Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Erkeğin Cinsel Gücünü Tamamen Bitirmek İstemesi Caiz mi?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Soru:

Hayırlı geceler,

Uzun süre düşündükten sonra kendimle ilgili bir karar aldım.Cinsel gücümü tamamen bitirmek istiyorum.Nedeni ise gelecek dönemlerde evlenmek istemiyorum.Maneviyata önem veren birisiyim, bu yüzden zina ve içki konuları benim için çok önemli.Evlenmek istemediğim için her türlü cinsel tatmin yolu benim için haram sayılıyor. Ve cinsel istek çoğu erkeğin de olduğu gibi bana günlük hayatta zorluk çıkarıyor, benim için ise daha farklı bir çözüm yolu kalmıyor maalesef.Çünkü hayatta hiç bir işime yaramayacak şey yüzünden zor durumda kalmaktan bıktım.

Sizin düşüncelerinizi bekliyorum ve tıbbı konuda bu olayı gerçekleştirebilmem için ne yapmam gerekiyor?

Cevap:

... Hamileliğin sürekli bir şekilde engellenmesi, kısırlaştırma ve çeşitli ilaçlar kullanılarak hamileliğin tamamen engellenmesi ise haramdır. Hamileliği, dolayısıyla da neslin artmasını tamamen önlemeyi amaçlayan ameliyatların yaptırılması da haramdır. Bu türden bir işlem hadımlaştırma kapsamına girmektedir ve aynı hükmü alır. Çünkü bu operasyonlar nesli sona erdirir. Hadımlaştırmayı yasaklayan kesin ve sarih rivayetler vardır.
Sâd b. Ebi Vakkas'tan: Dedi ki: "Rasulullah (s.a.v.), Osman b. Maz'un'un kadınlardan ayrı yaşama isteğini geri çevirdi. Şâyet ona izin vermiş olsaydı biz kendimizi hadımlaştırırdık."

Osman b. Maz'un Rasulullah (s.a.v.)'e gelerek: "Ey Allah'ın Rasulü! Ben bekar hayatı yaşamanın kendisine zor geldiği bir adamım. Hadım olmak için bana izin ver", dedi.
Bunun üzerine Allah Rasulu (s.a.v.): "Hayır, böyle yapma, fakat senin oruç tutman gerekir."

Bir başka rivayette ise şu ifade yer almaktadır:
"Ey Allah'ın Rasulu! Hadımlaşma hususunda bana izin verir misin?"
Dedi ki: "Şubhesiz ki Allah bizden ruhbanlığı kaldırmıştır."

Enes'den: "Nebi (s.a.v.) bize evlenmeyi emretti, evlenmeyip bekar yaşamayı şiddetle yasakladı ve şöyle dedi:
"Çok seven ve doğurgan kadınlarla evlenin. Zira kıyâmet günü ben diğer ummetlere karşı sizin çokluğunuzla övünürüm."

Neslin sürekliliğine son vermek, neslin devamını ve doğurmayı evliliğin temel esaslarından biri olarak emretmiş olan yüce Allah'ın emirleri ile de çelişir. Bu nedenle Yüce Allah (c.c.) insanlara şöyle hitab etmektedir:
"...Eşlerinizden de sizin için oğullar, torunlar var etti." (Nahl 72)
Şâri, çocukların çok sayıda olmasını mendub olarak belirtmiş, buna teşvik etmiş ve çok çocuk sahibi olan kimseleri de övmüştür.

Enes'den. Nebi (s.a.v.) şöyle dedi:
"Sevimli ve doğurgan olan kadınlarla evlenin. Zira ben kıyâmet günü peygamberlere karşı sizin çokluğunuzla övüneceğim."
(Ahmed b. Hanbel; Musned, Mukessirin, 12152, 13080)

Abdullah b. Ömer'den, Rasulullah (s.a.v.) şöyle dedi:
"Çocuk sahibi olabilen annelerle evlenin. Zira ben kıyamet günü sizinle övünürüm."
(Ahmed b. Hanbel; Musned, Mukessirin min es Sahabeh, 6310)

Makıl b. Yesar'dan Dedi ki:
"Bir adam Rasulullah (s.a.v.)'e gelerek şöyle dedi: Ben güzel ve soylu bir kadını sevdim, ancak kadın kısırdır doğurmuyor. Onunla evlenebilir miyim?
Dedi ki: Hayır evlenme!
Adam ikinci kez geldiğinde onu yine men etti.
Üçüncü kez geldiğinde ise ona şöyle dedi: Çok seven ve çok doğuran kadınlarla evleniniz. Çünkü ben sizin çokluğunuzla övünürüm."
(Ebu Davud; Nikah, 2050; Nesei; Nikah, 11)

Hamileliği geçici olarak engellemek için azilin veya diğer doğum kontrol araçlarını kullanmanın caiz olması cenin aldırmanın yani kürtaj yaptırmanın da caiz olduğu anlamına gelmez. Kendisine ruh üflenmiş olan ceninin düşürülmesi caiz değildir. Anne karnındaki çocuk, ister ilaç içerek, ister ani harekette bulunarak, ister tıbbi operasyonla düşürülsün ve bu işi yapan kimse kim olursa olsun; anne, baba veya doktor tarafından yapılsın mutlak surette haramdır. Çünkü bu türden bir işlem yani kürtaj, kanı masum olan bir insanın öldürülmesi anlamına gelmektedir. Böylesi bir işlem cinayet kapsamına girer ve diyet ödenmesini gerektirir. Diyetin miktarı ise erkek veya kadın köledir. Değeri ise kamil bir insanın diyetinin onda biridir.
Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:
"Allah'ın haram kıldığı bir canı öldürmeyin. Ancak hak ile öldürülmesi mustesna..." (İsra 33)



 
Üst Ana Sayfa Alt