Bir Müslümanın Laik Olması Şarttır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Evet bazı artniyetliler yine konuyu okuyup, gerçeklere bakmadan, sizin başka işiniz yok mu? kafirleri bırakıp müslümanlarla mı uğraşıyorsunuz diyeceklerine hazırız.

Şu unutulmamalıdır ki, burası islami paylaşım plartformu ve buranın amacı yaşadığımız islamı enine boyuna tartışmakdır...

Evet konuyu dağıtmadan asıl meseleye gelmek istiyorum.

Bu sözler elbette bana aid değil. Peki kime ait?

Çoğu saf (kendinden pek haberi olamayan) müslümanın diliyle övüp durduğu harun yahyaya aittir.

Pek yorum yapmayacağım.

2523

Yorum size ait.

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
boyle bir yumurtayi nasil yumurtlamis gercekten bilgi ve beceri gerektiren bir durum...

ilk defa sesinide duymus olduk( kendi adima)...tam ibret abidesi gibi duruyor..

DAVA Çevrimdışı

DAVA

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
abi yoruma deger birisini ekleseydin valla ederdim, ama yoruma yazik :)

B Çevrimdışı

BaiTullaH

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
yaw bu adam harun yahya adını kullanan biri babam okadar dedi inanma bu adama izleme eserlerini inanmadım ama şimdi hak verdim babama :)

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
mesele adnan oktar olunca insanın ciddi düşünmesi imkansız oluyo.işkembe i kübradan atıyo bol bol...

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
adnan oktar ın yada harun yahya adındaki kitapların çoğunu bu yazmadı...başkaları yazdı...buda çörekleniyor işte..

K Çevrimdışı

Kontrol Ediliyor...

Üye
İslam-TR Üyesi
harunyahya adnan oktar münafıktır.

tv 'de konuşmasında , Allah c.c ye peygamberimize savaş açan devrim yapan için

büyük insan dedi.böyle bir insanın kardeş kabul edilmez.ancak münafık kabul edilir.

Allah c.c münafıkların şerrinden bizleri korusun.

E Çevrimdışı

Ebu Cafer

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
"Cahiliyenin hükmünü mü istiyorlar? Yakinen inanan bir kavim için Allah’tan daha iyi hüküm veren kim vardır?" (Maide: 50)

Söyle bakalım; Allah'tan daha iyi hüküm veren kim vardır? İnsanların özgürlüğüne müdahele ediyor dediğin sistem Allah(c.c) tarafından Rasulü Hz. Muhammed (s.a.s)'e vahyedilmiştir. Yoksa sen cahiliyenin hükmünü mü istiyorsun?

"Bu gün devir değişti", "bugün sistem farklı", "bugün insanlar farklı" gibi İslam dininde yeri olmayan, hiç bir değeri olmayan, duvara çalınacası ve koca bir yalan olan bazı şeyler mi söyleyeceksin? Rasulullah (s.a.s) döneminde de bugün ki gibi laik ve demokratik sistemlere benzeyen bir sistem vardı. Müşriklerin kanun çıkardıkları meclisleri bile vardı hatta. O dönem laiklik ve demokrasi kavram olarak belki yoktu ama sistem neredeyse birebir aynıydı. Rasulullah (s.a.s) İslam dünyaya hakimken gelmedi ve emirliği bir peygamberden veya peygamber olmayan bir emirden de devralmadı! Tıpkı bugün ki gibi bir sistem varken dünyaya geldi ve bu sisteme "cahiliyye devri" dedi. Bu gün demokrasi ve laisizm dünyaya hakim oldu ve kocaman bir yalan uyduruldu. "Çağdaşlık budur İslam ise eskide kalmıştır(gericiliktir)" Kimi kandırıyor bu insanlar? Rasulullah (s.a.s) bu tür sistemlere 1400 yıl önce "cahililiye" dedi ! Cahiliye sistemlerini yıktı ve Allah'ın izniyle İslam sistemini kurdu. Nihayet din kemale erdirildi ve vefat etti.

Bırakın bu hegel mantığını. Dünya üzerinde ki en yeni sistem İslam sistemidir. İşlev olarak binlerce yıldır olan ama kavramsal olarak bir kaç yüzyıl öncesine dayanan bu sistemleri "çağdaş" diye kimseye yutturamazsınız.

T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ulan bu ne biçim adam hem mehdinin hadisleri ona uyuyor diyor hemde laiklik sart diyorr bu ne biçim alamaet )))

laiklik sart diyen kafir olur musrik olur ey cahill adnan oktarr yani insanlar'in istedigi gibi yasamasina izin vermeyen seriatmi yoksa senin dedidgin laiklikmi ?

sana bir misal ey cahil kafir adam insanlarin beynine giren adam

simdi bir musluman namaz kilmazsa islam devletinde tabi onun cezasi vardir çunku ben muslumanim diyor kanunlari kabul ediyor cezasinada razi oluyor

ama bir kafir namaz kilmazsa islam devleti içinde yasiyorsa o adama ceza vermiyorlarki çunku bir kere inanmamis adam o devlete yasayiyor ama musluman degil bak gordunmu demeki adalet'in olmasi için seriatçi olmak lazimis, laik olmak degil, yani illa inasnlara diyorsunki açikça musrik olmak lazim yani musrik olunca herkes hur olur rahat olur hee vay halineee ne diyeyim en azindan insanlarin beynine girme

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
laiklik şart diyen birinin demek istediği din ile devletin ayrılması değildir. Devletin İslam diniyle yönetilmemesi demektir. Şu anda T.C. laik bir devlet midir? Hayır, çünkü T.C. şeriat ile yönetilen bir devlettir amma putun kemalizm dini şeriati ile yönetilmektedir. Akıllarınca bunlar kemalizm dinini bir din değilmiş gibi göstermeye çalışıyorlar ama bunların ki bildiğin BATIL bir dindir. Bizler nasılki Allah'ın kelamına, emrine tabi isek onlar da putun kelamına, emrine tabiler. Biz bir konuda Kur'an'ın ve sünnete baş vuruyorsak onlar da putyasasına baş vuruyorlar. Bizler birşey ilahi ahkama ters, ilahi ahkam değişmez diyorsak onlar da putun ilkelerine ters, put ilkeleri değişmez diyorlar. Laiklik adı altında kıs kıs gülerek gizlenen kemalizm putperest bir dindir. 'Nasıl ya öyle şey olur mu? Bizler moderen, çaaadaş insanlarız, putperestlik ilkel birşeydir.' demelerine kanmayın. Bunlar da moderen putperestlerdir.

Gelelim bu harun yahya denen adama, adı üstünde harun ve yahya. Peki neden Musevilerin en büyük peygamberi Musa (a.s.)'nın yardımcısı ve Hristiyanların en büyük peygamberi İsa (a.s.)'nın yardımcısının ismini birlikte seçmiştir? Bunu genellikle içimizdeki gizli münafıklar yaparlar. Görünüşte İslam peygamberlerinin isimlerini alırlar ama Musa isminin altında aslında bir Moses (Musevi inancı) vardır, İsa isminin altında bir Jesus (Hristiyan inancı) vardır. Gerçi bunu Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in adını kullanarak yapanlar da var. Kimin içinde ne olduğunu bilmek mümkün değil ama yine de uyanık olmak lazımdır. Bu adamın olumlu görebileceğim tek yanı evrimciliğe karşı verdiği mücadeledir ama bu onu sadece bir yaradılışcı yapar. Ve müslümanlar dışında da sapık supuk da olsa Allah'a inananlar vardır. Eserlerinde Kur'an'dan ayetleri de alıntılıyor olsa dikkat etmek lazımdır. Allahualem.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
adama prof dedik 180 derece dönüp cahiliyede aştı kendini ne kadar rahat cevaplıyor soruyu bide açıklık getiriyor konuya şerefsiz

tawh1d Çevrimdışı

tawh1d

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
As Salamu 'Alaykum

Onlarin kullandiklari ve sistemlestirdikleri bir kavrami yine onlarin kaynaklarindan ögrenelim:

Vikipedi:

Sekülarizm:
Sekülarizm, sekülerlik, dünyacılık veya sekülerizm (zaman zaman sekülârizm) Latince'de "nesil", "periyod" (zaman dilimi) anlamına gelen zamanla Hristiyan Latincesi'nde "dünya" anlamında kullanılmaya başlanan sæculum’dan[1] türemiştir. Din merkezli veyahut dinî öğeleri hukukî ve siyasî anlamda tayin edici kılan bir yaklaşımın tersine, bunları hukukî ve siyasî kümeden ayıran bir yaklaşımı tanımlar. Çok geniş bir terim olan sekülerizm, içinde birçok akım, farklı çeşit ve teori barındırır. Seküler kelimesi, dünyevi olanı belirtir ve dünyanın nesnel halinin göz önünde tutulması demektir. Türk Dil Kurumu sözlüğü sekülarizmi "Dünyacılık" olarak tanımlamakta ve Türkçe'ye Fransızca sécularisme sözcüğünden türeyerek geçtiğini belirtmektedir[2]. Aynı Türk Dil Kurumu sözlüğü ise dünyacılığı ise şu şekilde tarif etmektedir: "Bireysel katılımı önemli gören, dinin devletten ayrı ve özerk olmasını savunan öğreti, sekülarizm"[3].

Laiklik:
Laiklik (Fransızca: Laïcité), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir. Roma döneminde din adamlarına "Clerici" din adamı olmayanlara da "Laici" adı veriliyordu.

I Çevrimdışı

iLtEriş

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Müslüman laik olamaz. Çünkü İslam inanan birisinin hayatını /24 düzenliyor. Eğer bu 7/24 ün dışına çıkmak imkanı olabilseydi bu mümkündür.

Laiklik sadece devletin yönetim şeklidir. Türkiye henüz laikliğe erişmiş değil.
Bu arada ben laiklik yanlısıyımdır.

ebuzerr_01 Çevrimdışı

ebuzerr_01

Üyeliği İptal Edildi
Banned
...

Bir kimse laik olduğunu/yanlısı olduğunu ister dili ile ikrar etsin isterse amelleri ile göstersin kafirdir!
....
Bunun gibi laikliğe çağıran her çığırtkan da kafirdir, bu belam "oktar" gibi...Allah'ın laneti o ve onun gibilerinin üzerine olsun. Laikliği sistemleştirenler tağuttur, laikliği yürütenler tağuttur, laikliğe çağıranlarda tağuttur; harbi kafirdir! Çünkü; dini Allah'a has kılmayı engelleyicidirler. Bu gibiler aşağıların aşağısıdır. Onlar bu halleri üzere ölürlerse ahirette can yakıcı bir azab onları beklemektedir. Hakeza bu mevcut küfür dinlerinden dönmeyi düşünmüyorlarsa da Allah onları dünyada da aşağıların aşağısı kılacaktır!

Ve Allah, kafirler için mağifret dilemeyi et-Tevbe Suresi:113. ayette "nebi ve mü'minlere" yasaklamıştır, LEYLİNUR! Bu küfürdür!
vesselamu ala men itteba al-hüda (Taha:47)

T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Müslüman laik olamaz. Çünkü İslam inanan birisinin hayatını /24 düzenliyor. Eğer bu 7/24 ün dışına çıkmak imkanı olabilseydi bu mümkündür.

Laiklik sadece devletin yönetim şeklidir. Türkiye henüz laikliğe erişmiş değil.

peki sebep ? neden laiksin ? sen laiklikte gerçekten ozgurlukmu var saniyorsun ? peki digelim turkiye laiklige daha ulasmadi ben fransada yasiyorum fransada laiklik var ben sana oyle yonlerini gosteririmki bu laiklik ozgurluk degil resmen muslumanlarin elinden ozgurlugunu alan bir sistem

ya sen niye insanlar'in dinine karisiyosun kardesim ? benim musluman bacim niye okuluna giderken ozgurlugunu elinden aliyorsunuz benim kardeslerim okula giderken niye namazini yasakliyorsunuz ? namaz'in size bir zaririmi var ? basortunun size bir zararimi var ? neden zorla insanlara ilk okuldayken biz maymundan geldik diye ogretiyorlar neden beyinlerine girmek istiyorlar ? sakin bana oyle bir sey yok deme kendim okula gidim bu fransiz memlektinde demmeki amaç neymis muslumanlari resmen dininden uzaklastirmak insanlari dinden sogutmak laikligin tek amaci budur

neden basortuyu okkularda yasakliyorlar ? simdide peçeyi yasakladilar yakinda disarda bile basortuyu yasaklarlar tek amaçlari musluman bacilarimiz'in saçini basini gormek tek amaçlari muslumanlar'in soyunmasi soylesene bana bulaik sistemde muslumanlar niye ozgurce yasiyamiyo ozgurce dinini yasiyamiyo ? bu mu sizin laiklikliginiz bizi dinimizden uzaklastirmakmi ?

neden cumartesi ile pazar tatilde cuma gunu tatil degil ? bumu sizin laiklik herseye esit bakiyor dediginiz ? cumartesi yahudiler'in ibadet gunu pazar ise hristyanlar'in ibadet gunu bak yahudiler ve hristyanlar için ozgurce rahatça bir ibadet ama muslumanlar için cuma gunu tatil degil kimi is yuzunden cumaya gidemiyor kimi geç geliyor nerede muslumanlar'in ozgurlugu ? (timurrtas uçar Allah rahmet eylesin bu kismi çok guzel anlatiyor)

kuçucuk çocuklara tecavuz eden serefsiz namussuz adamlar 2 sene hapis yatip çikiyor ama bir insan gerçek manada islama çagirdimi 20 seneyi boyluyo bu ne biçim ozgurluk ? bumu sizin laikliginiz ? namussuzlari serbest birakip muslumanlari haps etmekmi ? adam islama çagiriyor gerçek adalete çagiriyor Allah'in adaletine kanunlarina seriatina çagiriyor sende ona 20 sene veya 30 sene hapis cezasi veriyorsun ondan sonra bazi insanlar gelipte biz laikiz ama muslumaniz laik olan kesinlikle musluman olamaz sen hem muslumanim diyeceksin hemde baska birnin getirdigi kanun Allah'in kanunund'an daha iyi daha adaletli diyeceksin yani insanlari Allah'tan daha ustun laikligi Allah'tan daha ustun tutacaksin vay senin halinde ne diyeyim baska

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...