Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Iran Gemisi Pazar Günü Yola cikiyor

Esra87 Çevrimdışı

Esra87

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İran Gazze'ye "Gazze'nin Çocukları" adlı yeni bir yardım gemisi gönderiyor. Gemi Pazar günü yola çıkacak.
İran'ın Gazze'ye yeni bir yardım gemisi göndereceği bildirildi. 1.100 ton yardım taşıyan geminin pazar günü yola çıkacağı ve yolculuğunun 14 gün süreceği tahmin ediliyor.
Gemide mürettebatın dışında, 5 gazeteci ve 5 yolcu olmak üzere toplam 10 kişi bulunuyor.

ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
bende yeni bir haberde bu gün okudum gazzeye yaklaşmış diye bakalım ne olacak

ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
İran dışişleri bakanlığı insani yardım malzemeleri taşıyan İran gemisi'nin İsrail vahşetinin devam ettiği Gazze'e sahillerine yaklaştığını bildirdi. Bakanlık, geminin Gazze sahiline ne kadar yaklaştığı konusunda ise detaylı bilgi vermedi.

İsrail devletini resmen tanımayan İran, İsrail'nin Gazze Şeridi'nde günlerdir sürdürdüğü vahşeti kınadı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, düzenlediği basın konferansında, "Yardım etmek istiyoruz. Gemimiz (Mısır'da Suveyş kanalının kuzey ucu) Port Said'ten geçti ve şimdi insani yardım için Gazze bölgesine girdi." dedi.

Port Said, Gazze sahiline yaklaşık 180 kilometre mesafede.

Gazze halkına uçaklarla da yardım göndermekte olduklarını söyleyen Kaşkavi, "Uçaklarımızla yardım götürmek istiyoruz. Bize ait bir uçak gitti. Bize izin verilmesini istiyoruz. Mısır'ın yardımların dağıtılmasında bizimle işbirliği yapacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Reuters

Üst Ana Sayfa Alt