Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kardeş dediklerimiz yoldan sapıyor. Bizleri tekfir ediyor.

ebuhuzeyffe Çevrimiçi

ebuhuzeyffe

Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim

Kardeşler, vallahi hariciler bizi azaltıyor, billahi bizi azaltıyor. Ağlaya, ağlaya hakkı anlatan bizleri tekfirden sakınmayıp üstüne silsileye dahi gidiyorlar. Neymiş Büyük şirkte cehaleti mazaret gören de silsileye gitmiyormuşuz. Be akılsız! Bu silsile denen şeyi kim uydurdu söyle bakayım! Allah hidayet etsin 🤲🏻 1 Müslümanı tekfir etmek, 10 kafire kafir dememekten daha şerlidir.

M Çevrimdışı

mutmain

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
bir kafire kafir demek şerir bir şey değildir kafire kafir demek vaciptir imanın gereğidir ama müsliman a kafir demek çok şerli bi şeydir

ebuhuzeyffe Çevrimiçi

ebuhuzeyffe

Üye
İslam-TR Üyesi
bir kafire kafir demek şerir bir şey değildir kafire kafir demek vaciptir imanın gereğidir ama müsliman a kafir demek çok şerli bi şeydir
Dememek şerlidir dedim zaten :)

Şeyh Makdisi şöyle der: “Ben, Pakistan’da iken tekfircilerden bir grup bu kuralla amel ediyorlardı. Bin Bazı tekfir ediyorlardı. Bin Bazı tekfir etmeyenlerin etmeyenlerini tekfir ediyorlardı. Aynı şekilde silsileye devam ediyorlardı. Bana, Bin Baz'ın durumunu sordular dedim ki: “Bu gibi muayyenlerin kâfir olup olmama konusunu bırakıyorum. Allah Rasulu (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: “Onu bırak, insanlar Muhammed, ashabını öldürüyor demesinler”(Buhari) (1)
(1): Abdülmuizz Fida hocadan alıntı

Üst Ana Sayfa Alt