Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

HABER7 nin Habercilik Anlayışı !!! SURİYE

TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide yapısını (dolayısı ile cihad anlayışının tümünü) karalamak ve Tayyip Erdoğan'ı haklı çıkarmak için Haberin Detayından da anlayacağınız üzere absürd iddialar ortaya atmakta:

1.Işıd i İran Kurdu. !
2.Işıdı İsrail Kurdu !
3.Işıdı Suriye İstihbaratı Kurdu !
4.El Kaideyi ve dolayısı ile Işıdı Amerika yönetiyor. !
5.Işıd; Adana'da yakalanan Tır lar ile Türkiyenin İmajına zede vurmak istiyor dolayısı ile 17 Aralık opersyonu ile dolaylı olarak Cemaat ile ilişkili !
6.Bunlar ile birlikte İran Kendi El Kaide savaşçılarını Suriye gönderdi iddiası !

Tayyip Erdoğan'a karşı tüm dünyanın birleştiğini iddia edip koltuklarını sağlamlaştırma çabası içerisinde olanlar Toplum nazarında düşman bilinen Abd=iran=el kaide=İsrail=işid=küresel cihadcılar=fetullah ...
gibi bir algoritma geliştirmektedirler.

Kime ve neye hizmet Ettiği bilinmeyen(aslında bilinen) bu haber (aşağıdaki metin) okununca görülecektir, ve bu haber İslamcı olarak bilinen bir sitenin (Haber7) nin İslamcı olarak bilinen okurlarınca 90 bin defa okunmuştur.Dini imanı koltuk sevdası olanların sırf koltuklarını kaybetmeme adına uçuk bir metin linkleri de aşağıdadır:

"
Türkiye'ye çirkin iftira hazırlığı!
turkiyeye_cirkin_iftira_hazirligi13889078810_h1112867.jpg

Suriye meselesi üzerinden terörle ilişkilendirilmeye çalışılan Türkiye'nin bu ülkede faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı gruplara destek verdiği yönünde yoğun bir propaganda yürütülüyor.

Türkiye'nin içine çekilmeye çalışıldığı terör kıskacı propagandadan da ibaret değil. Suriye'de insan hakları alanında faaliyet gösteren 11 örgüt, Türkiye'nin terörist gruplara destek verdiğini öne sürerek AİHM'e şikayet etmeye hazırlanıyor. Şikayetin 22 Ocak'ta yapılacak Cenevre-2 toplantısından önce yapılması planlanıyor.

Şikayet hazırlığının Hatay'da meydana gelen TIR vakası ile aynı döneme denk gelmesi tesadüf değil. TIR hadisesinin ülkeyi özellikle uluslararası arenada zor durumda bırakmaya dönük olduğu iddia ediliyor. Daha önce de Adana'da mühimmat yüklü bir TIR yakalanmıştı. Bu gelişmelere, El Kaide'ye destek vermekle suçlanan Yasin El Kadı'nın adının yolsuzluk soruşturmasında Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la yan yan getirilmesi de eklendiğinde ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Türkiye'yi AHİM'e şikayet etmek için çalışma yürüten örgütler arasında bulunan Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi (NCC) liderlerinde Heysem Menna BBC'ye yaptığı açıklamada, şikayet hazırlığındaki örgütlerin Türkiye'yi, terörist grupların Suriye'ye girişine kolaylık sağlamak, bunlarla işbirliği yapmak ve bu grupların Türkiye sınırları içinde eğitim görmesine izin vermekle suçladıklarını belirtiyor. NCC'nin bu faaliyetin içinde yer alması ilginç. Çünkü NCC son dönemde Rusya, İran ve Hizbullah'la yakın temas içinde olan oluşumlardan biri. Daha önce İran ve Rusya'nın Cenevre toplantıları ile ilgili tutumuna da destekte bulunmuştu.

İran'ın bu son gelişmelerdeki rolü merak konusu. Çünkü İran daha önce de kendi kontrolündeki bazı El Kaide militanlarını Türkiye üzerinden Suriye'ye sokmaya çalışmıştı. El Kaide militanlarını yakalayan Türkiye bu konuda Tahran'ı uyarmıştı. Türkiye'nin El Kaide ile ilişkilendirilerek sıkıştırılmaya çalışıldığı bir dönemde Irak cephesinde de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Irak son günlerde batılı ülkelerin destek verdiği bir El Kaide mücadelesine sahne oluyor. Irak'ın El Kaide'ye karşı savaşması ilginç. Çünkü Suriye'de iç savaşın en hararetli döneminde Irak'ta El Kaide militanlarının tutuklu bulunduğu iki büyük hapishanede toplu firarlar yaşanmış ve kaçan yaklaşık 500 kişi Suriye'ye geçmişti. Suriye'ye geçen ve Irak El Kaidesi olarak bilinen gruplar Şam rejimi ile koordineli hareket ederek bölgedeki muhalif grupları zayıflatmıştı. Bağdat ve Tahran'ın Beşar Esad'a desteği de biliniyor.

Türkiye

Haberin Linki
http://www.haber7.com/guncel/haber/1112867-turkiyeye-cirkin-iftira-hazirligi
Bir Başka Haber
http://www.haber7.com/ortadogu/haber/1113358-isidi-iran-ve-suriye-kurdurdu

"

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide yapısını (dolayısı ile cihad anlayışının tümünü) karalamak ve Tayyip Erdoğan'ı haklı çıkarmak için Haberin Detayından da anlayacağınız üzere absürd iddialar ortaya atmakta:

1.Işıd i İran Kurdu. !
2.Işıdı İsrail Kurdu !
3.Işıdı Suriye İstihbaratı Kurdu !
4.El Kaideyi ve dolayısı ile Işıdı Amerika yönetiyor. !
5.Işıd; Adana'da yakalanan Tır lar ile Türkiyenin İmajına zede vurmak istiyor dolayısı ile 17 Aralık opersyonu ile dolaylı olarak Cemaat ile ilişkili !
6.Bunlar ile birlikte İran Kendi El Kaide savaşçılarını Suriye gönderdi iddiası !

"

HAHAHAHAH
Bunlar ne kadar komikmiş.
Okumaya dayanamadım . Hemen cevap yazmak istedim.
Kurufasülye yemeği nohutla yapılır. yok yok kabakla mı yapılırdı. Bezelyeylemiydi.
Ben tarzanım. Yok yok, ufoyum ben.
HAHAHAHAH

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
presmedya hakkında da birileri bişeyler söyleyebilrmi. Son zamanlarda bi garip gelmeye başladı haber sunuş şekilleri bana

Ö Çevrimdışı

Ömer Hattab

Üyeliği İptal Edildi
Banned
şimdide twetter da Işid'i iran devrim muhafızlarından olduğu yalanını yaymaya çalışıyorlar. ne korku vermiş IŞİD insanlara

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şimdide twetter da Işid'i iran devrim muhafızlarından olduğu yalanını yaymaya çalışıyorlar. ne korku vermiş IŞİD insanlara

buna nasıl inanabiliyorlar. İran kime karşı şii askerleri yolladı, daha geçenlerde hizbuşşeytana (sanırım bu şekildeydi) milyar dolarlık yardım yapacağı haberleri çıktı.
Sahiden bi zamanlara hzbuşşşeytan çok konuşuluyodu. eridiler bittiler sanırım.
Gündemden anladığım Mücahitlerin bitirici son vuruş darbesi gelmek üzere, ve tüm coğrafyayı, büyük bir korku sarmış durumda. Zafere az kaldı inşallah

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD KAYGILI
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD örgütünün Suriye’nin yanı sıra Irak’ta da otorite oluşturma çabalarından kaygı duyduklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, “Irak’ın Enbar ilindeki olayları çok yakından takip ediyoruz ve terörist El Kaide/IŞİD örgütünün Suriye’nin yanı sıra Irak’ta da otoritesini kurma gayretlerinden kaygı duyuyoruz” ifadesini kullandı. (BBC Türkçe/Ajanslar)

Bir haberden alıntıdır

Ö Çevrimdışı

Ömer Hattab

Üyeliği İptal Edildi
Banned
buna nasıl inanabiliyorlar. İran kime karşı şii askerleri yolladı, daha geçenlerde hizbuşşeytana (sanırım bu şekildeydi) milyar dolarlık yardım yapacağı haberleri çıktı.
Sahiden bi zamanlara hzbuşşşeytan çok konuşuluyodu. eridiler bittiler sanırım.
Gündemden anladığım Mücahitlerin bitirici son vuruş darbesi gelmek üzere, ve tüm coğrafyayı, büyük bir korku sarmış durumda. Zafere az kaldı inşallah
İnşaAllah... IŞİD ırak olayı olmasaydı suriyede sıkıntı yaşamazdı fazla ama hayırlısı buymuş ırakda çok iyi işler yapıyorlar. Cihad tüm ortadoğuya yayılacak inşaAlah

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ben daha bi acayibini gördüm şimdi

Suriye’deki Teröristler Arasındaki Çatışmalar Giderek Şiddetleniyor. Cephe-i İslamiye Teröristleri Esir Aldıkları 9 İŞİD Teröristi Katlettiler.
islamidavet com

E Çevrimdışı

El Makdisi

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Izleyici kitlesi erdoğan ümmeti olduğu için erdoğan maslahatina Herşeye peşin atlıyor.

R Çevrimdışı

Rebi3

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Türkiye medyası hep bir ağızdan mücahidleri karalama haberleri yapıyor.Öso ve islami cephe öne çıkartılarak nusret cephesi ve ışıd müslümanların gözünde yanlızlaştırılmaya ve yine sivilleri katleden teröristler olarak tanıtılmaya çalışılıyor. Fitneye alet olan şu sitenin yayınladığı haber gibi:

http://tr.r4biaplatform.com/content/news-story/isid-50-sivili-infaz-etti

Mücahid gruplardan bazılarının yaptığı hatalar olabilir. Bu hatalar yine mücahid gruplar tarafından düzeltilebilir ve ıslah edilebilir. Ama son günlerdeki bu haberlerin %90 ı yalan . Birileri suriyedeki cihada içeriden müdahele ediyor. Kazanan ise Esad-iran-hizbuşşeytan üçlüsü. Allah yalancıların ve fitnecilerin ellerini kurutsun.

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Tayyip ve cemaat içeride bir yandan birbirlerine vur kaç yaparkensuriye hususunda da dayanışma içerisindeler. Suriye onlar için BOP çerçevesinde uydurmayı planladıkları federasyon için hayati derecede önemli , bu yüzden wilson prensiplerine dayalı sistemi desteklemeleri gerekmekte . Bunun yolu da ÖSO ve PKK'nın desteklenmesinden geçiyor . Samanyolu 17 aralık 'ın hemen sonrasında Kuzey Suriye'de kürdistan olmazsa el kaide olur diye yaygara koparıyordu aynı dönemde bush'un direktifleri hurriyet gazetesinde yayınlanmıştı, son olaylarda muhacir savaşçılara saldırılması da bu wilson prensipleri bağlamında bir gelişme zira ulusların kendi kaderini tayin hakkında dışardan gelen muhacir savaşçılara yer yok yani "ümmetçiliğe" hem ne diyordu Tayyip: suriye sorununu kendi "öz evlatları "çözecek ,,barış ayağına Türkiye'de PKK'ya lojistik serbestlik sağlaması da bilinen bir gerçek , bir de ondan "HALA "hayır umanlar var ya ...

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hiç beklemediğim sitelerde beklemediğim haberler görüyorum.
Hangi medyaya güveneceğimiz de çıkıyor ortaya. Benim kafam allak bullak oldu. neye inanacağımı şaşırdım şu 2 gündür

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
saçmalardan seçmeler
bu da Zaman ın saçmalaması. Buyrun;

Kuşatma altındaki IŞİD, rehineleri infaz ediyor
elkaide.jpg

MUHALIF ÖZGÜR SURIYE ORDUSU MENSUPLARI, EL KAIDE’YE BAĞLI MILITANLARIN KUŞATMA ALTINA ALDIKLARI KASABALARDAN KAÇMASINI ÖNLEMEK ÜZERE BIRÇOK YERDE KONTROL NOKTASI KURDU.
SERKAN SAĞLAM - HATAY
8 Ocak 2014
Terör örgütü El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile muhalif İslam Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında 5 gündür süren çatışmalar giderek şiddetleniyor.

İslam Cephesi ve ÖSO güçleri, IŞİD’in Türkiye sınırındaki Cerablus ve Azzez’deki karargahlarını kuşatmaya aldı. Örgütün kontrolündeki Halep’e bağlı Hüllük, Bustan el-Başa, Bustan el-Rız bölgelerinin de ele geçirildiği kaydedildi. El Kaide safında yer alan çok sayıda Suriye asıllı savaşçının da taraf değiştirdiği gelen bilgiler arasında.

IŞİD’in ise elindeki esir muhalifleri infaz ettiği iddia edildi. Önceki gün Halep’te 50 rehinenin cesetlerinin bulunduğu bildirildi. Baskıcı uygulamaları nedeniyle halk arasında taban bulamayan IŞİD militanları, ÖSO-İslami Cephe’ye ait kontrol noktalarına da intihar saldırıları düzenliyor. Bu saldırılarda son 4 günde içinde 50’ye yakın kişinin öldüğü ifade edildi. Muhaliflerin verdiği bilgiye göre IŞİD’in kurduğu intihar birimi içinde 15 yaş altında çok sayıda çocuk var. Suriye ve Irak’ta kendisine yönelik operasyonlardan bölge ülkelerini sorumlu tutan IŞİD’ın Irak, Lübnan, Türkiye ve Ürdün’de saldırılar düzenlemesinden endişe ediliyor.

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşler bu aralar pressmedya sitesinde de bir tuhaflık var.Eskiden böyle değildi şimdilerde sürekli ışid'i hedef alan konular görüyorum pressmedya'da.Mesela pressmedya'yla hemen hemen aynı kişilerin yönettiği incanews'te böyle bir durum yok.Mesela şeyh culani'nin açıklamasındaki ışid aleyhine olan kısmı alıp habere başlık diye koymuşlar.

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşler bu aralar pressmedya sitesinde de bir tuhaflık var.Eskiden böyle değildi şimdilerde sürekli ışid'i hedef alan konular görüyorum pressmedya'da.Mesela pressmedya'yla hemen hemen aynı kişilerin yönettiği incanews'te böyle bir durum yok.Mesela şeyh culani'nin açıklamasındaki ışid aleyhine olan kısmı alıp habere başlık diye koymuşlar.
aynı şeyleri dün bende yazmıştım. :D
özelden bi akhi ile bu konuyu konuşmuştuk . cümlelerim birebir seninkiyle aynıydı.
ben medyanın ( bugün itibari iile) %90 ına güvenimi yitirdim. saydıkların dahil

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
evet hakikaten öyle aklın yolu bir.Fakat yinede kureselhaber.net,kavkazcenter gibi siteler halen daha güvenilirliğini koruyor.Birde cihadhaber.net yakında açılacakmış

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ekonomi, ticaret, hak , hukuk, siyaset,din... hepsi ayaklaraltında. Tüm kavramlar kasıtlı olarak birbiri ile karıştırılıyor. doğru ve gerçek kavramları anlamını yitiriyor, ve bu kavramlara olan toplum duyarlılığı yokediliyor.
Şunun gibi, okuldan yeni mezun ilk ameliyatına giren cerrah, belki ilk başta neşteri bile tutarken eli titrer, ama birkaç yıl sonrasında ameliyat onun için doğal hale gelir, kanıksar. ve ölüm onun için EX demektir sadece.
Toplumların tüm yerleşik değerleri yıkılıyor işte. Böylece duyarsızlaşma, yozlaşma, sindirme... birsürü şey birarada.
anormal şekilde tüm değerler sarsılıyor. değer falan kalmadı zaten de. toplumu birarada tutan bütün herşeyle oynanıyor .

Kendisi tükenen emperyalizm , düşmanlarının de bu yolla tükeneceğini sanarken, farklı dirilişlere de karşı koyamıyor işte.

Bizim medyamız da haberlerini büyük oranda sayılı Haber ajanslarından aldıları için, servis edilen haberler çoğu zaman kelimesi kelimesine aynı , arasıra manaları aynı cümleler farklı, nadiren de diğer kaynaklardan gelenler oluyor.

daha öncesinde severek takip ettiğim sitelerden , Bu hafta beni şaşırtmayan olmadı desem abartı olmaz

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
evet hakikaten öyle aklın yolu bir.Fakat yinede kureselhaber.net,kavkazcenter gibi siteler halen daha güvenilirliğini koruyor.Birde cihadhaber.net yakında açılacakmış
kavkazı çok seviyorum. ama haberleri gecikmeli geliyor. ve sık haber eklenmiyor.
AKSİYON yok :D