NotebookLM İle Kitap Arşivi Oluşturma(Yapay zeka destekli)

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum ve Rahmetullah Kardeşler

Bugün size yapay zeka destekli notbook uygulaması nasıl kullanılır onu anlatmaya çalışacağım inşAllah. Kardeşler bu uygulama ücretsiz, şimdilik sadece web sayfasından erişim sağlanmaktadır.

web sayfası: Sign in - Google Accounts

Uygulamaya gelecek olursak arkadaşlar elinizde ne kadar kitap not vs.. varsa pdf formatında veya txt formatında bu uygulamaya yükleyebiliyoruz. Ciltler dolusu dökümanları kitapları bu uygulamaya yükleyebiliyoruz
Yüklediğimiz pdf ler üzerinden yapay zekaya spesifik sorular sorabiliyoruz mesela abdestin farzlari nelerdir? ölüye Kur'an okumanın hükmü?..vs

Bunun en büyük avantajı ciltler dolusu dökümanlarda araştırma yapmamıza çok kolay bir şekilde olanak sağlamasıdır.

Bulduğu sonuçları nerede bulduğunu kaynakça gibi gösterebilmektedir

En önemlisi dışarıya bağımlı kalmadan sorulan soruları tanıttığıniz pdf dosyalarında bulabilmesi ve başlıklar hâlinde özetleyebilmesidir.

Umarım işinize yarar.

Nasıl Kullanılır?

öncelikle web sitesi açıyoruz. Gmail hesabımızla uygulamaya giris yapıyoruz. ardından yeni not defteri oluştura tıklıyoruz

1749719615246.png

Yeni bi ekran acılacak, sol üst taraftan ekle butonuna tıklıyoruz

1749719747835.png

ardından ekleyecegimiz dosyaları pdf formatında seçiyoruz. ben şuanda iki tane dosya ekledim birisi reddul muhtar digeri Necati Koçkesen hocanın telegram grubundaki dökümanları.
mesela bir soru sordugumda bu iki kaynaktanda tarama yapıp cevabı yazıyor. Ayrıyeten hangi kaynaktan arama yapılabileginide seçebiliyorsunuz. Mesela Ölülere Kur'an Okunur mu diye soralım ve bunu Necati hocadan tarama yapmasını isteyelim

1749720316358.png

Cevapların yanında bulunan sayısal dairelere tıklayarak yapay zekanın bu sonuca nerden ulaştığına da bakabilirsiniz.

1749720486253.png

baska bi soru

1749721453054.png

yandaki baloncuklardan mutlaka cevapları teyit edin kardesler.
kullandıgım pdfi eklere ekledım. Umarım faydalı olmuştur.

https://megaup.net/05d5bed638110c432a94c28f69d3d291/REDDUL_MUHTAR_-_ibni_abidin.pdf

Ekli dosyalar

• 1749720250562.png
    1749720250562.png
    208.2 KB · Görüntüleme: 14
  • Necati-kockesen-hoca-2.pdf
    9.9 MB · Görüntüleme: 10
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Admin
Ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu

Arkadaşlar düzelteyim uygulamanın mobil versiyonu çıkmış, daha geçen baktım yoktu hangi ara çıktı bu ya 😁

Hepimizin başına benzer şeyler gelebiliyor ahi, keşfedilmiş şeyleri en baştan kendimiz keşfetmek de ayrı bir mutluluk ama )

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar düzelteyim uygulamanın mobil versiyonu çıkmış, daha geçen baktım yoktu hangi ara çıktı bu ya 😁

Mobili indirdim 1 kaynak ekledim ama diger elimdeki pdfleri yukleyemedim.
Yeni olustur diyor seciyorum fekat Basliksiz not defteri diye gosteriyor. Ici bos. Bilgisayarda denemedim henuz.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
.D

PC den yükledim ama mobilde de Studio var.
Not Defterine döküman ekledikten sonra görünüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 34878
Gordum simdi yaptim 13 sayfalik pdf i 7 bucuk dakka yapmis. Gayet iyi aslinda ama bi acidan da komik olmus ya. Ders notu atmistim ben. Bu karmakarsık konuyu soyle anlayabiliriz vurucu yerlerini ele alabiliriz diyor. Duz okusa daha cok isimi gorurdu. Atina konferansi maddelerini tuzukleri attim 1 dakika bana hikaye anlatti konuya girmek icin.
Abi ben yazdim pdf zaten. Ama is gorur yine de begendim ben.

Ahiret yolculugu ve hayati nasil anlatmis.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Mobili indirdim 1 kaynak ekledim ama diger elimdeki pdfleri yukleyemedim.
Yeni olustur diyor seciyorum fekat Basliksiz not defteri diye gosteriyor. Ici bos. Bilgisayarda denemedim henuz.
Mobil uygulama tam kararlı değil web sitesinden yuklemeniz gerekiyor