İsrail Gazze'de 1 Günde 60 MÜSLÜMANI Katletti
Yerel sağlık yetkilileri, İsrail'in açtığı ateş ve hava saldırılarında Çarşamba günü Gazze'de en az 60 Filistinlinin öldüğünü, katliamların çoğunun ABD ve İsrail destekli "Gazze İnsani Yardım Vakfı"nın Gazze'nin merkezinde işlettiği bir yardım merkezinin yakınlarında yaşandığını belirtti.Şifa ve Kudüs hastanelerindeki sağlık yetkilileri, sabahın erken saatlerinde eski Netzarim koridoru yakınlarındaki bir gıda dağıtım merkezine yaklaşan en az 25 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını açıkladı.
Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki katliamlarına devam eden İsrail ordusu, kuvvetlerinin gece boyunca Netzarim Koridoru bölgesindeki "birliklere tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle bir grup şüpheliye uyarı ateşi açtığını söyledi.
Ancak yerel kaynaklar açılan ateşin uyarı değil doğrudan sivilleri hedef alan atışlar olduğunu ifade ediyor.
Çarşamba günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi sağlık yetkilileri, Refah'taki bir başka yardım dağıtım noktasına yaklaşırken İsrail ateşiyle en az 14 kişinin daha öldürüldüğünü belirtti.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Mayıs ayının son günlerinden bu yana gıda kutularını almaya çalışan 163 Filistinlinin katledildiğini ve 1.000'den fazlasının da yaralandığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler cinayetleri kınadı ve insani standartların ihlali olduğunu söylediği İsrail ordusunun desteğiyle özel taşeronlar kullanan vakıf aracılığıyla yardım dağıtımı gerçekleştirmeyi reddetti.
Çarşamba günü Gazze'de başka bir yerde, Sağlık Bakanlığı en az 11 kişinin daha İsrail'in ayrı ayrı açtığı ateş ve kıyı bölgesine düzenlediği saldırılarda can verdiğini söyledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Salı günü yaptığı açıklamada Gazze'de kalan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama çabalarında “önemli ilerleme” kaydedildiğini ancak bir anlaşmaya varılacağına dair umutları arttırmak için “çok erken” olduğunu söyledi.
Reuters'a konuşan iki Hamas kaynağı ise müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedildiğini bilmediklerini söyledi.

İsrail Gazze'de bir günde 60 sivili katletti
İsrail işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu birçoğu yardım dağıtım bölgelerinde olmak üzere onlarca Filistinli hayatını kaybetti.