Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Namahremle Sevişmenin Günahından Pişmanım Nasıl Kurtulurum?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
İsmini vermek istemediğimiz bir üyemizin sorusunun konusu :

ÖZEL SORU :
Kız arakaşımla istemeyerek, hata ile yakınlaştık ve cinsel ilişki harici her şey yaşandı. Fakat sonra ikimizde çok pişman olduk. Bunun günahınından nasıl kurtulabilirim


Allah (c.c.) bir daha böyle gunahlara bulaşmayı nasib etmesin ve bir daha böyle bir durumlara düşmemenizi Allahtan dileyerek samimiyetle (nasuh), ihlasla, içten ağlayarak tevbe ederseniz inşeallah avf olunursunuz diye sözlerime başlamak istiyorum...
İman sahibi Müslüman da hata yapabilir. Hatta zina etme hatası dahi yapabilir. "Yapabilir" sözümüz farklı algılanarak onaylıyormuş gibi değil, bu günahı hata ile işleyebilir. Bunu işlemek için kafir olunması gerekmemektedir. Bu cûrumu işleyen musluman kafir olmaz fakat gunahı kebâirdir!


Bize Muhammed b. Abdi'lA'lâ rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Mu'temir, babasından rivayet etti. (Demiş ki) : Bize Ebû Osman İbnû Mes'ud'dan rivayet etti ki :
Bir adam Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e gelerek, kendisinin bir kadına ya öpmek, ya elle dokunmak veya başka bir şeyle isabet ettiğini söylemiş. Galiba bunun keffaretini soruyormuş.
İbni Mes'ud demiş ki: Bunun üzerine Allah (Azze ve Celle) şu âyeti indirdi :
"Namazı gündüzün iki tarafında ve gecenin bazı saatlerinde dosdoğru kıl! Şubhesiz ki, iyilikler kötülükleri giderir. Bu hatırlayanlara bir hatırlatmadır." (Hud 114)

(Muslim, Tevbe, Bab 7, Hadis no: 40)


Bize Yahya b. Yahya ile Kuteybe b. Saîd ve Ebû Bekr b. Ebî Şeybe rivayet ettiler. Lâfız Yahya'nındır. (Yahya : Ahberanâ; ötekiler : Haddesenâ tâbirlerini kullandılar, dediler ki) : Bize Ebû'l-Ahvas, Simâk'den, o da İbrahim'den, o da Alkame ile Esved'den, onlar da Abdullah'dan naklen rivayet etti. Abdullah şöyle demiş:
Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e bir adam gelerek: — Ben Medine'nin kenarında bir kadını elledim. Ama ona cima etmeksizin dokundum. İşte ben buyum. Benim hakkımda dilediğini hüküm buyur! dedi.
Bunun üzerine Ömer ona : — Sen kendini örtbas etmiş olsan, Allah muhakkak seni örtbas ederdi.
Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir şey söylemedi. Ve adam kalkıp gitti. Derken Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) arkasından bir adam göndererek onu çağırdı ve kendisine şu âyeti okudu:
«Namazı gündüzün iki tarafında ve gecenin bazı saatlannda dosdoğru kıl! Şubhesiz ki iyilikler kötülükleri giderir. Bu hatırlayanlara bir hatırlatmadır.» (Hud 114)
Bunun üzerine cemaattan bir adam: «— Yâ Nebiyyallah! Bu ona mı mahsus? diye sordu.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): «Bilâkis bütün insanlara.» cevâbını verdi.

(Muslim, Tevbe, Bab 7, Hadis no: 42; Buhari, Mevâkit, 17)

Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki: "Zani bir kimse, zina yaptığı sırada mu'min olarak zina yapmaz, hırsız da çaldığı sırada mu'min olarak hırsızlık yapmaz, içkici, içki içtiği sırada mu'min olduğu halde içki içmez; insanların, onun yüzünden gözlerini kendine kaldıracakları kadar nazarlarında kıymetli olan bir şeyi mu'min olarak yağmalamaz."
(buhari, Mezalim 30, Eşribe 1, Hudud 1, 20; Muslim, İman 100, (57); Ebu Davud, Sünnet 16, (4689); Tirmizi, İman 11, (2627); Nesai, Sarık 1, (8, 64)


Yine Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki: "Kişi zina edince iman ondan çıkar ve başının üstünde bir bulut gibi muallak durur. Zinadan çıkınca iman adama geri döner."
(Tirmizi, şu ziyadede bulunmuştur: "Ebu Cafer el-Bakır Muhammed İbnu Ali'nin: "Bunda imandan çıkıp İslam'a geçiş vardır" dediği rivayet edilmiştir.")
(Ebu Davud, Sünnet 16, (4690); Tirmizi, İman 11, (2627)


Bu ve buna benzer Hadisler büyük günah işleyenin kafir olacağını değil, mükemmel imana sahib olmayacağını bildirmek içindir. Çünkü günahlar İmanın aslını olumsuz şekilde etkilemese de, İmanın kemalini etkiler. Nitekim Peygamberimiz yukarıda geçen Hadisleriyle bunu bildirmiştir.
Sizin durumunuz zina etme hatasından biraz daha hafif olduğu aşikardır. Üstelik evli değil bekarsınız.
Tüm bunları durumunuzun tesbiti için diyorum yoksa bir şey yok , bir şey olmaz gibi hafifletmeye gelmesin. Şer'i bir devlette bu durumunuz tesbit olunsaydı kırbaçlanmaktan ikinizde kurtulamazdınız. O kadar büyük günahlardan biridir.


Fakat görüyorum ki içinizdeki iman ateşi, işlediğiniz bu curumdan dolayı kalbinizi yakmakta , sizi huzursuz etmektedir. Bir alimin şu sözü gayet manidardır: "Günah odur ki göğsü tırmalaya."

İyilik, ahlâkın güzelliğidir. Günah ise, kalbinde rahatsızlık uyandıran ve başkalarının muttalî olmasından hoşlanmadığın şeydir.”
(Muslim, Birr 14-15; Tirmizî, Zuhd 40, hadis no: 2497; Dârimî, Rikak 73, hadis no: 2792)

İyilik, ruhunun yatıştığı (mutmain olduğu) şeydir. Kötülük ise, insanlar sana fetvâ verseler de, içini tırmalayan ve göğsünde tereddut duyduğun şeydir.”
(Ahmed bin Hanbel, 4/227; Dârimî, Bûyu’, 2, hadis no: 2536)

Nevvâs bin Sem’an (r.anh) şöyle dedi: ‘Rasûlullah (s.a.v.)’a iyilik ve günahtan sordum da şöyle buyurdular:
“İyilik (birr), ahlâkın güzel olmasıdır. Günah ise, kalbini tırmalayıb, insanların da muttalî olmasından hoşlanmadığın şeydir...”
(Muslim, Birr 5; Tirmizî, Zuhd 52; Ahmed bin Hanbel, IV/182, 227, V/251, 252, 256)

Vâbisa bin Ma'bed (radıyallâhu anh) diyor ki, birgün Rasûlullâh (sallallâhu aleyhi ve sellem)' in huzûruna varmıştım.
Bana:
“– İyiliğin ne olduğunu sormaya mı geldin?” buyurdu.
Evet, dedim.
O zaman şunları söyledi:
“– Kalbine danış. İyilik, kalbin uygun gördüğü ve yapılmasını tasdik ettiği şeydir. Günâh ise içini tırmalayan ve başkaları sana «Yap!» diye fetvâlar verseler bile, içinde şubhe ve tereddüt uyandıran şeydir.
(İbn-i Hanbel, IV, 227-228; Dârimî, Buyû, 2)

Eğer ki kişi bundan gerçekten samimi pişman olmuş ise ve gerçekten amellerinde ibadetlerinde Allah (c.c.)'ın
günah(lar)ının avfı için yalvarıb yakarıyor ve bu hatayı bir daha düşmemek için azami çaba sarf ediyor ise el Avf , el Ğafur olan Rahmanı bağışlayıcı bulacaktır. (inşeAllah)
İnşeAllah aşağıdaki konu başlıkları da bu konuda soruna daha da faydalı olacaktır.

İlgili Konu :


Evliyken Zina Yapan Kadının Ve Nikahın Hükmü Nedir ?
https://www.islam-tr.org/konu/evliyken-zina-yapan-kadinin-ve-nikahin-hukmu-nedir.19730/

Bekarken Zina Yapan Kadının Evlendikten Sonraki Tevbesinin Durumu
https://www.islam-tr.org/konu/bekarken-zina-yaptigini-kocasindan-gizleyen-kadinin-durumu.19576/

Zinadan Dolayı Artık Avf Edilmem Endişesi Vesvesesinden Kurtulabilir miyim?
https://www.islam-tr.org/konu/zinad...isesi-vesvesesinden-kurtulabilir-miyim.19828/

Murtedin Tevbesinin Hükmü ve Geçmişe Dönük Haddin Tatbiki
https://www.islam-tr.org/konu/murte...mise-donuk-haddin-tatbiki-soruya-cevap.11488/

GÜNAHTAN TEVBENİN ŞARTLARI
https://www.islam-tr.org/konu/gunahtan-tevbenin-sartlari-soruya-cevap.7931/
 
Üst Ana Sayfa Alt