Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Nasihati

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Her müslüman bir İslam devletidir.

Nasıl ki : İslam devletinde fuhşiyat ve haramlar çoğalıpta quran ve sünnetten sapılırsa o devletin yıkılacağı gibi

İnsan da kendı içinde bunlara saparsa kendını duzeltmedikçe her daim yıkılmaya maruz kalacaktır..!
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Screenshot_20201001-204856.png


FB_IMG_1600722121433.jpg
 
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Kendini ifade ederken insanları kırmamak, muhatabını dikkate almak ve saygı göstermek olgunluğun belirtisidir.

Ey nefsim; kıracak, bencil duygularımızı resmedecek ve muhatabı düşünemeyecek kadar ekşiyiz, acıyız. Daha olgunlaşmamışız. Bize muhabbet besleyen yüzünü ekşitir, acı hisseder. Oysa olgun insanla muhabbetleşmek lezzet verir, haz verir. Allah azze ve celle muhabbetimizi sevdirecek imanı bize nasip etsin.
 
ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Ruhisukut'a nasihat:

"Analizci, araştırmacı, gazeteci değilsin Ruhisukut"

Gerçeklerle yüzleşmen için tecrübe kazandın, zaman geçirdin, insanlar tanıdın, yaşadın ve tam 27 yıl tecrübe ettin. Bu tecrübelerde öğrendiğin gibi; sen neysen osundur.

Grafikerse grafiker... Elinde bu mu var? Bununla çalışmalara katkını sunacaksın. Elinde olanla başka mesleğe, göreve veya işin olmayan işlere soyunursan elinde ki uçup gidecek. Bunun farkına var Ruhisukut.

Hala yaşıyorken ne olduğunu da biliyorken, ne olduğunla daha çok ilgilen. Hatalarını gider, eksiklerini kapat ve kendini geliştirmek için vakit harca. Allah'ın dinini öğrenmekten de geri durma...
 
E Çevrimdışı

Ebu SILA

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Dervişe Sordular Nasıl Olmalıyız.?

Derviş dedi ki;

Mütevazı ol; -Saygınlaşırsın
Çalışkan ol; -Nasiplenirsin

Nazik ol; -Hatırlanırsın
Cömert ol; -Rızıklanırsın

Meraklı ol; -Öğrenirsin
Güvenilir ol; -Değerlenirsin

Affedici ol; -Hafiflersin
Kendin ol; -Mutlu olursun.!
 
Abdullahyuşa Çevrimdışı

Abdullahyuşa

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
"Kullarım sana, benden soracak olurlarsa şüphesiz ki ben onlara yakınım. Dua edenin duasına icabet ederim. (Öyleyse) onlar da benim davetime icabet etsinler ve bana iman etsinler ki (akıl, doğruluk ve olgunluk sahibi olan) rüşt ehlinden olsunlar."


>Kur’ân’da “Sana sorarlarsa...” diye başlayan birçok ayet vardır. Tüm bu ayetlerde cevap kısmı “De ki...” diyerek başlar. Tek istisnası bu ayettir. Allah (cc) kendisini kullarına tanıtırken “De ki” lafzının dahi kendisi ile kulları arasına girmesine razı olmamıştır. Affedilmez bir günah olan şirkin kısımlarından biri de; Allah’tan (cc) başkasına dua etmek, darda kalındığında ölü, diri ya da türbelerden medet ummaktır. Bu şirkin en belirgin sebeplerinden biri, Allah’ı (cc) uzak görmek ve O’na (cc) yakınlaşmak için aracıya ihtiyaç olduğuna inanmaktır. Allah (cc) bu ayette şirk mantığını çürütmüş ve kullarına yakın olduğunu, dua edenlere doğrudan icabet edeceğini belirtmiştir. (Bk. 4/Nîsa, 48; 5/Mâide, 35; 6/En’âm, 136; 10/Yûnus, 18; 34/Sebe’, 22-23)

(2/Bakara, 186)
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ön yargıyı engelleyen cümle:

لَا تَحْكُمْ عَلَى أَعْمَاقِ النَّاسِ وَأنْتَ لَا تَرَى إلَّا سَوَاحِلَهُمْ وَشَوَاطِئَهُمْ!

Sadece kıyısını ve sahilini gördüğün insanların derinlikleri hakkında hüküm verme!

Tercüme: İbrahim Oruç
 
bahadır571 Çevrimdışı

bahadır571

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdullah ibni Amr (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Kuşkusuz ki, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), ne çirkin söz söyler ve ne de bunu arzu edici idi. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Kuşkusuz ki, sizin bana en sevgili olanınız, ahlak yönünden en güzel olanınızdır.”

Buhari 8/3533, Müslim 2321/68
 
D Çevrimdışı

Daimaİslam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bazıları şöyle demiştir: Dünya senin için baki kalsa bile, sen onun için baki kalmazsın. Şu beyitleri okumuşlardır:



"Dünyanın akşam bize gelişi, sabah gidişinden farklıdır. Bir takım işlerden sonra başka işler meydana gelir. Geceler (kimini) bir araya getirir, ayırır kimini, Kimi yıldızlar doğar o gecede batar kimileri. Her kim zamanın ve sevincinin kalıcı olduğunu sanırsa, Bilsin ki imkansızdır bu, hiçbir sevinç devam etmez. Ve affetsin Allah bütün endişesi tek bir şeyolanı Ve gelen musibetlerin dönüp dolaşıcı olduğuna inanan kimseyi."
Kaynak:İmam kurtubi ankebut 64 Tefsiri
 
D Çevrimdışı

Daimaİslam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
..şair şöyle demiştir: "Şunu bil ki dünya, uyuyanın gördüğü rüyaya benzer. Daimi olmayan bir hayat hayırlı bir hayat olamaz. Dün tadıp da tükettiğin bir lezzeti düşün: Gerçekten bir rüya gibi gelmiyor mu sana?"



Bir başka şair de şöyle demektedir: "Ağır ağır çalış, şüphesiz sen öleceksin. Ve ey insan, kendin için de çabala Geçip gittiği için olmuş olan adeta olmamış gibidir Ve olacak olan bir şey de sanki oldu gibi."...
İmam Kurtubi En'am 32 tefsiri
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Gönül ister ki cihad sahalarında sıkıntılar, imtihanlar olmasın ama Afganistan'da dahil olmak üzere Şam'da, Yemen'de ve diğer sahalarda sıkıntılar, imtihanlar olmuş.
Bugün 4 kişilik ailemizin içinde, 30 kişilik mescidimizde bile sıkıntılar yok mu? Bir mahallede 10 tane mescid var. 10'uda Tevhid ehli olduğunu söylüyor.
Bu ümmet fitneye düşecek, tefrikaya düşecek. Rasulullah sav, Allah'tan üç şey istedim diyor. İki isteğimi kabul etti ama "ümmetimi fitneden, tefrikadan koru" isteğimi kabul etmedi diyor. Ortada Allah'ın bu ibadeti yap diyede emri var?
Bugün paralar Suud tağutuna gidiyor diye Hac ibadetini kaldırabiliyor muyuz? Yada başörtülü birisi zina yapıyor diye hicab terk edebiliniyor mu? Cihad'da terk edemeyecemiğiz bir ibadet.
Babam beni azarladığında o akşam yemek yemezdim.) oysa kendi nefsime zulmederdim. Kim bu ibadeti yapıyorsa kendi nefsi için yapıyor. Başka sahalarada gitmeyip bu ibadeti terk edende kendi nefsine zulmediyor. Yoksa Allahu Teala bu dini facirle bile olsa destekleyeceğim diyor.
Allahu Teala, kendi nefsini haklı çıkarmak için Şam'daki cihadın bitmesini bekleyen "ya bak ben demiştim zaten" diyecek kişileri haklı çıkarmasın. Bizede iki güzellikten birisini versin.
 
Üst Ana Sayfa Alt