Dua istiyorum

Şeyydar Çevrimdışı

Şeyydar

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın aleyküm
Geçtiğimiz şubat ayında bir işe girdim fakat şartları beni oldukça zorladı. 3 şubatta başladım ve 7 martta çıkışımı aldım. Harita teknikeri olduğum için özel sektörlerde çalışmam gerekiyor o işten ayrıldıktan sonra nereyle iletişime geçsem ya yok diyorlar ya da haber vereceğiz diyorlar zaten haber de vermiyorlar. Aylardır işsizim. 2 kere memurluk denedim o da olmadı. Bir vakit Allah beni sevmiyor ve beni dışlıyor, güçsüz kalmamı mı istiyor ? Diye maalesef kendime sorular sordum ki Allah beni affetsin. Sonradan anladım ki Allah benim her zaman güçlü olmamı istiyor. Namazlarımda Allah’tan iş istiyordum fakat yine bir değişiklik olmuyordu. Bu acaba benim imanımla alakalı bir durum mudur ? Diye kendime sordum. Yâni imanım zayıf ve bundan dolayı mı bir iş bulamıyorum diye sordum kendime. Oysa etrafımda iman ve ibadetten oldukça uzak insanlar vardı ve onlar iş sahibiydiler demek ki bu iman ile alakâlı değildi. Her ne yaptıysam ve her ne düşündüysem sonu yine aynı idi. Siz kardeşlerimden dua istemek için buraya geldim. Elbette ki hepimiz için ömrün de ölümün de hayırlısı. En yakın vakitte kendi alanımda kendi sektörümde bir işe girmek istiyorum, dualarınıza ben kardeşinizi de dahil ederseniz bundan epey memnun ve mutlu olurum. Allah hepimizden razı olsun.

barisbeyx Çevrimdışı

barisbeyx

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben artık iş aramayı bıraktım öyle söyliyim Allah yardımcın olsun kendi işimi hiç yapamadım.

AcizBirKulKadir Çevrimdışı

AcizBirKulKadir

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşlerim Allahuteâlâ herkesin yardımcısı olsun biz aciz günahkar kulların duadan başka yapacak bir şeyimiz yoktur.
Size tavsiyem namazınız da duadan önce tevbe edin "Allahım geçmişten şimdi'ye kadar bilip bilmeden ne yaptıysam tevbe ediyorum" ve daha sonra Allah'tan işaret isteyin ve diyin ki "Allahım eğer istediğim bu iş bana hayırlı değilse hayırlı işe beni yönelt." bu şekilde itikadınızı ve ihlâsınızı kaybetmeden devam edin ve gözlerinizi dört açın biiznillah Rabbim size çözüm yolu gösterecektir uzak zannettiğiniz yakında olacaktır inşaâllah unutmayın o es-semidir,o el-mucib dir,o er-rahman dır, o el-basit tir, o er-rezzak'tır🌹

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Allah bizleri sınıyor.Bunun başka bir açıklaması yok.Allah'a hüsnü zan besleyen kazanır kardeşim. Bu yorumu özellikle yapmak istiyorum.Çünkü seni çok iyi anlıyorum.Allah mutlak iyilik sahibidir, hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Bugüne kadar hayatımızda güzel olan ne varsa Allah'ın lütfundandır.Bizim hakettiğimizden değildir. Allah'ın bizleri kaç defa bağışladığını, günah karanlığından tevbe aydınlığına çıkardığını hatırla.Yine bizi rızıklandıran O iken nasıl Ona kötü zan besleyebiliriz? Nasıl O'nun bizi sevmediğini düşünebiliriz? O'nun kullarını sevmesi eğer rızıkla ilgili olsaydı insanların en hayırlısı, önderi ve Allah katında en sevimlisi Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem açlıktan karnına taş bağlamazdı.Rızık konusunu bir ölçüt olarak görmemeliyiz.Ama günahlarımızı bir ölçüt olarak görüp Allah'a daha çok yönelmeliyiz diye düşünüyorum.Bazen insanlar sana saldırdıkça saldırıyorlar, rızkını veriyorlarmış gibi konuşuyorlar ve üstüne geliyorlar doğrudur ancak bu da bir imtihan.Allah sana hayırlı, seni hiç zorlamayacak ve insanlara muhtaç etmeyecek bir iş nasip etsin.Yarabbi sen bu kulunun üzüntüsünü gider.Üzüntüleri Senden başka kim giderebilir!

Allah dilediğine rızkı genişletir, dilediğine daraltır. Onlar dünya hayatıyla sevinip (şımardılar). (Oysa) dünya hayatı ahiret yanında (basit bir) faydalanmadan başkası değildir. (13/Ra'd 26)

Rabbin, rızkı dilediğine genişletip daraltır. Kuşkusuz O, kullarına karşı (her şeyden haberdar olan) Habîr, (her şeyi gören) Basîr’dir.(17/İsrâ 30)