I
As Salaamu Alaykum
Özel mesaj yazamadigim icin burda yazmak zorunda kaldim. Diger konuya eklersiniz inshaAllah.
Ben, imamlarin hangi noktada küfre düstügünü biliyorum. Lakin senin acindan hangi küfre düstüklerini merak ettim, sen "bazilari küfre düser ama kafir olmazlar" dedigin icin. Onun icin sordum. Yoksa bilmedigim icin degil. Hani bilmesem bile yine ayri konu olur. Ayri konu derken islam alametleri konusu acilir. Ama bu konuda kalalim inshaAllah.
Sirf bu yanlis anlasilmayi düzeltmek istedim.
Sunuda eklemissin:
Bu getirdigin nakiller Daru-l Islam icin gecerlidir. wAllahu a'lam.
Özel mesaj yazamadigim icin burda yazmak zorunda kaldim. Diger konuya eklersiniz inshaAllah.
Kardeşim, 2 nolu sorun için şunu söyleyeyim ki, eğer sen sorduğun sorunun cevabnı bilmiyorsan, başka bir ülkeden nasıl tekfir ediyorsun? Bu nasıl ilim , bu nasıl edebdir?
Ben, imamlarin hangi noktada küfre düstügünü biliyorum. Lakin senin acindan hangi küfre düstüklerini merak ettim, sen "bazilari küfre düser ama kafir olmazlar" dedigin icin. Onun icin sordum. Yoksa bilmedigim icin degil. Hani bilmesem bile yine ayri konu olur. Ayri konu derken islam alametleri konusu acilir. Ama bu konuda kalalim inshaAllah.
Sirf bu yanlis anlasilmayi düzeltmek istedim.
Sunuda eklemissin:
Yine Şeyhulislam İbn Teymiyye şunları bildirmektedir:
“Dört imam ve Müslümanların diğer imamlarının ittifakı ile, durumu kapalı olan her Müslümanın arkasında namaz kılınır. Kim, “Ben sadece batınî akidesini tanıdığım kimsenin arkasında Cuma yahut cemaat namazı kılarım” derse; sahabeye, onlara iyilikle uyanlara, Müslümanların dört imamına ve diğerlerine muhalefet eden bir bid’atçıdır. Allah en iyisini bilir.” (Mecmuu’l-Fetâvâ, 4/ 542)
Aynı konuda farklı yerde şöyle der:
“Dört imam ve Müslümanların diğer imamlarının ittifakıyla, bid’atı ve fıskı bilinmeyen kimsenin arkasında beş vakit namaz, Cuma ve başka namazları kılmak caizdir. İmama uyan kimsenin, ne kendisine imamlık eden kimsenin itikadını bilmesi ve ne de onu sınayarak; “Senin itikadın nedir?” diye sorması imamlığın şartlarından değildir. Bilakis durumu kapalı olanın arkasında namaz kılınır.”(Mecmuu’l-Fetâvâ, 23/351)
Hatta durumu kapalı bir kimse, gerçekte bazı komünistler, laikler ve Allah ve Rasulü ile savaşanlar gibi kafir birisi de olsa; onda (namaz gibi) bir İslam alameti görülür ve bir kimse bu kişinin zahirî küfür ile kafir olduğunu ve gerçek durumunu bilmeyerek, zahiren İslam alameti gördüğü için Müslüman hükmü verip arkasında namaz kılarsa namazı sahihtir.
Şeyh Abdulkadir b. Abdulaziz kitabında şöyle demektedir :
İbn-i Kudame Rahimehullah şöyle demiştir:
“Bir kimse, Müslümanlığında yahut çift cinsiyetli (hunsa) olup olmadığı hususunda şüphe bulunan bir kimsenin arkasında namaz kılarsa, bu kişinin küfrü veya çift cinsiyetli olduğu açığa çıkmadığı müddetçe namazı sahihtir. Çünkü namaz kılan kimsenin (özellikle de bu kimse imam olursa) bu davranışından anlaşılan onun Müslüman olduğudur. Çift cinsiyetli olduğundan şüphelenilen kimse ise (özellikle erkeklere imamlık yapıyorsa) onun bu davranışından anlaşılan, böyle bir durumunun olmadığıdır.
Ancak namazdan sonra kişinin kafir yahut çift cinsiyetli olduğu ortaya çıkarsa, onun arkasında namaz kılanın, açıkladığımız gibi namazını iade etmesi gerekir. Şayet imam İslam’a bir girip bir çıkıyorsa, onun hangi dinden olduğu öğrenilinceye dek arkasında namaz kılınmaz.”(El-Muğnî Mea’ş-Şerhi’l-Kebîr, 2/34)
Şu halde, kafir olabileceğine dair hakkında şüphe bulunan bir kimsenin arkasında kılanın namazı sahih oluyorsa, kafir olduğu bilinmeyen bir kimsenin arkasında kılanın namazının sahih olması daha uygundur.
(Şeyh Abdulkadir b. Abdulaziz; İman ve Kufur kitabı, Zahiri Halinden Müslüman Olduğu Anlaşılan Kimse babı )
CAMİ İMAMLARININ ARKASINDA NAMAZ KILMAK (Kılabilmek)
https://www.islam-tr.org/serbest-kursu/tevhid/27233...ilabilmek.html (CAMİ İMAMLARININ ARKASINDA NAMAZ KILMAK (Kılabilmek))
Kardeşim , sana tavsiyem, kafirliğiyle ilgili yüzde yüz emin olmadıkça kafir damgası basma. Hemde umumi olarak asla. Bunu yapanlara destek bile çıkma. Bu konu hakkında sitede (ilmi munazaralar) araştır, bilgi sahibi ol. Sitenin usul ve anlayışını öğren. Sana uymuyor, beğenmiyor olabilirsen, ya kendine uygun sitelerden faydalanırsın, ya da istersen tekfir konularına değinmeden siteden kalabilirsin.
Rabbim fehmimizi genişletip, amel edecek ilim versin (Allahumme Amin)
Bu getirdigin nakiller Daru-l Islam icin gecerlidir. wAllahu a'lam.
Moderatör tarafında düzenlendi: