Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Işid Horosan'a Vali Ve Yardımcısı Atadı!

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
IŞİD Horosan'a vali ve yardımcısı atadı!
Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren IŞİD, sözcüsü Adnani aracılığı ile yeni bir ses kaydı yayınlayarak Horosan'a Vali ve Vali yardımcısı atadığını duyurdu.

isid-horosan-a-vali-ve-yardimcisi-atadi-.jpg

ISLAH HABER

Irak Şam İslam Devleti resmi yayın kuruluşu olrak bilinen el Furkan medya internet üzerinden "De ki: Öfkenizle geberin”" adlı bir ses kaydı yayınladı.

Yayınlanan ses kaydında konuşan resmi sözcüsü Şeyh Ebu Muhammed El Adnani Eş Şami "Horasan'dan gelen biatler Bağdadi tarafından kabul edildi, Horasan'a vali ve vali yardımcısı atandı.’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın devamında ise Hafız Said Han’ın Horosan Eyaleti’nin valisi Abdurrauf Hadim Ebu Talha’nın da vali yardımcısı olarak atandığı belirtildi.

Adnani Vali atadığı Horosan’daki kişilere de Vali Hafız Said Han’ı ve yardımcısına itaat etmeye, başlarına gelecek şeyler hakkında uyarılarda bulundu.

Yaşanan birleşme sonrası başlarına gelecek korkunç şeylere hazırlanmaya çağıran Adnani, karşı taraftan gelecek herhangi bir saldırı içinde Kılıçlarınızı çekin, mızraklarınızı doğrultun ve sebat edin diyerek uyarıda bulunuyor.

Açıklamnın devamında ise Avrupa ve Batı’da yaşayan Müslümanlara çağrıda bulunarak Haçlıları kendi yurtlarında; bulundukları her yerde hedef almalarını, ister dinamitle, ister kurşun sıkarak, ister bıçakla, ister (onların üzerine) araba (sürerek) isterse de taşla hatta tekme ya da yumrukla olsun… Bir damla da olsa haçlı kanı akıtabilecek olduğu halde bunu yapmayan her Müslüman’a karşı düşman olacağız. açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere son günlerde IŞİD'in Afganistan'da kamp kurduğu ve elemanlarına askeri eğitim verdiği belirtilmiş hatta Talibanı'nın etkin olduğu ülkenin güneyindeki Azan bölgesinde, IŞİD mensupları ile Taliban güçlerinin çatıştığı öne sürülmüştü.

A Çevrimdışı

Away

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yaw yine mi!!!
rabbim ıslah etsin. inşaAllah Suriye'de ki fitne gibi olmaz oralar...

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
kaçmak isteyenlerin çogunuda infaz ediyorlarmis.. fransadan çok kisi gitmisti simdi pismanlar herhalde

birde aklima bisey takildi burdan sorayim dedim: isid neden yakaladigi rehinelere vs turuncu renkli elbise giydiriyor, benim bildigim bunu amerika yapiyor.. acaba böyle yapmasinin sebebi onlari amerikaya ajanlikla suçlamasimi...

N Çevrimdışı

Nizamı Furkan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kaçmak isteyenlerin çogunuda infaz ediyorlarmis.. fransadan çok kisi gitmisti simdi pismanlar herhalde

birde aklima bisey takildi burdan sorayim dedim: isid neden yakaladigi rehinelere vs turuncu renkli elbise giydiriyor, benim bildigim bunu amerika yapiyor.. acaba böyle yapmasinin sebebi onlari amerikaya ajanlikla suçlamasimi...

Guantanamo hapishanesindeki esirlere giydirilen kıyafet. Amerikaya psikolojik baskı amacıyla her esire neredeyse giydiriyorlardır diye düşünüyorum.

cn_image.size.s-guantanamo-bay.jpg

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
İyi olanlar derken kimler?

amerikanin hepside kafir degilya, illa içlerinde amerikali müslümanlar olup amerikadan nefret edenler vardir..
mesela suudu arabistanda hepsi müslüman diyede bir kural yok, Türkiye 90% müslüman diyorlar ama gerçekten öylemi???

halidvelid Çevrimdışı

halidvelid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Irak'ın diyala kenti, kobane, halebin kuzeyi başta olmak üzere birçok bölgeden çekildikleriyle ilgili haberler geliyor. Bazı şer'i mesullerin işid'i terk ettiği haberleri geliyor. Tel abyad'da 60 işid mensubunun ayrılmak istedikleri için infaz edildikleri haberi geldi. Şu anda adnani'nin öfkesinin sebebi, işid içerisindeki bu çatlak sesler gibi gözüküyor.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Irak'ın diyala kenti, kobane, halebin kuzeyi başta olmak üzere birçok bölgeden çekildikleriyle ilgili haberler geliyor. Bazı şer'i mesullerin işid'i terk ettiği haberleri geliyor. Tel abyad'da 60 işid mensubunun ayrılmak istedikleri için infaz edildikleri haberi geldi. Şu anda adnani'nin öfkesinin sebebi, işid içerisindeki bu çatlak sesler gibi gözüküyor.
Evet akhi bu ara bazi cephelerinde kayiplar... ictende catlaklari war.(twitter haber)
Kim kininde geberiyor belli...

Sayfullah at-Turki Çevrimdışı

Sayfullah at-Turki

حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَكِيل
İslam-TR Üyesi

Bu kadar tekfir ve zulümden sonra dağılıp zayıflamaları an meselesiydi. Elhamdülillah

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
@Nizamı Furkan akhim merak etme bende Amerikaya, israile avrupaya, rusyaya çine vs vs sempati duymuyom, onlari desteklemiyom, aksine nefret ediyom, belki mesajimi yanlis yazmis, kendimi ifade edememis olabilirim, zaten kayit oldugum zaman buna deginmistim, kendimi zor ifade ederim diye.
:)hem senin hem diger kardeslerin içi rahat olsun diye bisey yazayim:)

ben fransadayim, fransayi yaptiklarindan dolayi sevmem ve nefret ederim
örnek olarak: bazilari kahrolsun fransa, hepiniz kafirsiniz, hepiniz geberin derken, fransada yasayan müslümanlarida unutmamalilar, bende fransadayim, ben onlara desemki akhiler biz müslümanlarda variz fransada, desek, onlar bize ne cevap verir sence: kusura bakma akhim biz kötü olanlardan bahsediyorduk iyi olanlardan degil... biriside diyebilir, iyi olanlar kimler diye??? bende derimki kafir ve zalim bir devletin içinde islami yasamaya çalisan biz müminler, fransanin hepside kötü degil, müslüman olan fransizlarda var, ben onlara gibta ile bakiyom, benden daha fazla islami yasiyorlar ve fransiz/avrupali vs olmanin utancini tasiyorlar...veya müslüman olmayan ama islama sempati duyan nice insanlar var, Rabbim onlara hidayet versin
eger zulüm bizdense, ben bizden degilim: Rachel Corrie

Üst Ana Sayfa Alt