değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim Allah razı olsun burdan siz kardeşlerimin bir fikrini daha almak istiyorum facebook da bazı tasavvufçularda ister istemez tartışma konusu meydana geldiği zman onlarla konuşmak onlara hakkı tavsiye etmek doğrumudur acaba,çünki ne kadar delil ve ıspat koyarsan koy hiç bir delil leri olmamasına rağmen şeytan ı ve cinleri örnek göstererek şeytan dünyayı bir saniyede dönüyorda insanın kalbine vesvese veriyroda gavsınmı veli kulun mu bunlara gücü yetmiyecek şeytana verilen yetki gavsa verilmiyecekmi diyorlar halbuki şeytanın vesvesesi üzerine sayısını bilemdiğim kadar ayet ve hadis rastladım ama ayetlerde hadislerde gavs yada gavsların doğa üstü yetenekleri ile alakalı tek bir hadis, ayet bile rastlamadım ve kuranı sadece gavsın anladığını düşündükleri içinde hiç bir ayeti delil kabul etmiyorlar ve ben hayatımda muhammed bin abdul vahabın tek bir kelimesini okumuşluğum yoktur kim olduğunuda bilmiyorum iyimidir kötümüdür onun için birşey diyemem hakında, buna rağmen beni vahabi olmakla suçluyorlar sen metaryalist zihniyetli vahabisin diyrolar ve bu saldırılar moralimi bozuyor sinirleniyorum ve rahatsız oluyorum buna rağmen bu kişilere hakkı tavsiye etmek için sabırla doğruyu anlatmalıımıyım yoksa bu düşünce yapısına sahip kişlerle muhatta olmamalımıyım karasız kalmış durumdayım.
Sayın Miraç kardeşim bu tür kimselere birşey anlatabilmeniz mümkün değildir. Sizin yapacağınız tek şey hakkı edepli bir şekilde
ortaya koymak bunun dışında kesinlikle cedel'e girmeden çekilmektir.
Usul noktasında ayrı düştüğünüz kimselerle münazaraya girmek vakti boşa harcamaktan başka bir işe yaramaz. Siz Ayet ve Hadisten delil getirirken onlar şeyhlerinin sözlerini delil getirirler.
Kitap ve Sünnete başvurma gereği duymadan, delillerini sormadan, o liderlerin her dediğine, her fetvalarına itirazsız tabi olurlar.
İstediğiniz kadar konuşun, tartışın ancak son sözü yine sürekli bağımlı oldukları yere bırakacaklardır.
Bu tür kimselerle konuşurken karşı tarafın savunduğu şeyler üzerinden veya inandıkları şeylere saldırarak bir neticeye varmanız imkansızdır hatta ve hatta inançlarını daha pekiştirir daha da canla başla savunmalarına sebep olursunuz.
Biz insanlar üzerinde gözetleyici konumunda değiliz, hidayeti verecek olan da biz değiliz.
O halde; Üzmeden, edeple, tebessümle, kırmadan saygı ve hürmet içinde delillerini ve usullerini ortaya koyarak münazara edebiliriz.
Bir bedeviye bile nazik bir Peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmayalım. Ve yine unutmayalım ki bizler de bir zamanlar ateş çukurunun tam kenarında idik oradan bizi Allah kurtardı.
Ateşin tam kenarında duran (zira akibetlerini henüz bilmiyoruz) bu tür kimselere kaba ve sert davranarak ateşe düşmelerine yardımcı olmayalım.