Şuanda Afganistan gitmek zor olur diye tahmin ediyorum. Yaşınız küçük ise ki benimde küçük şuan bence biraz ilmi,askeri ve dünya düzeni hakkında bilgi edinin. Çünkü Afganistan kendini geliştiren bir devlet. Eğer yazılım gibi önemli meselerin egitimleri alabilirseniz alın çünkü Afganistan da devlet kademesinde bile hizmet edebilirsiniz . O yüzden burda ilminizi vs geliştirin. Bende şuan inşallah arapça dersleri alıyorum. Üniversite de de açıktan web tasarım ve kodlama kazandım sınava çalışmadan. Kendimi bu yazılımda geliştirme gibi hedeflerim var. Ayrıca şuanda çalışıyorum. Arkaya birikim de yapıyorum. Dediğim gibi ilminizi almaya çalışın. Çünkü DAEŞ'in düştüğü hataya sizde düşmeyin. Yani asıl düşmanın kim olduğu konusunda onlar hataya düştüler. Usame bin ladinin metodundan ziyade İslam'da olmayan şeyler yaptılar ve bu onların aldığı desteği bitirdi. Bu yüzden ilminizi alın. Tarihi iyi okumaya çalışın. Özellikle Osmanlı'nın son dönemlerinde Anadolu'yu nasıl laik ve demokratik bir ortama dönüştürmeye çalıştıklarını iyice araştırın.