[TD="align: center"]Adana'da El Kaide operasyonu: 12 gözaltı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör örgütlerinin Türkiye genelinde her hangi bir bombalı ve benzeri eylem yapmaması için geniş güvenlik önlemleri alıyor.
29/05/2013 - 10:53
Şehirlere giriş ve çıkış yapan bazı şüpheli araç ve kişiler incelemeden geçiriliyor. Bu çerçevede El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi'nin bazı eylem hazırlığında olan güvenlik birimleri, zanlıları takibe aldı. EGM İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından adım adım izlenen şüphelilerin kimlerle irtibatlı oldukları kayıt altına alındı. Ayrıca örgütün olası eylem planlarına ulaşıldı. Bu bilgilere ulaşıldıktan sonra Adana'da örgütle irtibatlı olduğu belirlenen 12 kişinin adresleri tespit edildi. Bu kapsamda dün sabah yapılan şafak operasyonu ile zanlılar gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Zanlıların kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda bilgi, belge ve dijital verilere el konuldu. Ayrıca zanlılara ait olduğu belirlenen silah ve mermilerde incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bunun yanı sıra zanlılara ait adreslerde iki kilogram da Sarin gazı ele geçirildi. Bilindiği üzere Sarin gazı, bir çeşit sinir gazı olarak biliniyor. Renksiz ve kokusuz olduğu için teşhisi de son derece zor olan bu gaz, etkili ve öldürücü bir özellik taşıyor. 1991 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kitle silahı kategorisine de alınan Sarin gazının depolanarak saklanması da Kimyasal Silahlar Konvensiyonu tarafından 1993 yılında yasaklandı.
Öte yandan zanlıların Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları da devam ediyor. Polis zanlılara, Sarin Gazı'nı nasıl temin ettikleri ve bunu ne amaçla kullanacakları yönünde soru yöneltti. Zanlılar, ellerindeki malzemeleri öncelikli olarak Suriye'de çatışma bölgelerine götürecekleri yönünde bilgi verdikleri ileri sürüldü. Polis, zanlıların Sarin Gazı'na nasıl ulaştıkları yönündeki çalışmalarını da derinleştiriyor. Ayrıca kimyasal özellik taşıyan bir gazın ele geçirilmesi üzerine konu anında İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa da bildirildi.
ZAMAN
Adana'da El Kaide operasyonu: 12 gözaltı - SutunHaber.Com
Bu haberi her Türkiye - ABD veya Türkiye- israil üst düzey (Siyasi veya Askeri ) görüşmenin ardından duyuyoruz.
Ben bunu farkedeli yaklaşık 4-5 yıl oldu. O günden beri özellikle takip ediyorum. Hiç değişmedi. Ziyaret veya görüşmelerin ardından ve bikaç gün içerisinde oluyor bu. Kesinlikle ve kesinlikle tesadüf değil .Ve hemen hemen istisnası da olmadı.
Gazetecilik yapan arkadaş varsa bu konuyu gündeme taşımalılar.