Y
Yıllarca vardiyalı çalıştım. Gerek masa başı gerek saha da bulundum. Evlendikten sonra da kısa süre yine vardiyalı çalıştım. Vardiyalı çalıştığım vakit eve geldiğim de sersem gibi geliyordum. Zaten uyumam da çok zor oluyordu çocuklardan sebep. Şimdi elhamdülillah 08:00-16:00 çalışıyorum bereketli oluyor günüm. Ama önümüzdeki aylar değişebilir de. Mesleğim ve çalıştığım şirketin böyle bir işleyişi var. Uykusuzluktan otobüste ayakta uyuyup aniden dizlerim kırılarak sarsıldığım da çok defa oldu. Şimdi ise hem dernek programlarım ve şahsi becerilerim için haftanın 5 günü 06:30 da kalkar gece 12 yi geçip uyuduğum çok olur. Ayrıca geceleri de muhakkak kalkarım çocuklar için ara ara üstleri açıkmı kontrol ederim. Bazen kendileri uyanır ilgi istiyor uykuya dalmak için. Haftanın sadece belirli iki günü eve iş çıkışı doğru düzgün gidebiliyorum. Aslında evcil biriyim. Evden dışarı çıkmayı da pek hazetmiyorum. Yılların verdiği yorgunlukta var. Sokaklar bana cahiliye hayatımıda hatırlatıyor bir yandan. Bide gezilecek gidilecek yerlere fazlasıyla doydum bu da olabilir. Bekarken eve girmezdim şimdi ise tam tersi. Velhasıl gece uykusu büyük bir nimet.Geçen gün bir işi yetistirmeye calisirken, sabahlamak zorunda kalmiştim. Bi yerde uyku acayip vurunca ( uykusuzluğa dayanamiyorum) kafami masaya koyup 10 dakka gozlerimi dinlendirim dedim.
1.5 saat uyumuşum ama vucudum da kaskati kesilmiş, robot gibi kalktim. Dedim ben yapamiycam gidip yatagima yatayim.
Arkadaslarim, hayatimda ilk defa
Gercek manada bi yatagim olduguna sukrettim.
Cumle icinde her ne kadar sukredecek ne cok seyimiz var desek de, cogu zaman aliskanlikla soylenmiş cumlelerden ibaret oluyor.
Uykuya geciş surem 10 saniye surdugu icin
O an aydinlanip sukredip uyusamda, bu sukur konusu kafamin icinde donup duruypr surekli.
Yani insan neden aciz bir durumdan ferah bi duruma gectiginde gercek manada sukrediyor, milyon tane sukredilecek durum varken, her birinde aydinlanma yasayip sukretme olayi imkan dışı.
Daimi aydın bir şükre insan nasıl ulaşır?
İçinde dinlenesiniz diye geceyi, (işlerinizi) görmenizi sağlasın diye gündüzü size bahşeden O’dur. Kuşkusuz dinlemesini bilen bir topluluk için bunda dersler vardır.
Yunus süresi 67. Ayet