Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kabızlık Sorunları - Vitamin Power Senna Tabs

Birtat Çevrimdışı

Birtat

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
SENNA TABS

Kabızlık Bir Hastalık Değil, Başka Bir Hastalığın Habercisidir.
Kabızlığı önlemede, ishal edici bitkiler değil, kabızlığı doğuran sebepleri ortadan kaldıran bitkiler tüketilmeli.
Kabızlığın sebeplerinden biri sinir, biri gıda beslenmede düzensizlik,
diğer bir sebebi de; bağırsağın kendisinde olan rahatsızlıktır.
Sena Tabs ürünümüz; bağırsağın kendinde olan rahatsızlıklara yardımcı bir üründür.


GENEL TANIM:
Yiyeceklerden besleyici yarar sağlamak için iyi sindirilmeleri, emilimleri ve boşaltımları kritik önemdedir. Beden tarafından izlenemedikten sonra dünyanın en iyi besini bile olsa boşa gider. Neyse ki sindirim sistemimiz yiyeceklerden gerekli besinleri almada oldukça etkindir. Sindirim sisteminin ana işlevi besinleri parçalarına ayırmak ve emilimini gerçekleştirmektedir.

Sindirim sistemi ağızdan anüse uzanır.
Gastrointestinal yol organları ağız, boğaz, yemek borusu, ve bağırsaklar) ve onlarla bağlantılı organlardan oluşur. Tükürük bezleri, karaciğer, safra kesesi ve pankreas.
Kabızlık normal toplumlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biridir.
Her beş kişiden birinin bağırsakları ile ilgili sorunu olduğu tespit edilmiştir.
İngiltere'de her yıl 20 bin kişi kalın bağırsak kanserinden ölüyor.
ABD'de ise en sık görülen kanser türlerinden biridir.
Kolon kanseri bu durum batı tipi beslenmenin bağırsak kanserinin hazırlayıcı faktörlerinden biri olabileceği düşündürüyor.
İyi çalışan bağırsaklara sahip olmak sağlıklı ve mutlu olmanın ilk şartlarındandır. Sürekli gaz şikâyetleri olanlar ve kabızlık çekenler bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Bağırsakların iyi çalışmaması yani kabızlık, sağlığımızı her bakımdan kötü etkiler, halsizlik, yorgunluk, sinirlilik, gerginlik, zihinsel performansta azalma, cildimizde bozulmalar ve baş ağrısı gibi pek çok soruna sebep olur.
Vitamin Power Senna Tabs, içerisinde bulunan birçok meyve ve bitki özleriyle sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan bir gıda takviyesidir. Senna Tabs, içerisinde bulunan kuru erik, demir hindi, çin tarçını, incir, elma bitkileri, st.iohns bitkisi ve magnezyum ile bağırsakların ve sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur.


SENNA TABS İÇİNDEKİ MADDELERİ AYRICA İNCELEYECEK OLURSAK;
ELMA:
Bağırsak hareketlerinin düzenli ve optimum olmasını sağlar. Sindirim yetmezliğinde elma mideyi rahatlatır. Yüksek lif zenginliğiyle sindirim sisteminde büyük rol oynar. Elmada bulunan suda çözünen lifler ve suda çözünmeyen lifler kombinasyonu bağırsak hareketlerini tetikler ve hızlandırır. Ayrıca bağırsaktaki parazitlerin dökülmesini sağlar.
ERİK:
Erik bol miktarda B vitaminleri içermektedir, ayrıca potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir meyvedir. Erik karbonhidrat, potasyum, fosfor, sodyum, demir ve lif içermektedir. Uzmanlar eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu ifade etmektedirler.
DEMİR HİNDİ:
Müshil ve müleyyin etkiye sahiptir. Hiçbir tahriş edici etkisi yoktur. Bağırsakları temizler.
ÇİN TARÇINI:
Mide ve bağırsak gazlarını söktürür.
İNCİR:
İncir herhangi bir meyve ya da sebzeye göre en yüksek lif içeriğine sahiptir. Sadece bir kuru incir iki gram lif sağlamaktadır ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın %20'sidir. Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur. Besin olarak alınan liflerin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Çözünür çözünmez liflerin, bir arada bulunması sağlık açısından ayrı bir avantajdır. Her iki lif türünün bir arada bulunmasının, kanseri engellemede, tek başına olduklarından daha etkili olduğu ortaya çıkmıştır. İncirde her iki lif türünün, hem çözünür hem de çözünmez liflerin bir arada bulunması bu bakımdan inciri son derece önemli bir besin maddesi kılmaktadır.
ÜRÜN İÇERİĞİ Her bir tablet içinde;
Senna Leaves Povvder
Senna Extract 325 mg
65 mg
Other lngredieents



rune povvder, tamarind povvder, fig povvder, dates, apple povvder, St.John's bread.
ÖNERİLEN KULLANIM ŞEKLİ:
Günde 1-3 tablet, yemeklerden sonra bol su ile alınması önerilir.
NOT:
içerisinde APA bulunmadığı için alışkanlık oluşturmamaktadır.
Kabızlık
kabızlık
Tuvalete hiç çıkmama veya çok seyrek çıkmaya kabızlık, peklik ya da inkıbaz denir.
Tıp dilinde ise konstipasyon adı verilir.
Yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozukluğu, bağırsak tıkanıklığı, sindirim sistemi bozuklukları, hormon dengesizliği, basur, fıtık boğulması, kabızlığı doğuran nedenler arasındadır.
Ayrıca günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, hamilelerde ve yaşlılarda görülür.
Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir.
Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. Kabız olmayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır.
Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek; bol su veya şerbet içmek de yararlıdır.
Müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla et, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları, kahve çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir.
Lifli besinler denilince içinde sellüloz, hemi-sellüloz pektin ve lignin ihtiva eden bitkisel besin kaynakları akla gelmektedir. Bu lifler insan vücudunda sindirilemez. Bu nedenle parçalanmadan kalın barsağa kadar ilerler ve yapısı itibarı ile etrafında su tutar. Böylece kalın barsak içinde yumuşak kıvamda bir kitle oluşturur. Böyle bir kitlenin barsak içinde bulunması kalın barsağın daha kuvvetli kasılmasına ve kitlenin daha hızlı itilmesine neden olur.
Et ve süt gibi hayvansal besin maddelerinde lif bulunmaz ve bu ürünlerin hemen tamamı daha ince barsakta iken emilirler ve kalın barsağa ulaşabilecek fazla atık madde ihtiva etmezler. Meyva ve sebzeler lif bakımından zengindir ve fazlaca artık madde oluşmasına neden olurlar ve gaitanın barsaktan geçiş süresini kısaltırlar. Normalde kişinin günlük yiyecekleri 20-30 gram lif içermelidir. Bu miktar bir öğün sebze yemeği, salata ve bir öğün meyvada bulunan miktardır. Orta boy bir elmanın 3 gram lif içerdiği unutulmamalıdır.
Aşırı miktarda lifli besinler ile beslenmenin kalın barsakta uzamaya neden olduğu tahmin edilmektedir. Zira, uzun kalın barsağın neden olarak itham edildiği barsak düğümlenmesine (volvulus) fazla lif ile beslenme alışkanlığı olan ortadoğu ve güney asya toplumlarında daha az lif ile beslenme alışkanlığı olan batı toplumlarına göre daha sık rastlanmaktadır.
anus kaşıntısı
Anus (şerç); yani sindirim kanalının doğrubağırsak denilen son kısmındaki çıkış deliği veya çevresinde (oturak yerinde) görülen kaşıntıların nedeni çeşitlidir. Bunlar arasında; kılkurtları, sümüksü akıntı, basur, çatlak, ishal veya kabızlık, egzama (mayasıl), sinir bozukluğu veya yeteri kadar temizliğe dikkat edilmemesi sayılabilir.
ateş
Vücut sıcaklığının yükselmesine ateş denir. Vücut sıcaklığı bedenin her yerinde aynı değildir. Örneğin; termometre ağıza konulduğunda görülen ısı, koltuk altına konulduğunda gösterdiği ısıdan 0,5 derece daha düşüktür. Diğer taraftan, vücut ısısı gün boyunca da 0,5 derece oynar. Sabahın erken saatlerinde ısı düşük, akşam saatlerinde yüksektir. Vücut ısısı 36,2 - 37,5 arasında ise normaldir. Ateşle birlikte; üşütme, titreme, baş ağrısı, bunalma, huzursuzluk, vücut kırgınlığı, iştahsızlık, kabızlık, sayıklama, havale veya koyu renkli idrar çıkarmada görülebilir. Ateşin nedeni, genellikle soğuk algınlığı, grip, bademcik iltihabı, boğaz ağrısı, bronşit, sinüzit, kulak iltihabı, bağırsak iltihabı veya böbrek hastalıklarından biri olabilir. Bu nedenle tedaviden önce nedeni tespit etmek gerekir.
basur
Son bağırsakta bulunan siyah kan damarlarının genişleme, şişme ve kanamalarına; halk arasında basur, tıp dilinde hemoroid denir. Başka bir hastalığın da belirtisi olabilir. kabızlık, hamilelik, şişmanlık, soğuk yerlerde fazla oturma, alkol alışkanlığı ve son bağırsaklardaki bazı hastalıklar, basura neden olur. Basurlar iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İç basur; makatın içinde meydana gelen basurlara verilen isimdir. Dış basur; makatın dışında, küçük, yuvarlak, eflatuni renkte tümörlerdir. Tedavide ilk şart, kabızlığı gidermektir.
baş ağrıları
Baş ağrıları çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Bunlar; şöyle sıralanabilir. Aşırı yemekten sonra görülen veya açlıktan kaynaklanan baş ağrıları. Göz, kulak veya burun hastalıklarından kaynaklanan baş ağrıları. Ateşli hastalıkların neden olduğu baş ağrıları. Alkol kullanmanın neden olduğu baş ağrıları. Kafa bölgesinde meydana gelen, kırık, ezik, çatlak veya sarsıntılardan kaynaklanan baş ağrıları. Beyin urlarının neden olduğu baş ağrıları. Kahve tiryakilerinde kahvesizlikten doğan baş ağrıları. kabızlık çekenlerde görülen baş ağrıları. Saralılarda görülen baş ağrıları. Çikolata, sarımsak, lahana, yeşil biber, kuru yemiş yedikten sonra görülen, alerjik baş ağrıları. Menenjit hastalığının neden olduğu baş ağrıları. Fazla miktarda şekerli yiyecek yemekten doğan baş ağrıları. Diş hastalıklarının neden olduğu baş ağrıları. Fazla çalışma ve ruhi çöküntülerin neden olduğu baş ağrıları. Baş ağrılarının gerçek nedenini bulabilmek için mutlaka doktora başvurulmalıdır.
hazımsızlık
Sindirimin normal şekilde olmaması ve bağırsakların seyrek çalışmasına; halk arasında hazımsızlık, tıp dilinde ise dispepsi denir. Nedenleri çeşitlidir. Ağır yemekler, yemekleri gereği gibi çiğnememe, diş veya dişeti iltihapları, içki veya sigara içmek, çok miktarda çay veya kahve içmek, fazla miktarda şekerli veya unlu şeyler yemek, kansızlık, yorgunluk, sinir bozukluğu ve üzüntü hazımsızlığı doğuran nedenler arasında sayılabilir. Yemekten bir süre sonra; midede şişkinlik veya yanma hissi ortaya çıkar. Sık sık yemek ihtiyacı hissedilir. kabızlıktan şikayet edilir. Bazı kimselerde halsizlik, uykusuzluk, unutkanlık veya çarpıntı görülür. Tedavinin ilk şartı sıkıntı ve üzüntülerden sıyrılmaktır. Zararlı şeyler terkedilir. Et yemekleri de mümkün olduğu kadar azaltılır. Haddinden fazla yemek yenmez. Yemeklerden sonra soğuk su içilmez. Yemek aralarında acıkınca süt ile birkaç galete yenir.
 
Üst Ana Sayfa Alt