Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Allah'a, Peygambere Küfür Edenin Tevbesi Caiz mi?

Z Çevrimdışı

zweyy

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam selamun aleyküm sizlere bir sorum olacak hocam bazı yerlerde haşa Allaha sövenin tevbesi makbüldür çünkü bu allahın hakkıdır diyor bazı yerlerde haşa peygambere sövenin tevbesi makbül değildir bu günahta kul hakkı vardır diyor böyle bir günahı işleyen bir arkadaşım var şimdi kendisi yaptığından çok pişman olmuş mübarek ramazan ayında kuran ı kerimi hatim edip tevbe etmiş tevbesi kabul müdür haşa peygambere söven biri tevbe etsede tevbesi kabul olmaz mı bu kulun allahtan başka gidecek kapısı yok ki bu günahta kul hakkı var ise bu kul hakkını nasıl öder ve tevbe ettikten sonra ileride nikahında bir sorun olur mu. Birde hocam bir kişi haşa bu günahı işlese ama yaptığını hatırlamasa veya yapmasa ama yapmış gibi silik bir anı ile hatırlar ise durumu ne olur. Allah cc yar ve yardımcınız olsun
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh;

Kişi'nin Rabb'ine bilinçli olarak küfür etmesi, adı üzerinde küfürdür, kâfirliktir. İslam'ın kutsallarına küfür eden şahıs kâfir olur. Fakat Hadlerin tatbik edilemediği Dar'ul harbde yaşamanın verdiği zilletten dolayı öldürülme haddi tatbik edilememektedir. Had tatbik edilemese de kendisine küfür hükmü indirilir.

Allah'a, Peygamber aleyhisselama ve Kur'an gibi bir mukaddese bilerek küfretmek dinden çıkarır. Dinden çıkanın da her türlü zimmeti gider. Yeniden ihtida eder ve nedamet duyarsa Allah'ın onu afv edebilir. Tekrar şehadeteyn getirir, evliyse nikah kıyar.


Bilinçli olmadan söylenen bu sözlerle dinden çıkılmayacağı için nikâh da bozulmaz. Çünkü burada maksad dinî değerlere hakaret etmek veya bu değerleri hafife almak değildir. Şu kadar var ki bu tür söz ve davranışlarda bulunan kişinin tevbe ve istiğfarda bulunması ve tekrar böyle bir hataya düşmemeye gayret etmesi gerekir. (İbn Âbidîn, Reddu’l-muhtâr, C.VI, Sf: 368)



 
Üst Ana Sayfa Alt