Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kadınlara Internette “cihad Dersleri”

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
K Çevrimdışı

karabatak

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kadinlara-internette-cihad-dersleri.jpg

Dergi, kadınlara bir yandan evlerini çekip çevirirken diğer yandan cihad mücadelesini nasıl destekleyebileceklerini anlatmayı amaçlıyor.

Dergiye, İslam’ın ilk dönemlerinde yaşamış ve din uğruna can veren erkeklere yazdığı kasidelerle bilinen bir Arap kadın şairin ismi verilmiş: Hansa Hatun. Dergi, kadınları hedef alan ilk cihad yanlısı yayın olma özelliğini taşıyor.

İnternet sitesi, yayının ‘Arap yarımadası Kadın Basın Merkezi’ adlı bir kuruluş tarafından hazırlandığı ve kurucuları arasında Suudi Arabistan’daki El Kaide örgütünün lideri Abdülaziz el-Mukrin’in bulunduğunu belirtiyor. El Mukrin, geçen Haziran ayında Suudi güvenlik güçlerince düzenlenen bir operasyon sırasında öldürülmüştü.

Kadınlara yönelik internet dergisinin aynı zamanda en çok bilinen İslamcı internet sitelerinden Savt el–Cihad, yani Cihadın Sesi ile de bağlantılı olduğu anlaşılıyor.

‘Kanımız feda olsun’

Derginin ilk sayısında kullanılan dil, Cihadın Sesi dergisinde kullanılan kadar sert. Örneğin cihadı öven cümlelerden birinde: ‘Kocalarımızın kanları ve çocuklarımızın bedenleri bu uğurda feda olsun” deniyor.

Görünen o ki, derginin asıl amacı radikal İslamcılarla evli olan kadınlara kocalarının mücadelesini nasıl destekleyebilecekleri konusunda rehber olmak.

Dergi ayrıca çocukların cihad yolunda eğitimi konusunda özel tavsiyelere ve kadınların savaşa hazırlanmak için ne tür bir fiziki eğitime ihtiyaç duyabileceklerine ilişkin bilgilere de yer veriyor.

Yazıların çoğu bir kadının kaleminden çıkmış gibi görünüyor ama hakikaten öyle olup olmadıkları pek de belli değil. Bazı yazılarda yukarıdan bakan bir ifadeyle, kadınların cihad uğruna alışkın oldukları konforlardan vazgeçip, bu tür zaaflarını yenmesi gerektiğinden söz ediliyor.

Güncel olaylar üzerine bir bölümde ise Suudi Arabistan’da son dönemde televizyona kadın spikerlerin de çıkması ‘fahişeliğe’ benzetilerek eleştiriliyor. Suudi kadınların kazandığı yeni haklar da suçlamalara hedef olmuş.

Böylesi bir derginin yayınlanması, bir kez daha radikal İslamcıların interneti bilgi ve propaganda aracı olarak kullanma konusunda nasıl ustalaştıklarını ortaya koyuyor.

KAYNAK : Cihad Haber

ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abi kim erkek....? resim öyle şeyler anlatıyorki....subhanallah......Kadının cihadi şuura ermesi çok önemli birşey birçok koca birçok evlat anne baba fitnesinden eş ve onların açıkta kalma fitnesinden cihaddan uzak kalıyor...

K Çevrimdışı

karabatak

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
işte bu yüzden eş seçiminde ki kriterlerimizin dini ve dine verdiği değere bakarak seçim yapmak gerekiyor.Sonrasında kadın fitne olabiliyor.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Örneğin cihadı öven cümlelerden birinde: ‘Kocalarımızın kanları ve çocuklarımızın bedenleri bu uğurda feda olsun” deniyor.

bu şuur cihad olarak,onlara yeter

akhi bi an önce şehid olmak isteyen biri bu bacılardan biri ile evlenmeli :)

K Çevrimdışı

karabatak

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
evet,yavaş yavaş türkiyede bu şuurda olan bacılarımızda çoğalmaya başladı

ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
valla biz girdik bir yola ama... şuurluda değil Allaha tevekkül ediyorum dua ediyorum inş benim inandığım gibi inanır...nitekim kadın kocasının dine üzeredir buyurmuyormu Rasulullah...

Muaz ibni Cebel Çevrimdışı

Muaz ibni Cebel

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Gunumuz gencleri (istisnalar haric) evlenirken evim olsun esyam olsun esim yanimda olsun colugum cocugum olsun
gecim derdim olmasin .... gibi gibi hevesler uzerine evleniyorlar

Gidip Allahin emri ile istiyeceginiz mumine kiza,ben seninle evleniyorum ama gun olur gider Cihada katilirim ya esir ya sehid
duserim buna hazirlikli ol, derseniz.......soyleyin bi (((

Resimdeki bacilara imrendim masAllah Allah sayilarini artirsin.

Muzzammil Çevrimdışı

Muzzammil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
MaşaAllah, silahlar ellerine ne kadar da yakışıyor.
Tevhidi yudumlayıp da izzeti de Cihâd'da gören bacılarımızın artması, Allah'ın ummetimize bir lutfudur, Rabb'imiz sayılarını çoğaltsın, amin.

4gw8z.jpg

4gw9q.jpg

M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
bir elinde Kur'an-ı Kerim bir elinde silah Allah onlardan razı olsun

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
SIRASINI BEKLEYEN ÖZBEK KADIN İSTİŞHADİLER

ÖZBEK CUNDULLAH KADIN MUCAHİDELER

7952

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Bundan bir sene önce ''mücahidlerin giremediği bir kontrol noktasına''mücahide bir bacı istişade eylemi yaparak bir çok mürted kafiri cehenneme gönderdi''inşaALLAH

RABBİM,şehadetlerini kabul etsin

K Çevrimdışı

karabatak

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu işler için yıllardır ben şahsi olarak net ortamında böyle bir platforma karşı çıkmışımdır.Kanaatimce site sahibi kardeşimin görüşü de bu şekildedir.Bununla ilgili birçok kişi salihane niyetler ile giriştiği bu işte nefsine yenik düşerek hata edebiliyor.

Hatta bu niyetde olan bacılarımız malesef sapıkların kötü emellerine alet olup ortada kalıyor yahut zindan hayatı yaşıyor.O yüzden herkese tavsiyem net üzerinden evliliğe KESİNLİKLE bulaşmayın ve aklınızdan geçirmeyin.Varsa tevhid ehli veya mücadeleci bir eş isteği olan çevresinde ki tevhidi cemaatlerin büyüklerine gidip bunu arz etmesi ve kendi ailesinin desteğini alarak mutlu bir yuva kurmasıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt