Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

'Andımız ucubesi kaldırılsın' eylemi

• Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Diyarbakırlı sivil toplum örgütleri okullardaki 'andımız'ın bir an önce kaldırılması için eylem yaptı

-andimiz-kaldirilsin-eylemi--3603778.Jpeg

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Diyarbakır'da 57 sivil toplum örgütü 'Özgürlüklerin önü açılsın' sloganıyla, okullarda okutulan 'andımız'ın kaldırılmasını istedi.
Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "1930'lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir" dedi.
Merkez Yenişehir İlçesi Sümer Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından aralarında Özgür-Der, Mazlum-Der, Memur-Sen'in de bulunduğu 57 sivil toplum örgütü üyesi yüzlerce kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürürüp, 'Andımız kaldırılsın, sloganları attı.
Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan protesotcular adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İslam inancında Müslüman evlatlarının varlığını, yüce Allah'ın dışında başkalarının varlığına kurban etme anlayışının 'şirk' olduğunu söyledi.
Memiş şöyle konuştu: "Müslüman çocuklara her sabah gün doğumu ile adeta ibadet bilinciyle bu saçma ve şirk kokan sözleri söyletmek gaflet ve ihanet ile özdeştir. 1930'lu yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucube uygulamaya bir önce son verilmedir."
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

abdullah13 Çevrimdışı

abdullah13

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Geçen kendilerini imanı kurtarmaya adamışların cemaatçilerden birine söyledim ben bunu, şirk dolu sözleri çocuklara söylettiriyorlar andımız denilen zulümün artık kaldırılması gerekiyor dedim. Bu cemaatçi arkadaş "andımızda rahatsz olacak ne var, sadece kürtler rahatsız olur -türküm doğruyum- diye başladığı için" ben kürt açısından bakmıyorum islami açıdan bakıyorum sadce dedim. " Neresi kötü andımızın, aksine çocukları motive ediyor, büyüklerimi saymak, küçüklerimi sevmek demenin neresi kötü" dedi. Senin cemaat sizlere bunları öğretiyor demek, bu şekilde imanınızı kurtarmayı öğreniyorsunuz demek, e güzel devam edin dedim. Laik yani dinsiz olacağına dair söz veriyor bu çocuklar dedim, laiklik neden dinsizlik olsun deyince, artık söyleyecek bişeyim yok sana, Maide-44 "Allah'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir" ayetini okudum ve sustum.

M Çevrimdışı

MuhammedRabbani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
helal olsun keşke tüm müminler böyle duyarlı olsa.sıkıntımız andımızla değil demokrasiyle ama nakadar olursa kar kardır. yani bari andımız kalksın . ki zaten ben evladımı okula göndermicem. hayırlısı.

Üst Ana Sayfa Alt