Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İstanbul'da "durma" eylemi

Ebu Muhammed ALİ Çevrimdışı

Ebu Muhammed ALİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İstanbul'da "durma" eylemiTaksim'e giremeyen eylemciler sessizce "durma" eylemi gerçekleştiriyor
durma.jpg

Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahalesini ilginç şekilde protesto etti.

Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'de Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı.

Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören eylemciler de gece destek için Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Gündüz'e destek verenlerin sayısı kısa sürede 300'e ulaştı.

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı.

Meydanda bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü.

Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.

Polis müdahale etmeden alandan ayrıldı

"Duran Adam" öncülüğünde hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başlayan grubu polis ilerleyen saatlerde dağıttı.

Saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadanyaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.

BEŞİKTAŞ'TA BİR DURAN ADAM

Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi.

Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.

Ebu Muhammed ALİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu kafirleri öldürsek bi vebal olur mu ki zaten darulharp ? Ta burama kadar geldi diyorlar ya hani aynen o biçim artık infazlara başlayacağım kafirlerin ! Saflar ayrışmadı falan filan gibi zırvalamaya girmeyin sakın apaçık şirkin önderlerine bağlılıklarını ve ideolojilerini ortaya koyan tağuta tabi bunlar namaz kılmayanlarını infaz etsek bi vebal olurmu ?

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
BNBdb09CMAATfqX.jpg:large

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir

[TD="align: left"] SAYIN UZMANLAR? HALA KEMALİZMİN DİN OLARAK ALGILANIR HALE GELDİĞİNİ GÖRMEK İSTEMİYORLAR!
HALKIN BÜYÜK KESİMİ YAŞADIKLARI GİBİ İNANMAYI DİN OLARAK GÖRÜYORLAR.

Taksim’de ‘duran adam’ eylemine başlayan provokatörler, kıbleye dönerek barış için dua eden vatandaşı, “Bizim kıblemiz Atatürk” diyerek linç etmek istediler.

Taksim Gezi Parkı’ndaki işgalin sona erdirilmesinin ardından başlayan “Duran adam” eyleminde duyarlı bir vatandaş linç edilmek istendi.
Taksim’e iki çocuğuyla birlikte giden ve kıbleye dönerek huzur ve barış için dua eden Bülent Yapraklıoğlu, provokatörlerin saldırısına uğradı. Eylemciler, Bülent Yapraklıoğlu’na, “Bizim kıblemiz AKM üzerinde fotoğrafı bulunan Atatürk’tür” şeklindeki sözlerle hakaret etti, linç girişiminde bulunuldu.

ÇOCUKLARININ YANINDA BABAYA LİNÇ GİRİŞİMİ

Taksim AKM’ye yakın bir alana gelen Bülent Yaprakoğlu biri kız biri erkek çocuğuyla birlikte yönünü kıbleye dönerek dua etmek istedi. Bu sırada “Duran adam” eyleminde bulunan gruptan bazı kişiler harekete geçtiler, Bülent Yaprakoğlu ve çocukların üzerine yürüyerek küfür ve hakaret ettiler.

“KIBLEYE DÖNDÜM, DUA ETTİM”

Bülent Yaprakoğlu, önceki akşam Taksim Meydanı’na iki çocuğuyla birlikte gittiğini söyledi.
Amacının Taksim Meydanı’na giderek ülkenin huzur ve barışı için çocuklarıyla birlikte dua etmek olduğunu ifade eden Yapraklıoğlu, “Çocuklarımla birlikte kıbleye dönerek ülkemizin barış ve huzuru için dua ettim. Bu sırada eylemci gruplarından bazıları üzerime yürüyerek küfür, hakaret etti ve ‘Bizim kıblemiz Kâbe değil, kıblemiz Atatürk’ dediler. Bu olaya basın mensupları da şahittir” dedi.
Gazetemize konuşan psikolog ve tarihçiler; “Atatürk üzerinden çatışma zemini oluşturulmak isteniyor. Bu kişilerin insani bakış açıları kaybolmuş, kin ve intikam duyguları bürümüş” dedi.

YÜKSEL: ATATÜRK ÜZERİNDEN ÇATIŞMA ZEMİNİ OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel, söz konusu olayda söylenen ‘Bizim kıblemiz Kâbe değil, kıblemiz Atatürk’ söyleminin ciddi bir psikolojik savaş taktiği olduğunu belirterek, “(Kâbe arabın olsun Çankaya yeter) diye bir şiir vardı. Bu kişiler o zihniyetle hareket etmeye çalışıyorlar. Zamanında Çankaya, Kâbe karşıtlığı yapmışlardı. Şimdi aynı şekilde Atatürk üzerinden çatışma kültürü oluşturmaya çalışıyorlar. Daha doğrusu toplumsal psikolojik eylem biçimi olarak ‘duran adam’ meselesini gündeme getirdiler. Semboller üzerinden bir çatışma ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Mustafa Kemal ile kıbleyi karşı karşıya getirmek toplumsal bir çatışmayı oluşturmak demektir. Bu tür söylemler bir taban oluşturma çabası için yapılan söylemlerdir. Bu kişilerin amacı; ‘Nişantaşı ile Fatih barışmasın sürekli çatışma ortamı yaşansın’ söylemidir. Türkiye’de Atatürk’ü koruma kanunları var. Bu kişiler bazı hassasiyetleri kaşımaya çalışıyorlar. Atatürk sembolü üzerinden toplumda çatışma oluşturmak artık eskisi gibi karşılık bulmuyor” dedi.

SAYGILI: BU KİŞİLERİN GÖZLERİNİ KİN VE İNTİKAM BÜRÜMÜŞ

Prof. Dr. Sefa Saygılı da, Bülent Yapraklıoğlu’na linç girişiminde bulunanları psikolojik yönünden değerlendirdi. Prof. Dr. Saygılı, “Bu kişilerin düşünmekten, muhakeme etmekten yoksun, kin ve nefret dolu kişiler olduğu anlaşılıyor. Bu kişileri insanlığa davet etmek lazım diye düşünüyorum. Merhamet, empati, kişilikleri ve insani bakış açıları kaybolmuş gibi görünüyor. Bu kişilerin gözlerini kin ve intikam bürümüş” dedi.

Ebu Muhammed ALİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ahiler bu ataputun dinine mensub azılıları indirmekte bi sıkıntı varmı ?

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
ahiler bu ataputun dinine mensub azılıları indirmekte bi sıkıntı varmı ?

Doğrular heryerde geçerlidir ama her yerde kullanılmaz.Kullanacağın yer ve zaman çok önemlidir.Buna maslahat denir.Müminin basireti felaketi önler.Allah insanları gücü yettiğince mükellef kılmıştır.

Ey Muhammed! De ki, benim yolum budur. Ben ve bana uyanlar basiretle insanları Allah'a çağırırız." (Yusuf,12/108). Burada basiret açık delil, kesin bilgi manasında kullanılmıştır.

Demek istediğimi anlamışsındır İnşALLAH.

Ebu Muhammed ALİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Doğrular heryerde geçerlidir ama her yerde kullanılmaz.Kullanacağın yer ve zaman çok önemlidir.Müminin basireti felaketi önler.Allah insanları gücü yettiğince mükellef kılmıştır.

Ey Muhammed! De ki, benim yolum budur. Ben ve bana uyanlar basiretle insanları Allah'a çağırırız." (Yusuf,12/108). Burada basiret açık delil, kesin bilgi manasında kullanılmıştır.

anlamadım adam kafirin önde gideni zaten darul harp niye öldüremiyoruz bunları halbuki Allah onları nerede görürseniz öldürün diyo ben yanlış tevilde yapsam bi yükümlülüğüm olmaz sonuçta tevil yaptım niyetimde bu davete icabet etmyenlere bi korku salmak ayettede öyle diyo size karşı sertlik bulsunlar böylece bize karşı duruşları düzelir belkide bi kaçtanesiini fasık medya ile lanse edince bunları öldürmek vaciptir. Cihad davetin en güzelidir. Allaha çağırmak için yapılır . Bence ayetler ışığında dediğim çok etkili olur.Bunların önderlerini öldüreceksin onlara tabi olanları değil.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
anlamadım adam kafirin önde gideni zaten darul harp niye öldüremiyoruz bunları halbuki Allah onları nerede görürseniz öldürün diyo ben yanlış tevilde yapsam bi yükümlülüğüm olmaz sonuçta tevil yaptım niyetimde bu davete icabet etmyenlere bi korku salmak ayettede öyle diyo size karşı sertlik bulsunlar böylece bize karşı duruşları düzelir belkide bi kaçtanesiini fasık medya ile lanse edince bunları öldürmek vaciptir.

ayetteki manada,müslümanların kafirlere karşı savaş ilan edildikten sonraki süreçten bahsediyor.

Ebu Muhammed ALİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ayetteki manada,müslümanların kafirlere karşı savaş ilan edildikten sonraki süreçten bahsediyor.
kardeş siz hala mehdiyi beklemeye devam mı edeceksiniz şia ve siyonistler gibi kim bu savaşı ilan edecek ? Kimi bekliyoruz Allah aşkına yetti artık bunları küfür beni acayip rahatsız ediyo kim bu müslümanlar bunlara savaş açacak ? açılsada çoğu bunların arkasında durmaz neymiş önceden islam beldesi,ymiş savaş ilan edilmezmiş adamların çoğunluğu hakiiyeti kayıtsız şartsız milletin diyo rububiyette mekke müşrikleri ile aynı itikadda hala bekliyoz tek mesele kudüsmüş gibi suriyeye de ne destek oluyo ya bu çakma müslümanlar neyse kuzey bölgesini ele geçirmeden güneyde Allahın izni iradesi olmadan mücahidler zafere ulaşamaz hem iran hem lübnan diğer güç devletler suud kesnlikle bunları harici diyo şeriate izin vermiyolar ayrıca bu trdeki güya şuurlu müslümanlarsa işte biz bu ülkede doğduk vazifemiz demek ki burada davet cihaddan öncedir deyip oturmayı çok sviyolar Allah ıslah etsin :mad::mad::mad:

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Doğrular heryerde geçerlidir ama her yerde kullanılmaz.Kullanacağın yer ve zaman çok önemlidir.Buna maslahat denir.Müminin basireti felaketi önler.Allah insanları gücü yettiğince mükellef kılmıştır.

kısa ve öz açıklama buna denir :)

Üst Ana Sayfa Alt