Sorularıma cevab vermemekten ısrarla kaçınıyorsun yahud yeterli şekilde veremiyorsun. Sana hakaret etmiyorum, etmek de istemem. Sadece bir konuda görüş bildiriyorsan bunu ciddi, muteber delillere dayandırabilmelisin. Anladığım kadarıyla böyle bir durum söz konusu değil, sen Falcıların (astrolog) ileri sürdüğü özelliklerin kişilerin doğum tarihine göre sende veya çevrende bazı tanıdıklarında büyük oranda tuttuğuna inanmışsın. Bu seni bağlar. Bu din değil, aksine bu durum kişisine göre zulûm de olabilir ki Allah c.c. bundan beridir. Konu kapandı inşeAllah.Kardeşim kusura bakma ama ben ahmak değilim.Neyi araştırdığımı ve doğru kabul ettiğimi iyi biliyorum.Zorlama tevillerle kabul etmişliğim falan yok.Gerçekten seninle cedel etme gibi bir derdim de yok.Ben sadece araştırdığımı söylüyorum.Ve tekrar söylüyorum sadece benim üstümde değil arkadaşlarım ve ailem üzerindede %80-90 tutuyor.Ama hepsini şimdi burada sana nasıl anlatayım.Bu çok uzun ve zahmetli bir iştir.Dediğim gibi kişi kendisi kendine bakarsa en tatmin edici cevabı alır diye düşünüyorum.
Asıl önemli mesele ise iki müslümanın böyle bir konu hakkında cedel etmeside bence uygun değildir.Ben bu gaybi konuyu imani veya fıkhi bir mesele veya mutlak inanılması gereken bir konu olarak görmüyorum.Sufileri veya kahinleri haklı çıkarmaya da çalışmıyorum.Sadece araştırdığımı ve kanaatimi söylüyorum.Ancak biz tartıştıkça bence iş başka yerlere gidiyor.Çünkü ne sen görüşünden vazgeçeceksin ne de ben. Alemlerin Rabbi daha iyi bilir deyip konuyu kapatalım.Zira bu konu dünyamıza ve ahiretimize bir faydası olmayan gayb bir konudur.