Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Dr. Iyad Kunaybi’ye Saldırı!

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Dr. İyad Kunaybi’ye saldırı!
iyad_kunaybi-300x168.jpg

Ürdün’de yaşayan ve küresel cihadı destekleyen yazılarıyla tanınan Dr. İyad Kunaybi’ye saldırı gerçekleştirildi ve aracında darp edildi. Saldırı sonucunda hastaneye götürülen Dr. İyad Kunaybi’nin yaraları tedavi edilirken arabasında maddi zarar...

Ürdün’de yaşayan ve küresel cihadı destekleyen yazılarıyla tanınan Dr. İyad Kunaybi’ye saldırı gerçekleştirildi ve aracında darp edildi. Saldırı sonucunda hastaneye götürülen Dr. İyad Kunaybi’nin yaraları tedavi edilirken arabasında maddi zarar oluştu. Sağlık durumu ise iyi.

Dr. İyad Kunaybi son zamanlarda facebook sayfasında yorumlarda haricilerden tehditler alıyordu. Olayın kimler tarafından ve neden gerçekleştirildiği hakkında resmi sayfasında yakında açıklama yapılacağı duyuruldu.

21-250x180.jpg

ÜMMET-İ İSLAM

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Dr. İyad Kunaybi: Hilafetin kurulması her şeyden önce gelir
saldiri-sonrasi-dr-iyad-kunayb-300x139.jpg

Saldırı sonrası Dr. İyad Kunaybi’den açıklama: “Ümmetin maslahatı, cihadı ve hilafetin kurulması her şeyden önce gelir.” Ürdün’ün önde gelen düşünürlerinden ve Küresel Cihad fikrini destekleyen ilim adamlarından Dr. İyad Kuneybi,...

Saldırı sonrası Dr. İyad Kunaybi’den açıklama: “Ümmetin maslahatı, cihadı ve hilafetin kurulması her şeyden önce gelir.”

Ürdün’ün önde gelen düşünürlerinden ve Küresel Cihad fikrini destekleyen ilim adamlarından Dr. İyad Kuneybi, kendisine yapılan silahlı saldırı sonrası bir açıklama yaptı.

Dr. İyad Kuneybi arıcı ile seyir halindeyken 6 silahlı saldırgan tarafından saldırıya uğramıştı.Saldırının hemen ardından hastaneye kaldırılan Dr. İyad Kunaybi’nin hafif yaralar aldığı anlaşıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Dr. İyad Kunaybi son zamanlarda facebook sayfası üzerinden, harici görüşlü kişilerin tehditine maruz kalıdoydu.

Dr. İyad Kunaybi’den kendisine yapılan sladırı sonrası ilk açıklama:

Allah’a hamdolsun. Allah’ın Rasulune salat ve selam olsun. Öncelikle; arabama, yaklaşık altı kişi tarafından yapılan saldırıdan -hafif yaralarla- beni kurtaran Allah’a hamdolsun. Saldırıdan sonra , bana hayırla dua eden tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Allah’tan onları hayırla mükafatlandırmasını ve kötülükleri onlardan uzaklaştırmasını dilerim.
Değerli kardeşlerim; Allah-u teala şöyle buyuruyor: ” (Haberi) açıklığa kavuşturun. Yoksa bilmeden bir kavme çatarsınız da sonra pişman olursunuz.” İlmi yöntemimiz, bizim delil olmadan (açıklık getirmeden) birilerini suçlamamızı yasaklar. Özellikle; bir çok cihetin, müslümanların sözlerinin birleşmesi ve yöntemlerinin düzeltilmesi için gösterdiğimiz şeri ve fikri çabaların ve aşırılığa karşı duruşumuzun farkında olmadığını biliyorum. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki; buna rağmen, belirli cihetlerden tehditlere maruz kaldım. Hala da tehditlere, kötüleme kampanyasına ve aslı olmayan tanımlarla aleyhte kışkırtmalara maruz kalmaktayım. Bu kışkırtıcılara şunu söylemek istiyorum: Allah katında, akan kanımla sizin karşınıza çıkacağım. Yaptıkları saldırıyı, din adına yapan kişilere ise şunu söylüyorum: Eğer daha önce karşılaştığım aşırıya giden kişilerdenseniz, beni dinlemeden sizi kışkırtıp kullanan kişilerden, benimle ilgili duyduklarınızla akıllarınızı sattınız ve ” (haberleri) açıklığa kavuşturun. Yoksa bilmeden bir kavme çatarsınız…” (ayetinin gösterdiği) yöntemle hareket etmediniz. Makalelerimi okumadınız. Sözlerimi dinlemediniz. Bana “seni eleştirenler var” denildiğinde “bir araya gelip, hakikate ulaşmak için delillerle tartışalım” dedim. Bu çağrıma, onlardan neredeyse hiç kimse cevap vermedi. Bir araya geldiğim kişilerinse, bu fakir kulla ilgili aktarılan kışkırtıcı sözler dışında bir şey bilmediklerini gördüm.

Vallahi! Allah katında bir özrünüz yoktur. Allah, buluşma gününde aramızda hüküm verecektir. O hüküm verenlerin en hayırlısıdır.

Saldırıyı yapanlar, hangi cihetten fitne yaymak için yönlendiriliyorlarsa, size bu fırsatı vererek sevindirmeyeceğim. Her ne kadar Ürdün’ün cihadi çevreleri ve İslami gruplar bana destek olsa da, size aynı karşılığı vermeyeceğim ve düşmanlarımızın bizimle alay etmelerine sebep olmayacağım. Beni seven ve destek olmak isteyen kardeşlerimdense; dua etmekten ve duruma açıklık getirmekten başka bir şey yapmamalarını ve belli bir gruba ithamlar yöneltmemelerini istiyorum. Çünkü biz, müslümanların arasında daha fazla ayrılık ve kavganın olmasını istemiyoruz. Sadece yanlış fikirlerle mücadele etmek istiyoruz. Bundan sonra da benim sloganım “Kanım müslümanların kanları için feda olsun. Müslümanların kanlarını, kendi kanımdan değerli görmem” olacaktır. Ümmetin maslahatı, cihadı ve hilafetinin kurulması her şeyden önce gelir. Allah’ın izniyle, hiç kimseyi, intikam almak için herhangi bir müslüman gruba saldırarak mutlu etmeyeceğim. Sadece onlara -iyi veya kötü olsunlar- nasihat eden biri olarak kalacağım. Allah’ın izniyle, ne şüphelendiğim bazı kişilerden, ne de onları kışkırtanlardan -bazılarını bildiğim halde- şikayetçi olmayacağım ve onlara eza vermeye çalışmayacağım.

Bana saldıranlara ve onları kışkırtanlara diyorum ki; delili olan kişi, karşıtına sopa ve değneklerle değil, delilleriyle karşılık verir. Bilin ki; bu fiiliniz sadece, canım pahasına da olsa hak olarak gördüğümü açıklama azmimi arttırmıştır. Allah’ın beni şehid olarak kabul etmesini, yanlışlıklarınızı düzeltmesini, ellerinizi müslümanların üzerinden çekmesini, sizi hak dinin yardımcıları kılmasını, cihad sevgisi iddiasıyla, nasihat edenleri kötüleyerek iftira edenleri açığa çıkarmasını temenni ederim.

Allahım! Müslümanların sıkıntılarını gider. Saflarını birleştir ve kalplerini yakınlaştır. Allah’ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun.

Tercüme: Zeynep Zelal Caner

Açıklamanın arapçası:

incanews

M Çevrimdışı

mervanbinmübarek

Üyeliği İptal Edildi
Banned
He ne oldu
Ulan aksama burda herkese atip tutuyorsunuz.ebu hanzalaya hamas denen kişi atar.hwbbet kerrih denen adam ihsan senocagi över.iside sitenin 0/0 90 ni takar.nasil bir site la abdullah yolcu taguta oy ver der adami avaneleriyle overler.surda birde ebu hanzala diger zulüm gorenlerden bahsedin.atacaksaniz beni de atin.

Sen neyin zanindan bahsediyorsun, isidin yapmis oldugu katliamlar ortadayken bu konu üzerinden eskiye atifda mi bulunuyorsun?
Yanindamiydin sen.nusranin Yanindamiydin sen.nusra isidi birakip abbudumu tutacam yav ben sanamu soracam yav ben.size gore kim ehil yav

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
He ne oldu
Ulan aksama burda herkese atip tutuyorsunuz.ebu hanzalaya hamas denen kişi atar.hwbbet kerrih denen adam ihsan senocagi över.iside sitenin 0/0 90 ni takar.nasil bir site la abdullah yolcu taguta oy ver der adami avaneleriyle overler.surda birde ebu hanzala diger zulüm gorenlerden bahsedin.atacaksaniz beni de atin.

Yanindamiydin sen.nusranin Yanindamiydin sen.nusra isidi birakip abbudumu tutacam yav ben sanamu soracam yav ben.size gore kim ehil yav

Kardes kendinde misin?

M Çevrimdışı

mervanbinmübarek

Üyeliği İptal Edildi
Banned
He kendimdeyim yav Allah aşkına insafiniz nerde sizin yav eline sazi alan burda konusuyor yav su an tevhid bayragi dalgalaniyor ne konusuyorsunuz yav.irakda olanlara sevinmeyen adamlarla dolu bu site yav

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
He kendimdeyim yav Allah aşkına insafiniz nerde sizin yav eline sazi alan burda konusuyor yav su an tevhid bayragi dalgalaniyor ne konusuyorsunuz yav.irakda olanlara sevinmeyen adamlarla dolu bu site yav

Iran seriat diye sahi devirdi diye iran sahih hilafeti mi getirmisti?

Kardesim, her hilafeti getiriyorum diyen, her Allah icin fethediyorum diyen, her eline siyah sancagi alan gruplar ehli sünnet olmuyor.

Amac ümmet icinde hilafet kurmak ise gecmise ve yapilanlara bakmak lazim, suriyede diger mucahid gruplarin bir cok emirinden ve aliminden cikan aciklamalarda isidin müslümanlara ve müminlere yaptiklari canilikleri nasil görmezlikden gelirsin.

Bugün isid muminlerin canina kastetmeseydi müslümanlar burada sessiz kalmak yerine bir cogu sevinc gösterisi yapip nasil oraya hicret ederimin derdine düserdi, ancak suan bir cok insan isidin müslümanlara yapmis olduklari karsisinda dehset icindeyken cikip her yer bayram gibi nasil olurda sevinmezsiniz diyorsun.

Bence kendinde degilsin, kendinde olsan, ümmetin komutan ve alimlerinin beyanatlarini gelen videolari,haberleri ve resimleri görmezlikden gelmez, isidin asip kesmesine ragmen hadi sevinin demezdin...

Sunuda diyeyim, bir ülkeyi yönetenin adi Ahmet, Muhammed, Ali, Mubarek, Osman, Ali, Tayyip vs olmasi o ülkenin seriatla yönetildigini göstermiyorsa bugün eline her bayrak alan, her seriat diyen de Allah Rasulu sav getirdigi dini takip eden seri devleti kurmus olmayacaktir. Ister adi isid, ister nusra olsun...

sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1-30 seneden fazladi al kaide, taliban tevhid bayragini dalgalandiriyor.onlara sapik diyen zaman nicin kizmadin ?
2-saz ve davulla senin gibiler oyalaniyor.yasina gore konus ve saygili olki saygi goresin.senin simdi elinde kales olsaydi hepimizi mahv ederdin bu hirsinla.hissleriyle konusan ve yonlendirilen sensin.zombi gibi.
3-insafdan konusuyorsun.kendine bi soru sor sen adaletlimisin insaflimisin?kendin isidin yanindamiydin ki onlardan gelen haberlerle adamlarin hakkina giriyorsun?adaletliysen iki tarafi da dinle ve adaletli karar ver.bir tarafli konusma.
4-irakta olanlarin sonun da (kimin kim olacagi belli olduktan sonra) sen gelip bu sitede bir baslik atacak ve tum siteden halallik isteyec kadar cesurmusundur?
onda senin ne kadar edaletli insafli oldugunu goreceyiz.

Tora Bora Çevrimdışı

Tora Bora

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi

Yanındamıydın diye veremedikleri cevaba diklenmeye kalknlar. soruyu tersten alırsak, savundugunuz şeylerin siz yanındamıydınız peki ?

sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yanındamıydın diye veremedikleri cevaba diklenmeye kalknlar. soruyu tersten alırsak, savundugunuz şeylerin siz yanındamıydınız peki ?
bazilari gibi insanin konustuklarina degil amellerine bakilir
insanin yaptiklari bana gore onemli.soyledikleriyle ust uste dusmeli.
islam da zahire gore,,,
birde ilave olarak osmanli dustukten sonra ilk defa hacli yuruslerinin karsisini durdura bilecek bir guc ortada-ve bu gucun adi kaidetul cihad.bunu yikmak kimlere hizmettir?

Üst Ana Sayfa Alt