Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Namaz Kılarken Korkmaya Karşı Ne Yapabilirim?

Hüseyin_Can Çevrimdışı

Hüseyin_Can

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Namaz Kılarken , Kuran Okurken Sanki Böyle Ruhsal Bişeyler Benim Etrafımda Dolanıyor ama İyi Niyetli Degiller Galiba Hep İçim Daralıyor

1) Ne Yapabilirim?
2) Sebebi Nedir?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
C 1- “Onlardan korkmayın benden korkun.(Maide: 3)

(O peygamberler) Allah’ın gönderdiği emirleri duyururlar. Allah’tan korkarlar ve O’ndan başka kimseden korkmazlar. Hesab görücü olarak Allah yeter.” (Ahzab: 39)


"Eğer şeytandan gelen bir vesvese seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, hakkıyla işiten, (kullarının bütün işlerini) hakkıyla bilendir." (Fussilet Sûresi: 36).

Mu'mine hiç bir mahlukun zarar veremeyeceğini bilerek, Allaha kulluk eden muslumanın hamisi Allah'tır (c.c.) ve bilhassa ibadet ederken; kâfir cin ve şeytanların daha ezan ve kamette yellenerek o mekandan kaçtıklarını bilesiniz.

Ebu Hurayra radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla diyerek, namazdan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rek’at namaz kıldığını bilemez olur.”
(Buhârî, Ezân 4, Amel fis’–salât 18, Sehv 6, Bed’u’l–halk 11; Muslim, Salât 19, Mesâcid 83. Ayrıca bk. Ebû Dâvud, Salât 31; Nesâî, Ezân 20, 30.)


Ebu Hurayra (r.anh), Peygamber'in şöyle buyurduğunu nakletmiştir:
"Ezan okunduğu zaman şeytan arkasını dönüp ezanı işitmeyeceği yere kadar kaçar. Bu esnada kapıldığı telaş yüzünden yellenir. Ezan bitince dönüp geri gelir. Namaz için kamet getirilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bitince tekrar gelir ve kişi ile düşüncelerinin arasına girer. Ona hiç aklında olmayan konulara ilişkin 'şunu hatırla, bunu hatırla' diye vesvese verir. Nihayet insan, kaç rekat kıldığının farkında olmaz. (Hadisin geçtiği diğer yerler: 1222, 1231, 1223, 3285)



Namaz veya çeşitli ibadetlerinizde muslumana verebileceği en büyük zarar ise uykusunu getirtmek
(esnetmek) ve vesvesedir ki; bunda da amaç bilhassa yeni ibadete başlayanların yılgınlığa düşerek terk etmelerini veya endişeye kapılmalarını sağlamaktır ki sizde de kısmen başarılı olmuşa benziyor.


(( يَا رَسُولَ اللهِ! إِنَّ الشَّيْطَانَ قَدْ حَالَ بَيْنِي وَبَيْنَ صَلاتِي وَقِرَاءَتِي يَلْبِسُهَا عَلَيَّ، فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: ذَاكَ شَيْطَانٌ، يُقَالُ لَهُ: خَنْزَبٌ, فَإِذَا أَحْسَسْتَهُ فَتَعَوَّذْ بِاللهِ مِنْهُ، وَاتْفِلْ عَلَى يَسَارِكَ ثَلاثًا، قَالَ: فَفَعَلْتُ ذَلِكَ، فَأَذْهَبَهُ اللهُ عَنِّي.)) [ رواه مسلم ]
"Ey Allah'ın elçisi! Şubhesiz şeytan, benimle namazım ve kırâatımın arasına girip onları karıştırmama ve onlarda şubhe etmeme sebeb oldu. Bu sebeble namazımda bana çektirmekte, namazımdan haz almamakta ve onda huşu duymamaktayım.
Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:
- O, Hanzeb (Hınzeb) adındaki şeytandır. Namazda sana geldiğini hissettiğin zaman ondan Allah'a sığın ve sol tarafına hafifçe üç defa tükür.

Sahâbî (Osman b. Ebil-Âs) dedi ki: "Bunun üzerine öyle yaptım. Allah da benden onu giderdi."

(Muslim; hadis no: 2203).



Bu konuda kendinizi geliştirecek, namazda okuduklarınızın
(sure, dua, tesbihat) manalarını öğrenerek namaz esnasında düşünmeniz, imani yapınızı kuvvetlendirecek, kafir cin ve şeytanların acziyetini ve zaaflarını gösterib, eğitecek kazanımlara kavuşmaya gayret göstermelisiniz.

Allah Teâlâ şeytanın hilesi hakkında şöyle buyurmuştur:
إن كيد الشيطان كان ضعيفاً [ سورة النساء من الآية

"Hiç şubhesiz ki şeytanın hîlesi (kurduğu düzeni, tuzağı), zayıftır." (Nisâ Sûresi: 76)

Son olarak tavsiyemiz :
Her hâl ve işinde Allah Teâlâ'ya sığınmalı, bu konuda Allah Teâlâ'dan yardım dilemeli, O'na yalvarıp yakarmalı ve ölünceye kadar bu yolda sana sebât göstermesini ve hayatını sâlih amellerle sona erdirmesini Allah Teâlâ'dan niyâz etmelisin.





C 2- Cehaletinizdir.



İlgili Konu:

Namazda Huşu Ve Huşusuzluk, Namaz Kılarken Ne Düşünmeliyiz?
https://www.islam-tr.org/konu/namazda-husu-ve-hususuzluk-namaz-kilarken-ne-dusunmeliyiz.23279/

Vesvese ve Çaresi
https://www.islam-tr.org/konu/vesveseden-nasil-kurtulurum.27997/
 
Üst Ana Sayfa Alt