Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Nusret Cephesi’nden intikam vaadi

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Suriye’deki Nusret Cephesi dün bir bildiri yayımlayarak Şam’ın Ez Zuhur semtinde meydana gelen patlamadan kesinlikle sorumlu olmadığını açıkladı. Cephe, saldırıda şehit olanların intikamının alınacağı vaadinde bulundu.

Küresel Haber / Haber Merkezi

Suriye rejimine karşı savaşan en güçlü gruplardan biri sayılan, Suriye rejimine karşı düzenlediği eşsiz saldırılar ve Suriyelileri koruması nedeniyle de halkın büyük sempatisini kazanan Nusret Cephesi bir bildiri yayınlayarak Ez Zuhur’da meydana gelen bomba yüklü araç patlamasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı. Cephe bildirisinde şöyle dedi: ‘Mübarek Kurban Bayramı’nda, Şam’ın kalabalık semtlerinden birinde acı verici bir olay meydana gelmiştir. İnsanlar şok oldu, kalpleri yaralandı.’

Bu olayın, Ez Zuhur Semtinde bomba yüklü bir aracın patlaması ve sonucunda masum insanların yaralanıp hayatını kaybettiği olay olduğunu vurgulayan cephe şöyle devam etti: ‘Nusret Cephesi olarak bu patlamadan her şeyi ile beri olduğumuzu ilan ediyor, Allah’ı da buna şahit tutuyoruz.

Zira Nusret Cephesi, Müslümanları korumaya kalkmaktadır. Bunu da daha ilk bildirisinde Müslümanlara şöyle seslenerek açıkça ortaya koymuştur: ‘Kanlarımız kanlarınızdan değersizdir. Müslümanların kanlarının hedef alındığı tüm eylemlerden uzağız.’

Kendilerine sadece açık askeri ve emnî hedefler seçtiğini de vurgulayan cephe, rejimin bayram günlerinde işlediği katliamların, prensip olarak ateşkesi reddetmelerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu ispatladığına da işaret etti.

Son olarak ise Ez Zuhur Semti’nde meydana gelen bu patlamanın intikamının alınacağı vaadinde bulundu.

E Çevrimdışı

es-saffat

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allah'tan dileğimiz demokrasi ve eşitlik için savaşan, Esad'dan sonra hedefimiz "Vahhabiler" diyen Özgür Suriye Ordusunu yerle bir etmesidir.

Yine Allah'tan dileğimiz, şeriatı getirmek, şirki yok etmek için savaşan Müslümanlara zafer nasip etmesidir.

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
yıne aynı şekılde özgür suriye ordusu (israilin askerleri) ile nusret cephesininde çizgileri nekadar farklıdır

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
bana anlattıklarına göre vahhabiler sapkın bir yolda ilerlemişler . yani ibn temiyye ve ahmet bin hanbele inancım sonsuz . tabı yanlışlarım olabılır fakat anlatılanlara göre vahhabiler farklı bir mezhep oluşturmuş ve harici bir konuma geçiş yapmışlar .yani hanbelilikten farklı bir duruma girmişler

E Çevrimdışı

es-saffat

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bana anlattıklarına göre vahhabiler sapkın bir yolda ilerlemişler . yani ibn temiyye ve ahmet bin hanbele inancım sonsuz . tabı yanlışlarım olabılır fakat anlatılanlara göre vahhabiler farklı bir mezhep oluşturmuş ve harici bir konuma geçiş yapmışlar .yani hanbelilikten farklı bir duruma girmişler

Eğer kabirleri yıkmak, cinlere ve kabirlere kurban kesenleri durdurmak, kerbela'da kabire secde edenlerin canını almak Haricilik ise, Kabirlerden yardım istemenin putperestlik olduğunu anlatan İbn Teymiyye ve Muhammed bin Abdulvahhab'ta haricidir. Bu Ehli Sünnet itikadıdır. İnsanlar, müşriklerin canını almak, şirki yok etmek için savaşmak ve kabirlere tapmaktan men etmeye, haricilik diyorsa, elbette bizler hariciyiz.

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
bu arada şimdi okuduğuma göre kendi mezhebinden olmıyana gerçek müslüman olarak kabul etmezler . bu nekadar doğrudur .

siteden alıntı
Vahhabilik, Suudi Arabistan'da resmi mezhep konumundadır. Vehhabiler kendi mezheplerinden olmayanların gerçek Müslüman olmadığını kabul eder. Bu özelliği nedeniyle kimi geleneksel/sufi dini hareketler tarafından tepkiyle karşılanmaktadır..

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
burada yazdıklarınız tamami ile islamın özüdür bunlara yobazlık diyenler kendileri yobazdır . bnde bu yazdıklarınıza ınanıyorum .

E Çevrimdışı

es-saffat

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bu arada şimdi okuduğuma göre kendi mezhebinden olmıyana gerçek müslüman olarak kabul etmezler . bu nekadar doğrudur .

siteden alıntı
Vahhabilik, Suudi Arabistan'da resmi mezhep konumundadır. Vehhabiler kendi mezheplerinden olmayanların gerçek Müslüman olmadığını kabul eder. Bu özelliği nedeniyle kimi geleneksel/sufi dini hareketler tarafından tepkiyle karşılanmaktadır..

Eğer insanların sözüne aldanıp, kişilerin kitaplarını okumadan hükm verirsen, kitabını, akidesini bilmediğin adama "SAPIK" dersen, Allah'ın karşısına çıkacak yüzün olmaz.

O yüzden kitaplarını okumadan, "SOFİZM" dinine itikad eden Türk halkının sözüyle hareket edersen, ahirettede hesabın ağır olur. Şeriat için savaşan, şirki yok etmek için canını ortaya koyan Muhammed ibn Abdulvahhab ve onun kavmine sapık dediğin için, bilgin olmadan hükm vermene vesile olan insanlar önüne geçirilir ve sende dersin ki " Hepsi birbiri ardından orada (cehennemde) toplanınca, sonrakiler öncekiler için, "Ey Rabbimiz! Bizi işte bunlar saptırdılar! Onun için onlara ateşten bir kat daha fazla azap ver!" diyecekler. Allah da: Zaten herkes için bir kat daha fazla azap vardır, fakat siz bilmezsiniz, diyecektir." Araf/38

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
sevgili saffat bu konuyu öğrenebileceğim bir kitap varmı önerebileceğin .

E Çevrimdışı

es-saffat

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Muhammed bin Abdulvahhab'ın Kitabut-Tevhid kitabını okursan, tevhide dair görüşlerini iyi anlarsın. Arapçan varsa başka kitaplarınıda özelden önerebilirim.

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
hakkınızı helal edin bilgisizliğimden kaynaklı ben hanbeli mezhebine ait biriyim . yani aidim diyorumda hakkında çok bişey bilmiyorum arapçam yok . ve inançlı bir ailede büyümedim (ateist) sonradan islamı seçtim . ve geçen yıllar içinde hanefiliğin zayıflatıldını gördün şuanda bozulmadan kalan mezhep olarak hanbeliliği gördüm oyüzden onu elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum sofizm düşüncelerindende uzağım asla sıcak bakmıyorum .oyüzden hakkınızı helal edin vermiş oldnuz kitabı edinip okıyacağım .ALLAH razı olsun .

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
ben muhammed el makdisiyi okuyorum bayadır . ne düşünüyorsunuz onun hakkındada .

M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
hakkınızı helal edin bilgisizliğimden kaynaklı ben hanbeli mezhebine ait biriyim . yani aidim diyorumda hakkında çok bişey bilmiyorum arapçam yok . ve inançlı bir ailede büyümedim (ateist) sonradan islamı seçtim . ve geçen yıllar içinde hanefiliğin zayıflatıldını gördün şuanda bozulmadan kalan mezhep olarak hanbeliliği gördüm oyüzden onu elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum sofizm düşüncelerindende uzağım asla sıcak bakmıyorum .oyüzden hakkınızı helal edin vermiş oldnuz kitabı edinip okıyacağım .ALLAH razı olsun .
https://www.islam-tr.org/soru-cevap...-bunlar-hakkinda-soylenenler-dogru-mudur.html
https://www.islam-tr.org/ehli-sunne...mami-seyhul-islam-muhammed-b-abdulvehhab.html

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
allah binkere razı olsun kardeşim inşALLAH ahirette karşılını görürsünüz .

C Çevrimdışı

cimkeriy

Misafir
hocam iftira atmışlardır ona inanıyorum benim gibi iyi araştırmayan kişilerde bu tuzağa düşüyolar . çünkü aynı iftirayı bu günde atıyorlar şerefli kardeşlerimize şeyhlerimize .

bundan sonra daha iyi okuyacağım .

Üst Ana Sayfa Alt