Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve bereketuhu
Değerli İslam.tr Forum üyeleri Suudi İslam alimi Süleyman b. Nasır el-Ulvan Şöyle buyuruyor:
“Şeyh Muhammed el-Hasım (hafizahullah)’a ait ‘Cihad Yolundaki İşaretler’ kitabını okudum. Kitap içersinde aydınlatıcı bilgiler, faydalı malumatlar ve samimi nasihatler olduğunu gördüm. Kapsamlı ve faydalı bir kitap. Basılmasını ve Müslümanların okumasını tavsiye ederim.”
Şeyh Süleyman bin Nâsır el-Ulvân
Bundan dolayı kitabın küçük olması ile beraber forumda yayınlayabileceğimi düşündüm ve başlıklar halinde yayınlamaya başladım. Kitab 2 bölümden oluşmakta.
1-) Cihadın Faziletleri
2-) Cihada Dair Hakikatler
Bu bölümlerden 1. Bölümün tamamı foruma eklemiş bulunmaktayım. Aşağıya başlıklar halinde ekliyeceğim. Faydalanmak İsteyenler inşallah okuyabilirler. İnşallah zaman için de 2. bölümü de tamamlayıp buraya ekleyeceğim;
1- CİHAD EN FAZİLETLİ AMELDİR
2- CİHAD, BİREY VE ÜMMET İÇİN HAYATTIR
3- CİHAD, İZZET VE ŞEREF YOLUDUR, CİHADI TERK ETMEK ZİLLET VE ALÇALMA YOLUDUR
4- CİHAD ZARARI KABUL ETMEYEN BİR TİCARETTİR
5- CİHAD ALLAH'IN KENDİSİYLE GÜNAHLARI BAĞIŞLADIĞI EN BÜYÜK AMELDİR
6- ALLAH YOLUNDA CİHAD KEDER VE ÜZÜNTÜYÜ GİDERİR
7- CİHADIN TERKİ HELAK VE FİTNEDİR
Değerli İslam.tr Forum üyeleri Suudi İslam alimi Süleyman b. Nasır el-Ulvan Şöyle buyuruyor:
“Şeyh Muhammed el-Hasım (hafizahullah)’a ait ‘Cihad Yolundaki İşaretler’ kitabını okudum. Kitap içersinde aydınlatıcı bilgiler, faydalı malumatlar ve samimi nasihatler olduğunu gördüm. Kapsamlı ve faydalı bir kitap. Basılmasını ve Müslümanların okumasını tavsiye ederim.”
Şeyh Süleyman bin Nâsır el-Ulvân
Bundan dolayı kitabın küçük olması ile beraber forumda yayınlayabileceğimi düşündüm ve başlıklar halinde yayınlamaya başladım. Kitab 2 bölümden oluşmakta.
1-) Cihadın Faziletleri
2-) Cihada Dair Hakikatler
Bu bölümlerden 1. Bölümün tamamı foruma eklemiş bulunmaktayım. Aşağıya başlıklar halinde ekliyeceğim. Faydalanmak İsteyenler inşallah okuyabilirler. İnşallah zaman için de 2. bölümü de tamamlayıp buraya ekleyeceğim;
CİHADIN FAZİLETLERİ BÖLÜMÜ
1- CİHAD EN FAZİLETLİ AMELDİR
Cihad En Faziletli Ameldir!
Allah yolunda cihad, amellerin en faziletlisidir. Allah yolunda savaşan mücahitler İnsanların en hayırlısıdır. Bunun kitap ve sünnetten delilleri ise şöyledir: بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ لَّا يَسۡتَوِي ٱلۡقَٰعِدُونَ مِنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ غَيۡرُ أُوْلِي ٱلضَّرَرِ وَٱلۡمُجَٰهِدُونَ فِي...
islam-tr.org
2- CİHAD, BİREY VE ÜMMET İÇİN HAYATTIR
Cihad, birey ve ümmet için hayattır
يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ ''Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah’ın ve Resûlü’nün...
islam-tr.org
3- CİHAD, İZZET VE ŞEREF YOLUDUR, CİHADI TERK ETMEK ZİLLET VE ALÇALMA YOLUDUR
Cihad; İzzet ve Şeref Yoludur, Cihadı Terk Etmek; Zillet ve Alçalma Yoludur!
İbni Ömer (radıyallahu anh) şöyle aktarıyor: Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: ''İyne yoluyla alışveriş yaptığınız, öküzlerin kuyruğunu yapıştığınız, tarımı seçtiğiniz ve cihadı terk ettiğiniz zaman Allah size öyle bir zillet musallat eder ki, dininize dönünceye kadar onu...
islam-tr.org
4- CİHAD ZARARI KABUL ETMEYEN BİR TİCARETTİR
Makale - Cihad, Zararı Kabul Etmeyen Bir Ticarettir!
Allah'u Teala şöyle buyurmaktadır: ''Ey iman edenler! Sizi can yakıcı azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi? Allah'a ve Rasulü'ne iman edersiniz, mallarınız ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Şayet bilirseniz bu sizin için en hayırlı olandır. (Buna karşılık Allah da)...
islam-tr.org
5- CİHAD ALLAH'IN KENDİSİYLE GÜNAHLARI BAĞIŞLADIĞI EN BÜYÜK AMELDİR
Makale - Cihad, Allah'ın Kendisiyle Günahları Bağışladığı En Büyük Ameldir!
Allah'u Teala şöyle buyurmaktadır: ''Şüphesiz iyilikler, kötülükleri giderir.''(Hud,114) Şeyhu'l İslam İbni Teymiyye(rahimehullah) şöyle der: ''Kimin çok günahı varsa onun ilacı cihaddır.'' Şüphesiz Allah (azze ve celle) günahları affeder. Nitekim Allah'u Teala kitabında şu sözüyle de haber...
islam-tr.org
6- ALLAH YOLUNDA CİHAD KEDER VE ÜZÜNTÜYÜ GİDERİR
Makale - Allah Yolunda Cihad Keder ve Üzüntüyü Giderir!
Ebu Umame (radıyallahu anh)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: ''Allah yolunda cihad edin. Şüphesiz cihad, cennet kapılarından bir kapıdır. Allah cihad sebebiyle keder ve üzüntüleri giderir.''(Taberani rivayet etmiştir. Elbani hadisi tashih...
islam-tr.org
7- CİHADIN TERKİ HELAK VE FİTNEDİR
Makale - Cihadın Terki Helak ve Fitnedir!
Allah'u Teâlâ şöyle buyurmaktadır: "Allah yolunda infak edin ve kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Kulluğunuzu en güzel şekilde yerine getirin. Çünkü Allah muhsinleri/kulluğunu en güzel şekilde yapmaya çalışanları sever." Eslem Ebu İmrân anlatıyor: "Kostantiniyye'yi fethetmeyi kast...
islam-tr.org
CİHADA DAİR HAKİKATLER BÖLÜMÜ
......
......