Neler yeni

Gidiyorum.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bu siteden gidiyorum, hakkınızı helal etmenizi istiyorum bir kötülük yaptıysam. Aynı akidede değilsek de iyi insanlar olduğunuz için helallik istiyorum. Umarım edersiniz
Şahsen varlığına alıştığımız kardeşlerimizin aramızdan ayrılışını duymak beni hep üzmüştür, ancak eğer bunun sizin için iyi olacağını düşünüyorsanız, bizlere de ancak saygı duymak düşer. Varsa bir hakkım benden yana helal olsun, siz de helal edin kardeşim. Rabbim dünyada ve ahirette hayırlar versin dilerim, es selamu aleykum.

Not: Fikrinizi değiştirirseniz, her zaman sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şahsen varlığına alıştığımız kardeşlerimizin aramızdan ayrılışını duymak beni hep üzmüştür, ancak eğer bunun sizin için iyi olacağını düşünüyorsanız, bizlere de ancak saygı duymak düşer. Varsa bir hakkım benden yana helal olsun, siz de helal edin kardeşim. Rabbim dünyada ve ahirette hayırlar versin dilerim, es selamu aleykum.

Not: Fikrinizi değiştirirseniz, her zaman sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Ve aleykum hayırlısı ne ise o olacaktır Allahın isteğiyle, helal olsun

F Çevrimdışı

FursanıMuhammed

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bu siteden gidiyorum, hakkınızı helal etmenizi istiyorum bir kötülük yaptıysam. Aynı akidede değilsek de iyi insanlar olduğunuz için helallik istiyorum. Umarım edersinşz
Aynı akideden değiliz deme ihtiyacı neden hissettin. huccet ikamesi mi yaptın yoksa vela bera mı yaptın. yani kısacası sizler KAFİRSİNİZ ama sizle teşriki mesaimiz oldu hakkınızı helal edin mi demek istiyorsun . azeriler hiç değişmiyor

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Aynı akideden değiliz deme ihtiyacı neden hissettin. huccet ikamesi mi yaptın yoksa vela bera mı yaptın. yani kısacası sizler KAFİRSİNİZ ama sizle teşriki mesaimiz oldu hakkınızı helal edin mi demek istiyorsun . azeriler hiç değişmiyor

O kardeşimiz önceden bu hususu belirtmişti ve akidevi konuları teferruatlı konuşmak üzere başlık açmıştı. Böyle demesek daha iyi olur

F Çevrimdışı

FursanıMuhammed

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
önceden bu hususu belirtmesi ve bu konuları konusmak için başlık açması yaptığı terbiyesizliği meşru mu kılıyor ?
Allaha emanet olun , hoşça kalın , Allah bizi dogru yola iletsin falan diyerek daha önce konustuğu bu insanlara veda edemez miydi ? Bu uslupsuzluğun nesini savunuyorsunuz Allah aşkına! pazarda alıs veriş yaptığı insanlara sokakta muhabbet ettiği kimselerine akrabalarına veda ederken de ' aynı akideden degiliz haberiniz olsun ama hakkınızı helal edin vs diyor mu da burayı istisna ediyor. B ir de neymiş iyi insanlar olduğumuz için helallik istiyormuş. kötü insan olsak istemeyecek yani . helallik kavramı sadece iyilerden alınır değil mi ....* kötülere dil ile de zulm edilse incitilse helallik diye bir şey olmayacak yani .. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH..

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
önceden bu hususu belirtmesi ve bu konuları konusmak için başlık açması yaptığı terbiyesizliği meşru mu kılıyor ?
Allaha emanet olun , hoşça kalın , Allah bizi dogru yola iletsin falan diyerek daha önce konustuğu bu insanlara veda edemez miydi ? Bu uslupsuzluğun nesini savunuyorsunuz Allah aşkına! pazarda alıs veriş yaptığı insanlara sokakta muhabbet ettiği kimselerine akrabalarına veda ederken de ' aynı akideden degiliz haberiniz olsun ama hakkınızı helal edin vs diyor mu da burayı istisna ediyor. B ir de neymiş iyi insanlar olduğumuz için helallik istiyormuş. kötü insan olsak istemeyecek yani . helallik kavramı sadece iyilerden alınır değil mi ....* kötülere dil ile de zulm edilse incitilse helallik diye bir şey olmayacak yani .. LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH..
Bu konuya katılıyorum.

Nitekim, evet ben de akidesini belirttiğini hayal meyal hatırlıyorum, ancak "cehalet mazeret değil" demekle sınırlı şekilde belirttiğini hatırlıyorum. O zamanlarda ve sonrasında bizleri tekfir eden kesimden olduğunu anlamamıştım, ta ki yukarıda verdiğim selam "ve aleykum" şeklinde alınıncaya kadar...

Yine de şahsi olarak bunu sorun yapmıyorum. Ama burada bu hitaptan rahatsız olacak tek kişi ben değilim ve verilecek olumsuz tepkileri haklı gördüğümü belirtmek isterim. Biz müslüman kardeşimiz görürken, kâfir görülüyor olmak ve bunun en baştan net belirtilmeyişi az şey değil.

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Ve Aleykum kısmına yeni dikkat ettim direkt Aleykum selam diye okuyup geçmişim

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Ben de büyük şirkte cehaleti mazeret görmüyorum ama gören neden tekfir edilsin ki bu konularda ihtilaf var iki görüş de birçok delil getiriyor

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ve Aleykum kısmına yeni dikkat ettim direkt Aleykum selam diye okuyup geçmişim
Daha evvel "kısmen" bir benzeri başıma geldiği için, benim bu detaylara dikkatim yüksek ahi. Ama o çok ağır bir ihanet haliydi; bu durum, onun yanında sorun bile görünmüyor gözümde. Öyle ki, o kişi: aylar boyu gıyabımızda bizi tekfir ettiği halde, yüzümüze karşı canciğer kuzu sarması, din kardeşi şeklinde davranan bir uhti idi.

Dinimizde hayvana dahi zulüm edilmez. Biz onun gözünde hayvan kadar bir değere sahip olamadık mı bilmiyorum ama, kardeş gibi davranıp ardınca bu şekilde derinden gönül kırarak "manen" zulmetti mi etti...

Neyse, dini görüşü kendinindir; aklın ve vicdanın kabul etmediği o ayıbını da Allah'a havale ettik gitti. Ardınca "dost sandığımız başka kimler bizi tekfir ediyor olabilir?" şeklinde içimizde bıraktığı kalıcı kuşku için de kendisine şahsen teşekkür falan etmeliyim sanırım; nitekim bunun sayesinde, herhangi birinin hakiki itikadını sonradan öğrenince şoka uğramıyorum artık.

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Daha evvel "kısmen" bir benzeri başıma geldiği için, benim bu detaylara dikkatim yüksek ahi. Ama o çok ağır bir ihanet haliydi; bu durum, onun yanında sorun bile görünmüyor gözümde. Öyle ki, o kişi: aylar boyu gıyabımızda bizi tekfir ettiği halde, yüzümüze karşı canciğer kuzu sarması, din kardeşi şeklinde davranan bir uhti idi.

Dinimizde hayvana dahi zulüm edilmez. Biz onun gözünde hayvan kadar bir değere sahip olamadık mı bilmiyorum ama, kardeş gibi davranıp ardınca bu şekilde derinden gönül kırarak "manen" zulmetti mi etti...

Neyse, dini görüşü kendinindir; aklın ve vicdanın kabul etmediği o ayıbını da Allah'a havale ettik gitti. Ardınca "dost sandığımız başka kimler bizi tekfir ediyor olabilir?" şeklinde içimizde bıraktığı kalıcı kuşku için de kendisine şahsen teşekkür falan etmeliyim sanırım; nitekim bunun sayesinde, herhangi birinin hakiki itikadını sonradan öğrenince şoka uğramıyorum artık.
Peygamberimiz aleyhisselam kolaylaştırınız zorlaştırmayınız derken yine aynı şekilde kolaylaştırmakla ilgili daha bir çok hadisi bulunuyor hariciler ve aşırılar ise bunun tam zıt istikamete gidiyor belki nice Musluman'ı yeise sürüklüyor. Yeisin bir kısmı haram, bir kısmı ise malum olduğu üzere küfür.