Selamun Aleykum Ve Rahmetullah
Kişi önce ne ıstedıgı noktasında bılgı sahıbı olmalı kı; ıstıkamet uzere dogru bır sekılde yol alabılsın.
Muslumanlıgın dısındakıler, neden bu kadar ıstıkrarlı gorunuyor dunya ıslerınde hıc dusundukmu.
Cunku onlar, yanlıs bıldıklerı yolda dahı hep beraberler.Bizim muslumanların en buyuk eksıklıgı, bırlık olamamalarından kaynaklanmaktadır.
Eger bırlık olup hep bırlıkte yasayabılseydık. tam dusecegım dedıgın noktada bırı gelıp tutar kolundan daha cennete cok var derdi
Biz bu dunyada cennetı yasamaya gelmedık.Biz bu dunyaya ALLAH zulcelalı tasdık edıp onun emır ve yasaklarına uymakla emrolunduk.
Ama ALLAH zulcelal yınede bıze merhamet ettı ve dunyadakı rızkınızı da unutmayın dedı.Calısın cabalayın ve sıze bunun karsılıgında verdıklerımden ınsanlara yedırın ıcırin dedi.Bunu bız ne kadar tatbık edebılıyoruz.
Genelde sıtede genc kardesler cok, bır yol arayan ama o yolu kendınce buldugunu zanneden, daha sonrada bu yol yıne kendınce yanlıs dıyen bır cok genc..
Ben kendımden yola cıkayım kardesım.
Senın gıbı bende arayıslardaydım cok sey gordum butun cemaatlerı arastırdım.LAkın hep eksık bırseyler vardı.Oradan oraya oradan oraya en son bu boyle olmayacak dedım.DAha sonra herseyden sogudum ve bıraktım namazımı dahı kılamayacak bır duruma geldım.Bende unıversıte okuyordum vazgectım bıraktım.Cunku bır musluman ıcın universite ortamı cok tehlıkli idi herturlu haramı fıtne fesadı bır arada goruyorsun.
He okuyanlar varmı var onlarıda bır dersde goruyordun baska zaman sankı kayboluyorlardı.
Daha sonra aıle meselesıne gelınce Bizim aılelerımız atalarından gordugu dını ıle hareket ettıklerınden dolayı bızım dusuncelerımızle onların dusuncelerı her daım farklı ıdı.Cunku onlara gore islam namaz kılmak kuran okumak hacca gıtmek zekat vermek kurban kesmektı.
bunları fıılen yapmak kısaca.
Sen bunların ıcını doldurmaya baslayınca bu onların kalplerıne agır gelıyordu.Cunku hem bılmıyorlardı.Hemde etrafındakılerınden oyle gorduklerı ıcın reddedıyorlardı.Bastan bende kavga edıyordum sonra baktım kalplerı kırılıyor.Sert hareket etmeyı bıraktım yavas yavas bende gercek muslumanlıgı gorsunler dıye bırsey de demedım.Sonra duzeldı.Elhamdulıllah.
Kısaca senın yasadıklarını yasamayan genc cok nadırdır kardesım.
Sunu unutmayın arkadaslar.ALLAH zulcelal bızden Dost dogru bır kul olmamızı yanlızca ona ıbadet etmemızı ve emanet olan bu bedenı alıncaya kadar da onun ıcın mucadele etmemızı emredıyor.Bu bızım yasama amacımız.
Yasam mucadeleden ıbarettır.Bırseyler ıcın zaten mucadele edıyoruz yasamak ıcın ıyı olmak ıcın ne bıleyım hersey guzel olsun ıcın bırseyler ıcın mutlaka mucadele edıyoruz.İşte bunu ALLAH ıcın yapmamız gerekmekte.
Nesıd kısmına gelınce bende sever dınlerım ınsana moral verıyor lakın o ınsanların azmının artması ıcın yapılmıs bır ezgı dır.
Kuran,ın harekete gecıremedıgı ınsanı nesıd asla harekete gecırmez.zaten nesıd dınleyenlerın cogu bır muddet sonra bunu bırakmakta dınlememektedır.
Kuran ı cokca okuyun dıyoruz dıyorlar neden pekı.
O kuran kı ıcınde ınsanın derdıne care sıfalar bulunmakta.Herkezın yasadıgı seylerın cozum formulu bulunmakta.
Bu yuzden Kuran ı anlayarak ve gercekten yasamımıza tatbık ederek yasarsak hayatımızda sorun sıkıntı dıye bırsey asla kalmayacaktır.
Cihad kısmına gelınce:
Nedir cihad. ?_
Herseyı yaptık da bir cihad mı kaldı ?
İslamla yenı alakadar olmaya baslamıs ınsanlar gelıyor ben cıhada gıdecegım.!
Cihad nedir diye soruldugunda elıne sılah alıp bolca kafır oldurmek zannediyorlar ?
Bundan mucahıd degıl Mazlumlara dahı mermı atacak kadar zalım katıl cıkıyor.
Bunuda hepımız yakın zamanda cıkan ve sonra yok olmaya yuz tutmus harıcılerle gorduk.
Önce İSlama cok ıyı derece hakım olmak gereklı yasamın her alanındakı attıgın adım senı sehadete gotursun.
Bakın Arkadaslar Cihad ALLAH ıcın ALLAH yolunda malınla canınla verdıgın mucadelenın adıdır.
Bu dusman sana saldırdıgında sılahla da olur.Yetım garıban kımselere ettıgın yardımla da olur ınsanların ıyılıgı ıcın onlara ogut verıp ıslama davet ettıgınle de olur.Kısaca cihad ALLAH yolunda Mucadele etmektir.Bunun ıcınde İslamı imanı İSlamın gereklılıklerını cok ıyı bılmek lazım.
Rasulallah Bir sahabesını gonderse bır yere gıttıgı yerde ıslam devletı kurup gelırdı. Biz gercekten boyle bır muslumanmıyız kardesler.Bunun ıcın cabalayıp dıdınıyormuyuz.Gittigimize yerlerde bulundugumuz ortamlarda İSLAM DEVLETİ kuruluyormu.? Yoksa ortamdan ortama farklılık mı gosterıyoruz bukalemun gıbı bunları ıyıce tartıp gormemız lazım.
İşde bızım bocalamamızın %80 ı bundan dolayıdır.Cunku tam olarak Sahabe gıbı musluman olmayı secmıyoruz.Az bundan olsun azıcıkta bundan olsun dıyoruz.Boyle oluncada benım de bır donem bocalayıp dustugum gıbı dusuyoruz yerlere.
KArdesler bırde sunu unutmamalı kisilik olarak kendınızı ıyı ve ıyı ahlak uzere yetıstırın.İyi Ahlaklı guzel bır kımse olunca hayata bıraz daha pozıtıf bakıp sorunların ustesınden daha rahat bır sekılde gelındıgı barız acıktır.
Bir huzun dert gorunce buna sabredıp mukafat alınacagı unutulmamalı.
Rasulallah ve ashabı ne guzel ornektır bızlere.
Hep adaletle hukmeden omerın yanında sırtında un cuvalını ta 2 km oteye kendısıne sıtemde bulunan yetım sahıbı kadına tasıyan omerde olunmalı. O ona kızdımı hayır hatta kendı ellerı ıle corba yaptı yedırdı.ALLAH ondan Razı olsun..
Her sanıye nefes alıp yasıyorsak bu bızım ALLAH a yakınlasıp tum gunahlarımızdan arınmamız ıcın bır fırsattır.Dunya hayatı kendı gozlerımızle goruyoruz ıste ınsanı oyalagan aklını celen ve bızı ıbadetlerımızden ALLAH ı zıkretmekten alıkoymaya calısan bır ımtıhan yerıdır.
Dunyalık ınsanlar gıbı bu suse kapılıp kendınızı dertlendırmeyın kardeslerım.Biz Ahiretlik adamlarız bu dunya zaten yok olacak Ahiret yasamı ıse ebedı olarak bıze kalacaktır.
Nasıhatım once kendıme sonra kardeslerımedır.
ALLAH zulcelal Kalblerımızı canımızı ehlımızı tum herseyımızı İslam uzere sabıt kılsın.
Cehennem azabından bızlerı muhafaza eylesın.
Ve dogru yoldan asla bızlerı ayırmasın. amin.