Video Muhtasar Namaz Tâlimi

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Muhtasar Namaz Tâlimi

Culeybib Horasani Çevrimiçi

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sitede büyük ihtimalle İmam Ebu Hanife nin,İmam Malik in fıkıh usulüne tabii olan kardeşler vardır ki: onlardan birisi benim. ve imam Ebu Hanife nin usulünü takib eden birisiyim.
Video Şafii ve Hanbeli lerin delillerine göre eda edilen namaz kılma şeklini anlatıyor.
Hanefi lerin delil aldığı hadislere göre eda edilen bir namaz video su atarsanız,bizde eksik veya yanlışlarımızı öğrenmiş oluruz.

Abdulmuizz Fida

Admin
Sitede büyük ihtimalle İmam Ebu Hanife nin,İmam Malik in fıkıh usulüne tabii olan kardeşler vardır ki: onlardan birisi benim. ve imam Ebu Hanife nin usulünü takib eden birisiyim.
Video Şafii ve Hanbeli lerin delillerine göre eda edilen namaz kılma şeklini anlatıyor.
Hanefi lerin delil aldığı hadislere göre eda edilen bir namaz video su atarsanız,bizde eksik veya yanlışlarımızı öğrenmiş oluruz.
Türkiye'de herhangi bir mescide / câmiye namaz vaktinde girip videoya çekiğ buraya yüklerseniz, çok büyük bir eksiğimizi tamamlamış olursunuz.

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Diyanet benim için meşru bir kurum, memurları da namazımı emanet edecegim kişiler değil.Camilerde namaz kılmayı terk edeli kaç yıl oldu onu bile unuttum.
Ben sizden istedim.
Siz bu sitenin yöneticisisiniz ve buradaki herkese eşit mesafede yaklâşmakla yükümlüsünüz.
"Büyük bir eksiklikligi giderirsiniz" gibi igneleyeci konuşmanın bize hiç bir faydası olmaz.
Paylaştığınız video daki namaz kılma şekli ümmetin namaz kılma usullerinden bir usuldür.
Diğer tarafın namazı eda etme usullerini sahih görmüyor olabilirsiniz ,bu çok normal bir durumdur ki, karşı tarafda(yani Hanefi ler),bu videolardarki namaz kılma şeklini sahih görmeyip,daha sahih olan hadislerle amel ediyorlar.
Müslümanlar namazlarını kıliyorlar ve nasıl kılacaklarını çok iyi biliyorlar hiç bir sorun yok.
Burda önemli olan birbirimize olan hoşgörü ve tahammülümüz,kişinin müntesibi olduğu ekolü,öne cıkarıp diğerlerini göz ardı etmesi adilane bir tavır olmaz,bundan ötesi zaten taasuba gider.

Son düzenleme:

Abdulmuizz Fida

Admin
Diyanet benim için meşru bir kurum, memurları da namazımı emanet edecegim kişiler değil.Camilerde namaz kılmayı terk edeli kaç yıl oldu onu bile unuttum.
Ben sizden istedim.
Siz bu sitenin yöneticisisiniz ve buradaki herkese eşit mesafede yaklâşmakla yükümlüsünüz.
"Büyük bir eksiklikligi giderirsiniz" gibi igneleyeci konuşmanın bize hiç bir faydası olmaz.
Paylaştığınız video daki namaz kılma şekli ümmetin namaz kılma usullerinden bir usuldür.
Diğer tarafın namazı eda etme usullerini sahih görmüyor olabilirsiniz ,bu çok normal bir durumdur ki, karşı tarafada,bu videolardarki namaz kılma şeklini sahih görmeyip,daha sahih olan hadislerle amel ediyorlar.
Müslümanlar namazlarını kıliyorlar ve nasıl kılacaklarını çok iyi biliyorlar hiç bir sorun yok.
Burda önemli olan birbirimize olan hoşgörü ve tahammülümüz,kişinin müntesibi olduğu ekolü,öne cıkarıp diğerlerini göz ardı etmesi adilane bir tavır olmaz,bundan ötesi zaten taasuba gider.
Diyanet itikadından dolayı namaz kılmıyor ve itibar etmiyoruz, Ben sana namaz kıl demedim, namaz kılış şeklini videoya çekersen, bahsetmiş olduğun forumdaki Hanefi mezhebi eksikliğini tamamlamış olursun demek istedim.

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bende kendimi tam izah edemedim.
Sevgili hocam: Şahsınızda Ehli hadis'in müntesibi olabilirsiniz ki bundan daha doğal bir şey olamaz.
Sitede bulunduğunuz konum gereği:
Sizden iki tarafada,eşit bir yaklaşım bekliyorum(iki imam üzerinden örnek verirsek daha kolay olacak) yani Şafii lere göre namaz kılma videosunu paylaştı iseniz,
Bende bir Hanefi olarak,bu sitenin bir müntesibiyim ve sizde bu sitede benim yöneticimsiniz.Sizden Hanefi'ler için bir video istiyorum.
Allah'a ve dinine savaş açmış bir kuruma gidip,namaz videosu çekmemi istemeniz bilinki bizi üzer.

Son düzenleme:
Geri
Üst Ana Sayfa Alt