Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Okul Meselesi

F Çevrimdışı

Ferhatttt

Üye
İslam-TR Üyesi
S.a kardeşlerim.
Ben öğretmenim ve size okulla ilgili biraz açıklama yapmak istiyorum.
Çocuklarini okula gonderip de hala içinde şüpheler olan arkadaşlarıma süphelerinden biraz da olsa kurtulmaları için bir kaç şey açıklayacağim insaAllah.
1)Kardeslerim kirtasiyelerde yıllık plan var.Bu plana bakarak hangi hafta hangi dersin islenecegini bilirsiniz ve o gün o aralıkta ya da o derste cocugunu o derse gondermezsiniz.
2)Çocugunuza yarin hangi uniteyi isleyeceksiniz diye sorarsiniz ona gore yarin hangi ders ya da konu islenecekse o derse cocugunuzu gondermezsiniz.
3)Artik devamsizliktan ya da nottan dolayi ogrenciyi sinifta birakmak kurali kaldirildi.Sizin izniniz olmadan cocugunuzu sinifta birakamazlar yani o derslere gondermezseniz ve devamsizlik olursa diye soyledim.
4)Çocugunuza o kafirlerden ve kafir sistemlerden bahsedildiginde hocasindan izin alip lavaboya gitmesini ogreteceksiniz.O soz degisene kadar. Ya da cocugunuzu hakki savunacak kadar donatip o derste hocaya karsi hakki savunmayi ogreteceksiniz.Oyle yapsa da pek sorun olmuyor bunu da bilin.
5)Sistemin bayramlarina cocugunuzu istediginiz gibi gondermezsiniz kimse de bir sey diyemez.
6)Sabah ki marslara da kapida bekletirsiniz o olay bittikten sonra gonderirsiniz.
7)Cocugunuzun sinif ogretmeniyle konusup ben karsi cinsle yan yana oturmasini istemiyorum diye soyleyeceksiniz ve o konuyu da halledeceksiniz.
8)Cocuklariniz da Cahit zarifoglunun cocuklar icin yazdigi kitaplari okutursunuz.
9)Her gun okulda bir saat okuma saati yapiliyor.Orda hoca ogrencilere bazi kitaplar verebiliyor.Bi ihtimal zehirli olabilir.Onun icin siz cocugunuza kendiniz kitap alip okuma saatlerinde bunu okuyacaksin diye belleteceksiniz.
10)Allahu alem bu bir fetva degildir sadece bildiri.InsaAllah birazcik da olsa size faydali olabilmisimdir.Selam ve dua ile insaAllah.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
S.a kardeşlerim.
Ben öğretmenim ve size okulla ilgili biraz açıklama yapmak istiyorum.
Çocuklarini okula gonderip de hala içinde şüpheler olan arkadaşlarıma süphelerinden biraz da olsa kurtulmaları için bir kaç şey açıklayacağim insaAllah.
1)Kardeslerim kirtasiyelerde yıllık plan var.Bu plana bakarak hangi hafta hangi dersin islenecegini bilirsiniz ve o gün o aralıkta ya da o derste cocugunu o derse gondermezsiniz.
2)Çocugunuza yarin hangi uniteyi isleyeceksiniz diye sorarsiniz ona gore yarin hangi ders ya da konu islenecekse o derse cocugunuzu gondermezsiniz.
3)Artik devamsizliktan ya da nottan dolayi ogrenciyi sinifta birakmak kurali kaldirildi.Sizin izniniz olmadan cocugunuzu sinifta birakamazlar yani o derslere gondermezseniz ve devamsizlik olursa diye soyledim.
4)Çocugunuza o kafirlerden ve kafir sistemlerden bahsedildiginde hocasindan izin alip lavaboya gitmesini ogreteceksiniz.O soz degisene kadar. Ya da cocugunuzu hakki savunacak kadar donatip o derste hocaya karsi hakki savunmayi ogreteceksiniz.Oyle yapsa da pek sorun olmuyor bunu da bilin.
5)Sistemin bayramlarina cocugunuzu istediginiz gibi gondermezsiniz kimse de bir sey diyemez.
6)Sabah ki marslara da kapida bekletirsiniz o olay bittikten sonra gonderirsiniz.
7)Cocugunuzun sinif ogretmeniyle konusup ben karsi cinsle yan yana oturmasini istemiyorum diye soyleyeceksiniz ve o konuyu da halledeceksiniz.
8)Cocuklariniz da Cahit zarifoglunun cocuklar icin yazdigi kitaplari okutursunuz.
9)Her gun okulda bir saat okuma saati yapiliyor.Orda hoca ogrencilere bazi kitaplar verebiliyor.Bi ihtimal zehirli olabilir.Onun icin siz cocugunuza kendiniz kitap alip okuma saatlerinde bunu okuyacaksin diye belleteceksiniz.
10)Allahu alem bu bir fetva degildir sadece bildiri.InsaAllah birazcik da olsa size faydali olabilmisimdir.Selam ve dua ile insaAllah.
Aleykum selam we rahmetullah ;

Kardeşim bu yazdıklarını çocuklarına (sen veya bir başkası) uygulayabiliyor musun? Uyguluyor isen gelişme ve sonuçları aktarır mısın?

Ebu Emir Çevrimdışı

Ebu Emir

Fe terabbasû innâ meakum muterabbisûn
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam, çocukların bunları uygulayabileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Ayrıca mesele sadece okulda hangi konu işlendiği değil ki, okulda birçok arkadaşı olacak, onlardan hiç etkilenmeyecek mi? Özellikle ergenlik çağlarına geldiğinde arkadaş ortamından dışlanmamak için onlar gibi olmaya çalışmayacak mı? Öğretmenlerinin davranışlarını kendine örnek almayacak mı? Sınavlara çalışırken dersine katılmasa bile o konulara kitaplardan çalışmayacak mı? gibi bir sürü mesele var...
Çocukları bu sistemin okullarına-ortamlarına yönlendirmeyi büyük bir vebal olarak görüyorum. Doğrusunu Allah Teâlâ bilir.

F Çevrimdışı

Ferhatttt

Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu emir kardesim o zaman senin cocugunu birak okula disariya bile gondermemen lazim.Cunku disarida kimden etkilenecegi belli degil.Ya da kitap okutmaman lazim cunku belki o kitaptaki hak olan bir seyi yanlis anlayip yanlisa sapabilir.Senin onu evlendirmemen lazim cunku belki esinin etkisiyle hak yoldan sapabilir.Bence konuya biraz daha genis bir cerceveden bakalim..Allahu alem..

Ebu Emir Çevrimdışı

Ebu Emir

Fe terabbasû innâ meakum muterabbisûn
İslam-TR Üyesi
Ebu emir kardesim o zaman senin cocugunu birak okula disariya bile gondermemen lazim.Cunku disarida kimden etkilenecegi belli degil.Ya da kitap okutmaman lazim cunku belki o kitaptaki hak olan bir seyi yanlis anlayip yanlisa sapabilir.Senin onu evlendirmemen lazim cunku belki esinin etkisiyle hak yoldan sapabilir.Bence konuya biraz daha genis bir cerceveden bakalim..Allahu alem..

Yaptığın kıyaslar doğru değil. Okul çocuğun gününün çoğunu geçirdiği bir yer, dışarda herhangi bir yere göndermek gibi değil. Hangi kitabı okutup hangi kitabı okutmayacağını seçmek; çocuğu, her gün saatlerce görmediğin meçhul bir ortama göndermekten daha kolaydır. Evlilik çağına gelmiş birini 7-8 yaşındaki çocukla neden bir tuttuğunu da anlamadım.

Abdulmuizz Fida

Admin
Kardeşim, samimiyetine ve iyi düşünceni kabul ediyor ve önemsiyorum fakat yazdıklarının pratiği ve etkisi yok denecek kadar azdır. Okulda sadece dersler sıkıntılı değildir. Bu sebeble dediğini yapmaktan sa okula hiç gönderme.
Şuna da değineyim ki, ders kitabında yazanları okumak veya öğretmenden dinlemek; öğrencinin o bilgilere iman ettiğini göstermez.
Neyse gecenin bu vakti tekrar tekrar aynı konuları ısıtmak istemiyorum. Zamanında klavyeye aldığımız aynı mevzuya fikir vermesi için bir göz atalım inşeAllah

Dar'ul-Harb'te Çocukları Okula Göndermenin Hükmü

https://www.islam-tr.org/konu/darul-harbte-cocuklari-okula-gondermenin-hukmu.9428/

I Çevrimdışı

isimsiz_mucahid

Bu hesap kullanılmamaktadır!!!
İslam-TR Üyesi
ÖĞRETMEN YEMİN METNİ

'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlakı, insanı, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. ''

Bildiğim kadarıyla bu yemin mesleğe girilirken yapılıyor müslümanların çocukları böyle kafirlerin(zahiren) öğrencileri olamaz.

F Çevrimdışı

Ferhatttt

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler benim bu paylaşımı yapmamın sebebi kesinlikle kardeşlerimin çocuklarını okula gondermeye teşvik olarak algılanmasın.Benim çocugum olursa ben gondermeyeceğim inşaAllah.Ama iste annem babamla bas edemedigim icin kardesimi okuldan alamiyorum.Benim bu yaziyi paylaşmamda ki amaç eger mecbur kalip cocuklarini gonderen ve caresiz kalan arkadaşlara yada kardeslere birazcik yol gostermek amaciyladir.Tekrar diyorum benim cocugum olursa okula gondermem.

Abdulmuizz Fida

Admin
ÖĞRETMEN YEMİN METNİ

'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını Milletin hizmetinde olarak tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlakı, insanı, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. ''

Bildiğim kadarıyla bu yemin mesleğe girilirken yapılıyor müslümanların çocukları böyle kafirlerin(zahiren) öğrencileri olamaz.
Öğretmen yemini metni diye bir metin yok!
Bu tüm memurların yemin metnidir. Bu yemin metnini okuyan kafir ise, tüm memurları tekfir etmen gerekir! Buyur

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu memurluk yemin metni bildiğim kadarıyla 3 -5 sene önce kaldırılan şapka kanunu gibi bir şey kanunda vardır ama uygulayan pek yok gibi.

Okul meselesine gelirsek okul bizatihi küfür olmamakla beraber günümüzde maalesef içinde ders ve diğer uygulamalarda bir çok küfür barındıran bir yer halindedir. Bu şartlarda çocuğunu bu tür küfür ve şirklerden korumak çok zordur ,ancak sakınarak okula gönderenin tekfir edilmesi kanaatimce biraz ağır kaçmaktadır, sakındırmayanlarda uygun bir şekilde uyarılmalı ve Allah'a c.c. mazeretlerimizi kabul etmesi ve bizleri avf etmesi için dua etmeliyiz.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

isimsiz_mucahid

Bu hesap kullanılmamaktadır!!!
İslam-TR Üyesi
Öğretmen yemini metni diye bir metin yok!
Bu tüm memurların yemin metnidir. Bu yemin metnini okuyan kafir ise, tüm memurları tekfir etmen gerekir! Buyur
Amel küfür ameli ben kişinin kalbini bilmem(Neden yaptığını) oyüzden tekfiri kişiye indirmem ama metin küfürle dolu bir metin tevhidi bir müslümanın kaçması lazım ki buda ikrahlık bi mevzu değil (Allahu âlem) meslek seçimi ile alakalı sakıncalı durum. benim gibi cahil biri sadece konu hakkında alimlerden duyduklarının aklında kalanları aktarır konuya vakıf olan kişiler konuşursa daha hayr olur inşallah. Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın....(AMİN)

Abdulmuizz Fida

Admin
Amel küfür ameli ben kişinin kalbini bilmem(Neden yaptığını) oyüzden tekfiri kişiye indirmem ama metin küfürle dolu bir metin tevhidi bir müslümanın kaçması lazım ki buda ikrahlık bi mevzu değil (Allahu âlem) meslek seçimi ile alakalı sakıncalı durum. benim gibi cahil biri sadece konu hakkında alimlerden duyduklarının aklında kalanları aktarır konuya vakıf olan kişiler konuşursa daha hayr olur inşallah. Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın....(AMİN)
Memur yemin metni sebebiyle öğretmenleri senin gibi tekfir eden âlimlerin eserlerinden aktarımını bekliyorum.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Aklima ivan abiyi getirdi konu
Gerci bu abi tespitler yapmis ama cozum ne derseniz ortada bir sey yok.

En iyisi ev okullari bence.

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Arkadaslar samimi sorulariniz amenna ama bazi meseleleri israrla desmenizi ya da israrla bir yere getirmeniz dogru degil, sitede bu tür konular kitapcik ya da kitap yapilircasina detayli islenmis olup en ince noktasina kadar anlatildigi halde hala siteyi kapattirmaya yönelik söz ve söylemleri yazanlar cogaliyor.

Amaciniz soru yerine kendi akidenizi aciga vurmaksa lütfen bizi ugrastirmayin. Yok amaciniz birilerini sinamaksa sitenin icinde tonla konu var.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Arkadaslar samimi sorulariniz amenna ama bazi meseleleri israrla desmenizi ya da israrla bir yere getirmeniz dogru degil, sitede bu tür konular kitapcik ya da kitap yapilircasina detayli islenmis olup en ince noktasina kadar anlatildigi halde hala siteyi kapattirmaya yönelik söz ve söylemleri yazanlar cogaliyor.

Amaciniz soru yerine kendi akidenizi aciga vurmaksa lütfen bizi ugrastirmayin. Yok amaciniz birilerini sinamaksa sitenin icinde tonla konu var.

Abi bir okul acmadin
Kadrolu ogretmen olak:/

Üst Ana Sayfa Alt