Madem fink fink geziyorum, en makul şekilde gezip tozma rehberi yapayım dedim.
Daha evvel gittiğim Yedikule Hisarı ve bugün gittiğim Rami Kışlası Kütüphanesi hakkında bilgi vereyim.
1-Yedikule Hisarı
Olumlu yönleri:
Öncelikle kendi sitesinden online rezervasyon yaptırıyorsunuz.
Rezervasyon yaptırdığınız takdirde,
Katılım ücretsiz.
link kardeşimi aşağıya bıraktım
Seçtiğiniz gün ve saatte orada olduğunuzda, kapı görevlisine isminizi söylüyorsunuz, sistemde isminizi teyit ettikten sonra, rehber sizi ortak alanda topluyor ve 20 dakikalık bir sunum yapıyor, sonra sizi serbest bırakıyor, gezmek istediğiniz alanı istediğiniz kadar geziyorsunuz. Çok büyük bir alan değil, hala çalışmalar devam ediyor.
Sessiz sakin ferah bir alan.
Ortak alanda bir kafe var.
Ama içinde doğru düzgün pek bir şey yok.
Daha çok rehberi beklerken tura katılmak isteyen insanlar için öylece konumlandırılmış gibi.
Fekat etrafta "ay 2 soluklanayım valla yoruldum" demelik için banklar, masalar mevcut.
Hisar girişinin dışında bir- iki cami var.
Gezdikten sonra namazlarınızı kılıp yolunuza devam edebilirsiniz.
Sahil tarafına doğru inerseniz hisarların devam niteliğinde park alanları var.
Kış değil ama bahar yaz ayları için daha uygun bence.
Lakin o alanda bir tane bile su satan yer yok,ben dayanamam, gezmek beni açıktırır diyenlerdenseniz, suyunuzu poğaçanızı artık her ne ise yanınıza alın.
(Ana hisarın girişin çaprazında a101 var aklınızda bulunsun.)
Olumsuz yönleri:
Bir kez online rezervasyon yaptırdıktan sonra sistem 2. kez beleş gezmenize izin vermiyor, içeri dahi sokmuyor.
100 tl ücret istiyor. Ben bu 2. gidişimde elbetteki 100 tl vermedim. Beleşci bünyem kan ağlamasın diye. Dışarda arkadaşlarımı bekleyip şu kediyle hasbihal ettim.
Hisara doğru yol alırken etrafta çok köpek var bilginiz olsun. Etraf mahallede doğru düzgün pek esnaf göremedim. Meyhane kültürü baskın gibi geldi bana, bakkal çakkallarda.
O yüzden diyorum tedarikli gidin diye.
Birde kediler önünüze yatıp beni sev diye nazlanıyor, çok yüz vermeyin. 5dakkalık mesafeyi 289 dakkada gidebilir, sonra durduk yere kedinin sizi manasiz tırmalamasina "bu neydi simdi" diyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaraya binip Kazlıçeşme durağında inip, merdivenli olan değil, yola bakan diğer çıkışı kullanın. (Ben biraz gerizekali olduğum için çıkış isimlerine, tabela isimlerine bakmak gibi bir alışkanlığım yok.)
Orada simitçi bi amca göreceksiniz Alabileceğiniz tek simitçi amca o.
Kıymetini bilin.
Adama orada olduğu için tesekkur edin ve susamları sevin.
Benim güzergahımi belirleyen o amca çünkü. Amcayı solunuza alıp
Sağ taraftan dümdüz ilerleyin.
Hisarı göreceksiniz uzaktan zaten
Takip edin.
Karşınıza mezarlık çıkacak
O mezarlığın yanindan devam edin.
Mezarlık bitecek ama siz tabana kuvvet deyip yürüyün. Caminin yanından devam ettiğinizde hisarın girişini de göreceksiniz.
15 dakikalık bir yürüme mesafesi aslında.
Ya da en güzeli, google'dan bakın.
Velhasıl
Biraz fotiyle sunumumu süsleyip, bitireyim.
Bu da 2. kez geldim diye şaşırmış.
(Merak etme gezmedim seni yine. 100 tl veremem)
Ek: Bir daha buralara gelmem yeter diyerek oradaki mezarlığa gezdimdi bugun.
Not: Rami kutuphanesi hakkinda yarın bilgi vereyim inşallah.
Daha evvel gittiğim Yedikule Hisarı ve bugün gittiğim Rami Kışlası Kütüphanesi hakkında bilgi vereyim.
1-Yedikule Hisarı
Olumlu yönleri:
Öncelikle kendi sitesinden online rezervasyon yaptırıyorsunuz.
Rezervasyon yaptırdığınız takdirde,
Katılım ücretsiz.
link kardeşimi aşağıya bıraktım
OnlIne Rezervasyon
Dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan ve Fatih Belediyesi tarafından restorasyona alınan Yedikule Hisarı’nda rehber eşliğinde gerçekleştirdiğimiz kültür turlarımız yeniden başladı.
www.yedikulehisari.com
Seçtiğiniz gün ve saatte orada olduğunuzda, kapı görevlisine isminizi söylüyorsunuz, sistemde isminizi teyit ettikten sonra, rehber sizi ortak alanda topluyor ve 20 dakikalık bir sunum yapıyor, sonra sizi serbest bırakıyor, gezmek istediğiniz alanı istediğiniz kadar geziyorsunuz. Çok büyük bir alan değil, hala çalışmalar devam ediyor.
Sessiz sakin ferah bir alan.
Ortak alanda bir kafe var.
Ama içinde doğru düzgün pek bir şey yok.
Daha çok rehberi beklerken tura katılmak isteyen insanlar için öylece konumlandırılmış gibi.
Fekat etrafta "ay 2 soluklanayım valla yoruldum" demelik için banklar, masalar mevcut.
Hisar girişinin dışında bir- iki cami var.
Gezdikten sonra namazlarınızı kılıp yolunuza devam edebilirsiniz.
Sahil tarafına doğru inerseniz hisarların devam niteliğinde park alanları var.
Kış değil ama bahar yaz ayları için daha uygun bence.
Lakin o alanda bir tane bile su satan yer yok,ben dayanamam, gezmek beni açıktırır diyenlerdenseniz, suyunuzu poğaçanızı artık her ne ise yanınıza alın.
(Ana hisarın girişin çaprazında a101 var aklınızda bulunsun.)
Olumsuz yönleri:
Bir kez online rezervasyon yaptırdıktan sonra sistem 2. kez beleş gezmenize izin vermiyor, içeri dahi sokmuyor.
100 tl ücret istiyor. Ben bu 2. gidişimde elbetteki 100 tl vermedim. Beleşci bünyem kan ağlamasın diye. Dışarda arkadaşlarımı bekleyip şu kediyle hasbihal ettim.
Hisara doğru yol alırken etrafta çok köpek var bilginiz olsun. Etraf mahallede doğru düzgün pek esnaf göremedim. Meyhane kültürü baskın gibi geldi bana, bakkal çakkallarda.
O yüzden diyorum tedarikli gidin diye.
Birde kediler önünüze yatıp beni sev diye nazlanıyor, çok yüz vermeyin. 5dakkalık mesafeyi 289 dakkada gidebilir, sonra durduk yere kedinin sizi manasiz tırmalamasina "bu neydi simdi" diyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaraya binip Kazlıçeşme durağında inip, merdivenli olan değil, yola bakan diğer çıkışı kullanın. (Ben biraz gerizekali olduğum için çıkış isimlerine, tabela isimlerine bakmak gibi bir alışkanlığım yok.)
Orada simitçi bi amca göreceksiniz Alabileceğiniz tek simitçi amca o.
Kıymetini bilin.
Adama orada olduğu için tesekkur edin ve susamları sevin.
Benim güzergahımi belirleyen o amca çünkü. Amcayı solunuza alıp
Sağ taraftan dümdüz ilerleyin.
Hisarı göreceksiniz uzaktan zaten
Takip edin.
Karşınıza mezarlık çıkacak
O mezarlığın yanindan devam edin.
Mezarlık bitecek ama siz tabana kuvvet deyip yürüyün. Caminin yanından devam ettiğinizde hisarın girişini de göreceksiniz.
15 dakikalık bir yürüme mesafesi aslında.
Ya da en güzeli, google'dan bakın.
Velhasıl
Biraz fotiyle sunumumu süsleyip, bitireyim.
Bu da 2. kez geldim diye şaşırmış.
(Merak etme gezmedim seni yine. 100 tl veremem)
Ek: Bir daha buralara gelmem yeter diyerek oradaki mezarlığa gezdimdi bugun.
Not: Rami kutuphanesi hakkinda yarın bilgi vereyim inşallah.