Çözüldü 'İsa (a.s.) Dünyaya Tekrar İndiğinde Evlenip Çocuğu Olacak' Rivayeti Sahih midir?

Abdussamed Seyhani Çevrimdışı

Abdussamed Seyhani

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
(İsa, yere inince evlenecek, bir oğlu olacak, kırk yıl kadar yaşayıp ölecek ve benim yanıma defnedilecektir.) [Tirmizi, Mevahib] Bu hadis sahih midir? Buna benzer hadisler var mıdır? İsa a.s'ın oğlunun olacağına dair ?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
(İsa, yere inince evlenecek, bir oğlu olacak, kırk yıl kadar yaşayıp ölecek ve benim yanıma defnedilecektir.)[Tirmizi, Mevahib] Bu hadis sahih midir? Buna benzer hadisler var mıdır? İsa a.s'ın oğlunun olacağına dair ?

Tirmizi'de böyle bir hadise rastlayamadım. Zaten râvisi ve hadis no ve bilgileri eksiktir.

İbn Kayyim el Cevziyye (rahimehullah), söz konusu rivayetin “el-İlelu’l-Mutenahiye” adlı eserinde bu rivayetin sahih olmadığını belirtmiştir. (İbn Kayyim el Cevziyye, el-İlelu’l-Mutenahiye, C. 2 Sf: 433, no: 1529)

Bazı ifadeleri eksik olarak başka bir yerde şu rivayet mevcuttur:

Ebu Hurayra’den rivayete göre, Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"İsa Yeryüzünde 40 yıl kalacak, Allah’ın kitabı ve benim sünnetimle amel edecek ve sonra vefat edecektir.
(Ahmed bin Hanbel, Musned, 2/437, 6/75; Suyuti, el-İ'lam bi Hukmi İsa, No. 1446/9; Yusuf Nebhanî, Huccetullahi’l-baliğa, s. 841; Ali B. Husameddin el-Muttaki, Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 92)

Geri
Üst Ana Sayfa Alt