh, konuşmasına şöyle devam etti: “Batı, Beşşar Esed sonrasında İsrail sınırının korunması, bölgedeki çıkarlarının güvence altına alınması, Suriye'nin aşırılık yanlısı İslamcı akımların etkinlik gösterdiği ve azınlıkları ezdiği meydana dönüşmemesi için güvence istiyor. Bizim gözlerimiz, Suriye devriminin İslamlaşmasına karşı tetikte. Gelecekteki savaşımız bu olacak” dedi.

isra haber

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
isra haber ve nurettin şirinin ne MAL olduğu ortada.onların haberlerine de güven olmaz

Çay-Şakird Çevrimdışı

Çay-Şakird

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
açıklamaya gerek yok uzun sayılabilecek bir süredir bir şeyler olduğu açık.

M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
bu şaşırılacak haber değil obama tağutu ve kuklası erdoğan geçenlerde ÖSO'ya destek vermeleri gerektiğini açıkladı ayrıca İslami cephenin gücünü kırmak için elbette bir kozları olmalı bu da hem zalim esada karşı gelmeli hem de ılımlı olmalı ÖSO'da bunun için biçilmiş kaftan yöneticileri açıkça islama savaş açtı suriyenin demokrasi kolu oldu geçmişte bu grupta sözlerinden anladığımız kadarıyla muvahhid müslümanlar bu grupta ilayı kelimetullah için savaştı fakat şimdi durum değişti

bu da bahsettiğim haber linki:ABD'nin derdi Nusret Cephesi | Amerika | Press Medya

Kuteybe Çevrimdışı

Kuteybe

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
münafıklar her zaman daha tehlikeli olmuştur. esedi devirirken, Allahuekber diyeceksin. ESED gidince topuğunun üstüne döneceksin. ALLaH münafığa fırsat vermesin. bu tür haberler sayesinde öso'nun içinde bulunan samimi müslümanlar inşallah onlardan ayrılacaktır.

Üst Ana Sayfa Alt