Önceden Nurettin Zengi grubunun komutanı olan, şu an Heyet Tahrir Şam emirlerinden Husam Etraş Geçici Demokratik Hükümet istediğine dair bir yazı yayınladı:
https://twitter.com/GIIMedia/status/870283606987550720
Bu açıklamanın üzerine Dr. Sami el Ureydi reddiye yazdı. Özet olarak şunları söyledi:
Şeyh Dr. Sami el Ureydi:
"Bu kelimeleri yazmadan önce biraz bekledim.
Heyet Tahrir Şam diyor ki; "Bu Husam Atraş'ın sözleri bizim görüşümüz değil. Herkesin bir görüşü vardır onun görüşü de öyle."
Nasıl siz şimdi susuyorsunuz Heyet Tahrir Şam'a, Cevlani'ye Abdurrahim Attunniye susuyorsunuz ! Siz daha önceden demokratik hükümet istemeyi dinden dönme olarak hükümlendiriyordunuz?
Daha önceden bir toplatı yapmıştık, orada Cevlani Abdurrahim Attun ve gençler vardı, özel gizli bi toplantı değildi, yani ben o gün şöyle sordum; "bu fasaillerden demokratik görüş yada hükümet kurmak isteyenlere ne yapacağız?"
Cevlani dedi ki; "kim böyle yaparsa onları öldürürüz." Abdurrahim Attun araya girdi, dedi ki "maslahatan öldürürüz", Cevlani ona şöyle dedi; "maslahatan değil, alalen öldürürüz." Ben şahid oldum bu kelimeleri Cevlani ve Abdurrahim Attun'dan sadır oldu ve orada başkaları da vardı, onlarda hatırlarlar bu konuşmayı.
Yani Cevlani demokratik hükümet isteyenlere, şimdi niye susuyor, şimdi diyorsunuz bu onun şahsi görüşü cemaatin değil.
Şeyh Atiyyetullah Libi diyor ki;
"Cihat sancağı sadık ve emin kişilerin elinde olmalıdır, dışarıda tağutlarla oturan kişilerde değil."
Ey kardeşlerim;
Cihad hareketinin yönetimini kesinlikle mürted devletlerin otellerinde ittifak edenlere teslim edilemez, bu mümkün değildir şeriata uygun olmaz.
Son olarak çok acayiptir ki Husam Atraş'ın sözü şahsi görüş oluyor ve bu adam HTŞ'de emnilerin naibi.
Arapça Metnin Tamamı:
tps://justpaste.it/17eth