Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Müslümanın Sevgisi ve Duası Nasıl Olmalı?

Şimal Çevrimdışı

Şimal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah tealanın hayır olarak verdiğinde şer,şer olarak verdiğinde de hayır olabilir diyerek;mümin kardeşimizin çocuğu,evi yada buna benzer dünyalık nimetleri olmasını isteyebilirmiyiz?
dua etmek değilde temenni etmek manasında.yoksa Allah için sevmek,mümin kardeşimizin sadece ahiretini düşünmekmidir?
cennete girmesini yada dünya imtihanlarında başarılı olmasınımı sadece dilemeliyiz?


Şimal ile bir konuşmamızda şunları söylemiştim. Sanırım, bu durumu soruyor?

"eğer ana babanı Allah için seversen hidayetine dua eder onun için uğraşırsın. ahiretlerini düşünürsün hasta olmaları vb imtihanlarda yıkılmaz o olayın hidayetlerine vesile olmasını istersin. ama nefsin için seversen yanında sağlıklı olmaları yeter.

dunyasını şöyle düşünürsün aman imtihanını kazansın dersin. imtihan çeşidine karışmazsın haddini bilirsin çünkü o da senin gibi Allah Teala'nın kuludur ve Allah Teala elbette ki kullarına merhametlidir ve o kulun maslahatı gereği senin bela /olumsuz gördüğün şeyi yaşatıyordur.

onun malının , sağlığının, eşinin.....vs olmasının onun için iyi olduğunu nereden bileceksin. belki sağlıklı olsa azacak."
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Mal, sağlık, evlad'ın dünyada kâfire veriliş amacı farklı olduğu gibi kâfirin bunlara bakış ve yönetmesi de farklılık arzeder. Kâfire verilen bu nimetler hem ahiratte bahanesi olmasın hem azabı hafiflemesin diyedir. Aynı şekilde sayılan bu nimetlerin muslumana verilme amacı ve muslumanların bunlara bakışı ve yönetimi de farklılık arzeder.

Ebû Hurayra radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Yedi (engelleyici) şey(gelme)den önce iyi işler yapmakta acele ediniz. Yoksa gerçekten siz, unutturan fakirlik, azdıran zenginlik, (her şeyi) bozup perişan eden hastalık, saçma–sapan konuşturan ihtiyarlık, ansızın geliveren ölüm, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccâl, belâsı en müthiş ve en acı olan kıyametten başka bir şey mi beklediğinizi sanıyorsunuz?
(Tirmizî, Zuhd, 3)


Mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir fitne (bir deneme)dir. Allah ise, büyük ecir (en güzel karşılık) O'nun katında olandır. (Tegabun Suresi, 15)

Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. Mallarını Allah yolunda infak edenler, sonra infak ettikleri şeyin peşinden başa kakmayan ve eziyet vermeyenlerin ecirleri Rableri katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 261 - 262)

"Şu halde onların malları ve çocukları seni imrendirmesin; Allah bunlarla ancak onları dünya hayatında azablandırmak ve canlarının inkar içindeyken zorlukla çıkmasını ister." (Tevbe Suresi, 55)


Nuh: "Rabbim, gerçekten onlar bana isyan ettiler; mal ve çocukları kendisine ziyandan başka bir şeyi artırmayan kimselere uydular." (Nuh Suresi, 21)

Şubhesiz inkar edenler, onların malları da, çocukları da kendilerine Allah'tan (gelecek azaba karşı) hiçbir şey kazandırmaz. Ve onlar ateşin yakıtıdırlar. (Âl-i İmran, 10)

Bizim Katımız'da sizi (bize) yaklaştıracak olan ne mallarınız, ne de evlatlarınızdır; ancak iman edip salih amellerde bulunanlar başka. İşte onlar; onlar için yaptıklarına karşılık olmak üzere kat kat mukafaat vardır ve onlar yüksek köşklerinde güven içindedirler. (Sebe Suresi, 37)

Ne malları, ne çocukları onlara Allah'a karşı hiçbir şeyle yarar sağlamaz. Onlar, ateşin halkıdır, içinde süresiz kalacaklardır. (Mucadele Suresi, 17)





"Onlardan bir kısmı da: Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahiratte de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru! derler. İşte onlar için, kazandıklarından büyük bir nâsib vardır. (Şubhesiz) Allah'ın hesabı çok süratlidir." (Bakara 201-201)

"Bu yüzden Allah onlara dünya nimetini de ahiret nimetini de fazlasıyla verdi. Allah işlerini iyi yapanları sever." (Âl-i İmran 148)

"Kim dünya sevabı (nimeti) istiyorsa (bilsin ki), dünya sevabı da, ahirat sevabı da Allah katındadır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." (Nisa 134)
 
Üst Ana Sayfa Alt