Hayattan..

Y Çevrimiçi

Yoldavearayan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamunaleyküm. Benim sevdiğim biri vardı çok dua ettim çok yalvardım Allah’a evlilik nasip oldu evlendik. 1 yıl sonra beni istemediğini söyledi sudan sebepler sundu kendiside ailesi de ayrıldık. Zaten anlaşabileceğin biri de değilmiş. Çok acılar çektim isyana düştüm. Onun için Türkiye’nin bir ucuna gittim sonra tekrar eski çalıştığım yere döndüm. Düzenim hayatım alt üst oldu. Şu an çalışıyorum işim var elhamdulillah. Ama çok yalnızım. Allahım bir arkadaşım olsun bari diyorum ama yok arada bir çay kahve içeceğim konuşup dertleşebileceğim kimse yok. Karşı cinse zaten güvenim kalmadı . Öyle biri de çıkmıyor karşıma zaten. Sürekli bir imtihandayım sanki. Hiç mutlu olamıyorum. Bana verilen güzel hiçbir şey yok hayatımda umutla bakabilmemi sağlayacak hiçbir güzel gelişme yok. Uzun zamandır yok. İster istemez insanlarla kendimi kıyaslıyorum. Benimle birlikte evlenen arkadaşlarım bebek sahibi oldu mutlular Allah daha iyi etsin. Bir de kendime bakıyorum. Başarısız istenmeyen bir insan oldum çevremdekilerin gözünde. Artık dua da edemiyorum yanlış bir şey isterim kabul olur yine aynı acıları yaşarım diye korkuyorum. Ben acaba hayata yanlış yerden mi bakıyorum neden benim imtihanlarım bitmiyor . Belki farklı bir bakış açısı olur diye konu açmak istedim . Teşekkür ederim.

BirForumÜyesi Çevrimdışı

BirForumÜyesi

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam. Allah yardımcınız olsun, sıkıntılarınızı gidersin. Dua etmekten her ne olursa olsun vazgeçmemeliyiz diye düşünüyorum, bazen duygusal olarak dalgalanmalar olur insanlık hali ancak yolun sonunda Allah'tan başka gidecek kimsemiz yok. Yorulabiliriz, hevesimizi kaybedebiliriz ama yolun sonunda Allah'a karşı hüsnü zannımızdan başka bir şeyimiz yok. Gerek içinde bulunduğumuz zamanın yükselen trendi bireyselleşme sebebiyle olsun gerekse de şahsi birtakım olaylar sebebiyle olsun ne kadar yalnız olursak olalım Allah her zaman bizi görüyor ve işitiyor:
"Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler." (Bakara 186)

Diğer türlü naçizane şu hadisleri hatırlatabilirim:
“Başına bir iş geldiği zaman keşke şöyle yapsaydım, o zaman böyle olurdu deme. Allah’ın takdiri böyleymiş, O dilediğini yapar, de. Çünkü keşke şöyle yapsaydım sözü, şeytanın vesvesesine yol açar.”(Müslim, Kader, 34)

Suheyb -radıyallahu anh-'dan rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
«Müminin hayranlık verici bir hali vardır ki, onun her işi hayırdır. Bu hal, Müminden başka hiç kimsede bulunmaz. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.»
[Sahih Hadis] - [Müslim rivayet etmiştir] - [Sahih-i Müslim - 2999]

Hayat boyu birtakım imtihanlar başımıza geliyor ancak mesele imtihan geldi diye karalar bağlamak değil sabır veya şükürle Kur'an ve Sünnet rehberliğinde elimizden geleni yapıp sonucu Allah'a bırakmak.

Allahu Alem.

Y Çevrimiçi

Yoldavearayan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam. Allah yardımcınız olsun, sıkıntılarınızı gidersin. Dua etmekten her ne olursa olsun vazgeçmemeliyiz diye düşünüyorum, bazen duygusal olarak dalgalanmalar olur insanlık hali ancak yolun sonunda Allah'tan başka gidecek kimsemiz yok. Yorulabiliriz, hevesimizi kaybedebiliriz ama yolun sonunda Allah'a karşı hüsnü zannımızdan başka bir şeyimiz yok. Gerek içinde bulunduğumuz zamanın yükselen trendi bireyselleşme sebebiyle olsun gerekse de şahsi birtakım olaylar sebebiyle olsun ne kadar yalnız olursak olalım Allah her zaman bizi görüyor ve işitiyor:
"Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler." (Bakara 186)

Diğer türlü naçizane şu hadisleri hatırlatabilirim:
“Başına bir iş geldiği zaman keşke şöyle yapsaydım, o zaman böyle olurdu deme. Allah’ın takdiri böyleymiş, O dilediğini yapar, de. Çünkü keşke şöyle yapsaydım sözü, şeytanın vesvesesine yol açar.”(Müslim, Kader, 34)

Suheyb -radıyallahu anh-'dan rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
«Müminin hayranlık verici bir hali vardır ki, onun her işi hayırdır. Bu hal, Müminden başka hiç kimsede bulunmaz. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.»
[Sahih Hadis] - [Müslim rivayet etmiştir] - [Sahih-i Müslim - 2999]

Hayat boyu birtakım imtihanlar başımıza geliyor ancak mesele imtihan geldi diye karalar bağlamak değil sabır veya şükürle Kur'an ve Sünnet rehberliğinde elimizden geleni yapıp sonucu Allah'a bırakmak.

Allahu Alem.
Teşekkür ederim yazdıklarınız için🙏 Hüsnü zan beslemeliyiz evet bunu yapamıyorum ben. O kadar canım yandı ki istemsiz bir kırgınlık kırgınlık oluştu bende Allah’a karşı. Ben kimim de böyle şeyler besliyorum evet ama elimde değil. Bana güzel şeyler vermek zorunda da değil tabiki imtihan dünyası ama bir insan olarak bende güzel şeyler yaşamak istiyorum olmayınca isyana düşüyorum. Umarım geçer bu günler..

Geri
Üst Ana Sayfa Alt