Aleykum selam we rahmetullah;
Dar'ulharb'in rejiminin bekası için farklı zalim ve kafirlere kızarak o konudaki Allah'ın kitabını (hükmünü) kaale almadan veya bazı konularda Allah'ın kitabıyla hükmedilsin ama bazı konularda ise küfür kanunlarının tatbik edildiğini bildiği halde ses çıkarmamak câiz değildir.
Kitabın bir harfi inkarı kişiyi İslam dairesinden çıkarıyorsa, topyekün ahkamı çeşitli sebeblerle reddeden, tatbik etmeyen rejimlerden bazı ahkamları da İslamın hükmü budur diye değil de, tağuti rejime karşı darbe girişiminde bulundu diye idam istemek muvahhidlere yakışmadığı gibi câiz de değildir.
Nitekim vatandaşlarından çoğu asli musluman olan tağuti rejimlerin idaresinde olan bazı ülkelerde mevcud rejimler, müslüman vatandaşlarını hakimiyeti konusunda rejimce rizikolu olmayan ve ilgilendirmeyen bazı mevzularda İslami hükümleri tatbik edebilir veya tatbikine ve şiarlarına göz yumabilir. Misal olarak mucahidlerle savaşan tağuti Pakistan devletinde trafik polislerinin sakal takke takmasına izin verilmekte ; Sosyalist baascı devrik kâfir Muammer Kaddafi kâfirinin idaresindeki Libya'da İslam'ın bazı ceza ahkamı tatbik etmekte idi. Buna rağmen bu dar'lar ve idarecileri tağut ve daru'l farb olmaktan çıkamamıştır. Fakat halkından cahil olanları bazı islam alametlerinden dolayı sahiblenmesini sağlamıştır.