Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Dua ile İmkansızlık Arasındaki Bağ Nedir?

T Çevrimdışı

Taha21

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Merhaba Arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı ve değerli görüşlerinizi paylaşmanızı istiyorum.Sorduğum sorular Ödevim için ve kafamdaki bazı konulara açıklık getirmek için son derece önemli

Allah büyüktür onun için imkansız diye bir şey yoktur.Bunda tabiki de hem Fikiriz.

Peki;

Allah'tan dua ederek imkansız dilemek. Bildiğimiz gibi Son Peygamber Hz.Muhammed(s.a.v) dir.Ve bu kesinlikle değişmez.Yeni bir Peygamber olamaz olmayacak
Ve Allah'ın bazı kanunları dahilinde uçmak gibi bir şeyde imkansız.

Evet bunların verilmeyeceği bir takım kaynaklarda geçer.Bende bu konu Hakkında aynı görüşteyim

Bunların dışında bildiğim kadarıyla kör bir kadının gözlerinin açılması ve dua ile yaşlanmayan bir kadın vardı.

Sorum şu ki Bir insan inanarak devamlı olarak yaptığı dualar ile yakışıklılık/Güzellik , Sağırlık , körlük gibi sıkıntıları dua ederek mucizevi bir şekilde değişmesi,gerçekleşmesi mümkün mü ?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kardeşim ; kişinin güzelliği veya çirkinliği yazılmış kaderidir, değişmez.
Sağırlık, körlük, gibi durumları insanların genelinde sağlıklı olmasından dolayı o kişiye has başına gelen kader olsa da hastalıktır, iyileşmesi mumkundur. Bu sebeble Allah'a dua edilmesi câizdir, eş Şafi olan Allah'tır, dua edenin imani, ihlas ve takva yapısına göre Allah dilerse şifa verebilir de. Ni tekim ;





İlgili Konular:


Dua Kaderi Değiştirir mi?
https://www.islam-tr.org/konu/dua-kaderi-degistirir-mi.33052/

Çirkinlik Kader midir?

https://www.islam-tr.org/konu/cirkinlik-kader-midir.40589/

İslamda Keramet
https://www.islam-tr.org/konu/islamda-keramet.22561/
 
T Çevrimdışı

Taha21

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Krdş tamam da kader değişmez doğru yanlız
Eğer Kaderimizde dua edeceğimiz yazılıysa ki Allah da istemeseydi istemek vermezdi gibi bir şey var ise
Dua etmekte sonuçta kaderimde olduğu için ettiysem kaderin değişmesi mümkün diye düşünüyorum.

Dua da kader , Kaderimizde olan dua ile kaderimizin değişmesi mümkün olmuş olmaz mı ?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
"De ki: "Dua ve ilticanız olmasaydı, Rabbim size değer verir miydi?" (Furkân, 77)

Allah (cc) kişiye dua etme isteğini verdiği halde duasını kabul etmeyebilir, erteleyebilir veya ahirate tehir de edebilir. İlla dua isteğini verdi, nasib etti diye dualar gerçekleşmesi gerekmez. Birde gerçekleşmesi mumkun olunabilir dualarda bulunmak gerekir. Fıtrata mudahale edilmesini dilemeyi şahsen uygun da bulmuyorum. Güzellik veya çirkinlik insanların kimisine ve kendilerine göre değişebilecek nisbi değer ve özelliklerdir. Allah (c.c.)'nun kendi eliyle yarattığı Adem'oğlunun yüzünü, 'misafir umduğunu değil bulduğunu yer' misali Allah'ın kendisine munasib gördüğü imtihanı olarak baş göz üstüne deyib kâbul etmelidir.


Kişinin sureti (hilkati) ana karnında Allah'ın emriyle nutfe halindeyken başlayan bir oluşumdur. (Buhari, Muslim) Yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmemek civciv tıyniyyetlilerin isyanına benzer. Fakat sonradan arız olan kusurlar sebebiyle duada bulunması munasib iken, çirkin veya güzelken değişiklik istemek, isteyib de Allah tarafından kabul gördüğünü ve gerçekleştiğini söylemek Adem (a.s.)'dan bu yana Allah'ın mahlukatları içerisinde hiç bir akıl sahibinin işi değildir.


Duada haddi aşmamalı !

Bazı insanlar bela arttığı zaman veya katı şartlarla karşılaştığı zaman, Allah’tan kendisini vefat ettirmesini ister, bu hatadır.

Enes (Radıyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
Sizden hiç kimse, başına gelen bir zarardan dolayı ölümü temenni etmesin. Eğer mutlaka ölümü isteyecekse şöyle desin:
Ey Allah’ım! Yaşamam benim için hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, ölüm benim için hayırlı ise beni vefat ettir buyurdu.”
(Buhari, 5712; Tirmizi, 978)

Duada olmayacak isteklerde bulunmak!
Kul, İlâhî kanunlara aykırı düşecek istek ve niyazda bulunmamalıdır. Meselâ "yâ Rabbi, geceleri, kışları kaldır, bütün zaman gündüz ve yaz olarak devam etsin" gibi isteklerle bulunmak, İlâhî kanunlara zıddır. Rabbimiz kışı da, yazı da, geceyi de gündüzü de devam ettirecektir. İnsanları birbirinden farklı şekilde yaratmış, birini diğerinden insanların kendilerinin bakış açılarına göre güzel çirkin yaratmış olabilir fakat Allah katında hepsi imani ve takva durumuna göre güzel yahut çirkindir! Bunların yok olmasını istemek mânâsına gelecek duâlar elbette kabûl olmaz, redde mâruz ve mahkûmdur.
 
Üst Ana Sayfa Alt