Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cinayetin faturası Müslümanlara kesiliyor

S Çevrimdışı

SaYFuLLaH

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Fransız Polisi Toulouse kentinde 7 kişiyi öldürdüğü öne sürülen kişinin bugün teslim olacağı bildirilirken cinayetin faturasının Müslümanlara kesilmesi girişimleri tepkiyle karşılandı

Fransa'nın Toulouse kenti ve civarında son günlerde 7 kişinin öldüğü saldırıların faili olduğu sanılan bir şüpheliyi yakalamak için Toulouse kentinin bir semtinde polis kuvvetlerinin başlattığı operasyon sürüyor.

Katilin polisle irtibata geçtiği ve bugün öğleden sonra teslim olacağı bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, şüphelinin evinde yapılan baskın sırasında üç polisin yaralandığını açıkladı.

Gueant, şüphelinin 24 yaşında ve Fransız vatandaşı olduğunu söyledi.

Fransız bakan, şüphelinin Afganistan ve Pakistan'da bir süre kaldığının da tespit edildiğini öne sürdü. Şüphelinin kardeşinin de tutuklandığını belirten Gueant, ikna için saldırganın annesinin de olay yerine getirildiğini ancak annenin üzerinde çok etkisi olmadığı gerekçesiyle oğluyla konuşmayı reddettiğini söyledi.

Fransız basını, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, şüphelinin kardeşinin internetteki IP adresinin tespit edilmesinin operasyonun başlatılmasına önemi kaktı sağladığını duyurdu.

CİNAYETLERİN FATURASI MÜSLÜMANLARA KESİLİYOR!

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant'in katil zanlısının El Kaide üyesi olduğunu öne sürmesi ve cinayeti İsrail'in Filistin'de öldürdüğü çocukların intikamı olarak nitelendirmesi ülke Müslümanları arasında tepkiyle karşılandı.

Cinayetin Müslümanlarla ve İslam ile bağlantı kurulmasının yanlışlığına dikkat çeken Fransa Müslümanları hiçbir Müslümanın ilkokul çocuklarını öldüremeyeceğini belirttiler.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı adaylarından Le Pen de cinayetin sebebinin Müslümanlar olduğunu iddia ederek Müslümanlara yönelik nefret içerikli sözler sarf etmesi tepkilere sebep oldu.

İçişleri Bakanı Gueant ve Le Pen'in nefret içerikli konuşmaları cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde cinayetin Müslümanlar aleyhine kullanılarak seçim malzemesi yapıldığı şeklinde yorumlandı.

takvahaber

S Çevrimdışı

serdar32

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah bunları helak etsin İnşallah.İslam düşmalarından başka bişe beklenemezdiki.İftiracı terörist kafirler.

S Çevrimdışı

SaYFuLLaH

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mücahidleri destekleyen alman bir forumda bu konu geçmiş, oradaki kardeşlerden biri bu olayı kınıyor (mücahidleri değil, saldırıyı) ve savaşçı olmayan çocukların kısas olarak öldürülmesi hakkında bir ictihadın hiç bir geçmiş alimden iletilmediğini söylüyor, diğer kardeşler de kısas gereği öldürülebileceği, bunun günümüzün bazı alimleri (İbni Useymin gibi) tarafından caiz görüldüğü ve bu ictihadından dolayı kınanmayacağı söylüyor ve bu ictihada karşı olmanın müslümanları ayıracağını söylüyorlar. Sizce geçmiş alimlerimiz tarafından hiç iletilmemiş bir ictihad ne kadar doğru ve bunun sadece bir ictihad olarak kabul edebilir miyiz? Benim ictihadıma göre böyle bir görüşe sahip olan kişilerin zalim olduğu ise ne olacak?

K Çevrimdışı

karabatak

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu eylemi kabul eden ve olayı yapan şahıs için şehid diyen bazı kesimler var.
ebu talha almani (The Dog) gibi

S Çevrimdışı

SaYFuLLaH

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem hicretin sekizinci yılı, şevval ayında Halid b. Velid'i, muhacirlerle ensar ve Beni Suleym'den üç yüz elli kişilik askeri bir birliğin başına geçirerek (Mekke'nin aşağı tarafına bir gecelik uzaklıktaki) Beni Cezimelere gönderdi. Halid b. Velid onlara sadece tebliğ edecek çarpışma yapmayacaktı. Halid b. Velid, askerleriyle birlikte Beni Cezimelerin yurduna geldiğinde Beni Cezimeler silahlandılar ve çarpışmaya hazırlandılar. (Vakidi - Megazi)
Halid şöyle dedi:
"Silahları bırakınız. Çünkü insanların çoğu müslüman oldu."
Beni Cezimelilerden Cehdem şöyle dedi:
"Yazık size ey Beni Cezime! Vallahi o Halid'dir. Silahı bırakırsak esir ediliriz sonra da boyunlarımız vurulur. Vallahi ben asla silahımı bırakmayacağım."
Beni Cezimeliler ona şöyle dediler:
"Ey Cehdem, bizim kanlarımızın dökülmesini mi istiyorsun? Çünkü herkes Müslüman olmuştur."
Bunun üzerine silahı bıraktılar. Halid de onları bağladı sonra kılıçtan geçirerek öldürebildiklerini öldürdü.
Beni Cezimelilerden bir adam kurtulup Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in yanına geldi. Başlarına geleni Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e haber verdi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem ellerini hemen semaya kaldırıp:
"Ey Allah'ım! Halid b. Velid'in yaptığı şeyden uzak ve beri bulunduğumu sana arz ederim." diyerek Allah'a sığındıktan sonra:
"Onu zorlayıp bundan vaz geçirecek kimse yok muydu?" diye sordu. Haberi getiren adam:
"Evet! Vardı: Beyaz, orta boylu bir adam ona karşı koydu. Fakat Halid onu azarladı. O da sustu. Endamı düzgün olmayan, uzun boylu bir adam da bu hususta ona karşı koymak istemişti." dedi.
Hz. Ömer Radıyallahu Anhu:
"Ya Rasulallah! îlki benim oğlum Abdullah'dır. Diğeri ise Ebu Huzeyfe'nin azadlısı Salim'dir."
Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Ali b. Ebi Talib Radıyallahu Anhu'yu çağırdı ve şöyle dedi:
"Ey Ali! O kavme git ve onların durumlarına bak, cahiliyet adetlerini ayaklarının altına al."
Ali Radıyallahu Anhu, yanında Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in gönderdiği mallarla birlikte oraya gitti. Onlara kanlarının diyetlerini ve zarar gören mallarının bedelini ödedi, hatta onlara, köpeklerinin ağaçtan oyulmuş yalağının bedelini dahi verdi. Nihayet kandan ve maldan hiçbir şey kalmaksızın hepsini ödedikten sonra, bir miktar mal arttı. Ali Radıyallahu Anhu işini bitirip onlardan ayrılacağı zaman, onlara :
"Sizin için kan veya maldan ödenmemiş bir şey kaldı mı?" dedi.
"Hayır kalmadı." dediler.
Bunun üzerine Ali Radıyallahu Anhu onlara dedi ki:
"Ben, işte bu maldan artanı da size veriyorum. Böylece bunlar, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in de sizin de bilmediğiniz şeyler yerine geçsin."
Sonra Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e gelip durumu anlattı. O da şöyle buyurdu:
"İsabet ettin ve güzel yaptın."
Sonra Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem kalktı ve kıbleye döndü, ayakta durup koltuk altları görünecek şekilde ellerini semaya kaldırdı ve şöyle dedi:
"Ey Allah'ım! Ben Halid b. Velid'in yaptığı şeyden uzağım."
Bunu üç kere söyledi.

Halid'i mazur gösteren bazı kimseler, Halid'in şöyle dediğini iddia ederler:
"Ben onları kesmeyecektim. Bunu bana, Abdullah b. Huzafe es Sehmi söyledi ve; "Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, İslamdan imtina ettikleri için onlarla savaşmamızı emrediyor" dedi. Ben de onlarla savaşmaya başladım."
Ebu Amr el-Medeni dedi ki:
Halid onlara geldiği zaman onlar şöyle dediler:
"Biz Sabii olduk(dinimizi değiştirdik.)" (Siyeri İbni Hişam)

Bu hikayeden bu yapılan eylemin yanlış olduğu anlaşılıyor ancak hatalı bir ictihada uyan, niyeti Allah için cihad etmek olan bu kardeşin bu yaptığından dolayı (şayet yapmışsa) affedileceğini ümid ediyorum ve inşAllah şehiddir. Halid bin Velid (ra) bile böyle bir hataya düşebiliyorsa bu kardeşin de bu hatayı yapmasını normal karşılıyorum. Halid bin Velid'in tek hatası bu değildi, savaş anında savaşmayan bir kadını öldürmesi de hadislerle belirtilmiş, peygamberimiz de bunu yapmamasını emretmiş ancak bu hatasından dolayı onun mücahid olduğu gerçeği kalkmamış. Zaruret halinde dahi peygamberimizin bilerek ve hedef alarak çocukları öldürdüğünü ben hiç duymadım, daima tam tersini söylemiştir, ancak sadece ayırabilecek durumda olmayıp, bölgeyi ele geçirmek için mancınık ile saldırmak caizdir, çocukları hedef almayarak çocukların ölmesi sünnette mevcuttur. (kısas olarak değil)

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu hikayeden bu yapılan eylemin yanlış olduğu anlaşılıyor ancak hatalı bir ictihada uyan, niyeti Allah için cihad etmek olan bu kardeşin bu yaptığından dolayı (şayet yapmışsa) affedileceğini ümid ediyorum ve inşAllah şehiddir. Halid bin Velid (ra) bile böyle bir hataya düşebiliyorsa bu kardeşin de bu hatayı yapmasını normal karşılıyorum. Halid bin Velid'in tek hatası bu değildi, savaş anında savaşmayan bir kadını öldürmesi de hadislerle belirtilmiş, peygamberimiz de bunu yapmamasını emretmiş ancak bu hatasından dolayı onun mücahid olduğu gerçeği kalkmamış.

Rabbim seni sevsin ..muhakkak ki muslumanlar hatadan beri degildir ..

BAZI KARDEŞLERİMİZ YANLIS HAREKET EDİYOR OLABİLİRLER .. O ZAMAN BIZDE DERIZKI .. TAMAM KARDESLERIMIZIN YAPTIGI GUNAHTIR . AMA SIZIN FITNENIZ ( Allah swt ya Resulune ve inananlara acmış oldugunuz savaş Filistin afganistan cecenistan somali hindistan cin vb ülkelerdekı müslumanlara olan zulmunuz ) KARDEŞLERİMİZİN ADAM OLDURMESINDEN DAHA BUYUK BIR SUCTUR .. SİZ KENDİNİZE BAKIN ÖNCE

Sana haram ayı, yani onda savaşmayı soruyorlar. De ki: O ayda savaşmak büyük bir günahtır. (İnsanları) Allah yolundan çevirmek, Allah'ı inkar etmek, Mes-cid-i Haram'ın ziyaretine mani olmak ve halkını oradan çıkarmak ise Allah katında daha büyük günahtır. Fitne de adam öldürmekten daha büyük bir günahtır. Onlar eğer güçleri yeterse, sizi dininizden döndürünceye kadar size karşı savaşa devam ederler. Sizden kim, dininden döner ve kafir olarak ölürse, onların yaptıkları işler dünyada da ahirette de boşa gider. Onlar cehennemliktirler ve orada devamlı kalırlar BAKARA 217

bakara suresi 217. ayetin tefsirinde Öldürmeden Büyük Olan Fitne nin tefsiri İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an da şu şekilde acıklanmiştır ..

Yüce Allah'ın: "Fitne öldürmeden daha büyüktür" buyruğu ile ilgili olarak Mücahid ve başkaları burada "fitne" küfür demektir, demişlerdir. Yani sizin küfür ve inkârınız bizim onları öldürmemizden daha büyük bir suçtur.

Cumhur der ki: Burada "fitne"nin anlamı onların müslümanlan ölünceye kadar dinlerinden çevirmek için fitneye (işkenceye) maruz bırakmalarıdır. Yani sizin yaptığınız bu iş, sizi Haram aylarda öldürmekten daha büyük bir suçtur, demektir.

VE YİNE bakara suresi 217. ayetin tefsirinde Kâfirlerin Gücü Yetse... nin tefsiri şu şekilde acıklanmiştır

"Eğer güç yetirseler.. savaşmalarını sürdürürler" buyruğu mübteda ve yüce Allah tarafından verilen bir haberdir. Aynı zamanda mü'minleri kâfirlerin şerrinden sakındırmaktadır. Mücahid der ki: Burada kastedilen Kureyş kâfirleridir. "Döndürülünceye..." anlamındaki fiil, "kadar" anlamındaki edat ile nasb edilmiştir. Çünkü bu mücerret bir gayeyi ifade etmektedir...

BİZ GUNUMUZ KAFİRLERİN ÖZELİKLE YAHUDİLERİN MÜCERRET GAYELERİNİDE BİLİYORUZ HAMDOLSUN ..

benim butun musluman kardeşlerime tavsiyem ASLI muslüman olan hic bir sahsı yaptığı YANLISLARINDAN BERİDE OLSAK tekfirden ve ona kotu dilekte bulunmaktan uzak olalım SELEFİAMEDİA kardeşin dedigi gibi hatalı bir ictihada uyan, niyeti Allah için cihad etmek olan bu kardeşin bu yaptığından dolayı (şayet yapmışsa) affedileceğini ümid edelim insaallah.. rabbim cumle muslumanları ıslah etsin .. amin