Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Allah'ın Yardımı Ne Zaman Gelecek

Ahde Vefa Çevrimdışı

Ahde Vefa

Üye
İslam-TR Üyesi
Insanlar tarafından hep şikayet edilen bir konu var. Müslümanlar bu kadar zulüm altında iken yüce Allah zalimleri neden cezalandırmiyor???
.
Bu sorunun cevabı olarak Rasulullah dönemini gözden geçirecek olursak yüce Allah Bedir savaşında Müslümanlara zaferi vaad etti , hatta savaş meydanına Meleklerini yardımını göndererek Kafirleri yenilgiye uğratarak vaadini yerine getirdi. Çünkü Allahın vaadi haktır..
.Yüce Allahın bu vaadi her dönem icin geçerlidir.
. Fakat üzerinde durmamız gereken önemli bir husus varki, yüce Allahın vaadinin gerçekleşmesi için biz insanların harekete geçmesi gerekirki yüce Allah ta vaadini gerçekleştirsin.
.Bedir savaşında yüce Allah vaadini gerçekleştirdiği zaman Müslümanlar az bir sayı ile güçlü kafir ordusuna karşı şiddetli bir şekilde savaşarak vede bir çok şehit verip bedel ödedikten sonra, Allah vaadini gerçekleştirip, yardımını gönderdi.
Yoksa bizlerin yaptığı gibi sıcacık evlerinde oturup, yediklerimiz önümüzde, yemediklerimiz arkamızda bir vaziyette iken ,Allah Melekleri göndermedi.
Demek istediğim odurki , Yeryüzündeki tedbirler alınıp, harekete geçmeden, gökyüzündekiler yardıma gelmezler.
Allah kulundan hareket istiyor....
Yoksa yüce Allah istese kafirleri yerle bir eder. Aslında şuanda eziyet altında olan Müslüman kardeşlerimiz imtihanda gorunselerde, Susarak en büyük imtihan içerisinde olan bizleriz....
 
Üst Ana Sayfa Alt