Çözüldü Neden Rasulullaha Salavat Çekmeliyiz, Ne Beklemeliyiz ?

Müjahedeen Çevrimdışı

Müjahedeen

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler neden salavat çekmeliyiz ? Peygamber Efendimizden ne beklemeliyiz veya beklememeliyiz ?
 
A Çevrimdışı

akilli55

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin. (Ahzab suresi 56)
 
M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
“Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları, bana en çok salâvat getirenleridir.” (Tirmizî, vitr, 21)

“Kim bana bir kere salât ederse; Allah Teala ona on salât eder, on günahını siler, on kat derecesini artırır.” (Es-siracu’l-Munir, Beyhakî)

“Kim bana bir salâvat getirirse Allah Teala bu yüzden o kimseye on misli mağfiret eder.” (Muslim, Salât, 70)

Ravi: Enes: Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:
"Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir."

Yine Nesâî'de, Ebû Talha (r.anh)'dan gelen bir rivâyet şöyle:
"Bir gün Rasulullah (s.a.v.), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik.
"Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salâvat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selâm okuyan herkese de benim on selâm okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?" (Nesâî, Sehv 55, (3, 50)

Ravi: Evs İbnu Evs: “Rasulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselâm(ın toprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salâvatı çok okuyun. Zira salâvatlarınız bana arzedilir."
Orada bulunanlar: "Salâvatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler.
Aleyhissalâtu vesselâm: "Allah Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı." buyurdular.” (Ebû Davud, Salât 207, (1047); Nesâî, Cum'a 5, (3, 91,92)

“Sizden biriniz Allah’tan bir dilekte bulunduğu zaman evvela O’na, şanına lâyık tarzda hamd-u sena etsin. Sonra Peygamber (s.a.v.)’a salâvat getirsin. Çünkü, bu sûretle arzusuna daha kolay kavuşur.” (Taberânî, İbn. Mes’ud’dan)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi

Duaya Allah Teala’ya Hamd Ve Peygambere Salât Getirmekle Başlamak

310- Fedâle b. Ubeyd’den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki:

Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, namazında duâ eden bir adamın, Allah’a hamd ve Peygambere Salât getirmediğini işitti. Bunun üzerine Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Bu adam acele etti” buyurdu ve sonra onu yahud başkasını yanına çağırıp şöyle dedi: “Sizden biriniz namaz kılınca, önce yüce Rabbine hamd ve sena ile başlasın,sonra Peygambere (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) salât getirsin. Bundan sonra dilediği duayı yapsın.”

[Ebû Dâvud. Tirmizî. Nesâî. Hâkim. (Tirmizî, bu sahih ve hasen hadistir, demiştir.)]

311- Ömer ibni’l-Hattab’dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre şöyle demiştir:

“Peygamberine (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) Salât olunmadıkça, duâ, yerle gök arasında durdurulur. Ondan hiç bir şey göğe yükselmez (Allah’ın kabulüne arzolunmaz). Salât getirildikten sonra kabule mazhar olur).[Tirmizî.] “Ben de derim ki, duanın başında Allah’a hamd ve sena, son*ra da Peygambere salât getirmenin müstahab olduğunda âlimler birleş*mişlerdir. Yine bunlarla dua bitirilir. Buna dair nakledilen rivayet ve ha*berler çoktur ve bilinen şeylerdir.




İmam Nevevi-Ezkar, 310-311.nakiller


 
Son düzenleme:
Geri
Üst Ana Sayfa Alt