Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ramazan Ayında Tefsir Okuma Etkinliği

7 Çevrimdışı

7 Nokta

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum.
ALLAH nasip ederse Ramazan ayında etkinlik olarak bir tefsir serisini okuyup bitirebiliriz.

Okumayanlar için Mevdudinin 7 ciltlik Tefhimu'l Kur'an / Kur'an'ın Anlamı ve Tefsiri olabilir.
7 cildi 4080 sayfaymış.
Günde 140 sayfa okunursa bile rahatlıkla bitiyor. Dili ağır değil, okuması kolay. Çok detay yok.

Başka tefsir tavsiyesi varsa o da olur. Okuması kolay olması önemli. Eğer katılacak varsa şimdiden tefsir kitaplarını ayarlasın diye erkenden yazıyorum.

Ben inşaAllah pdf okuyacağım. 7 cildin de pdfi mevcut paylaşabilirim.

Son düzenleme:
7 Çevrimdışı

7 Nokta

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Mevdudi tefsiri de akıcı ve kısa
Makdisi yazmışım Mevdudi yerine düzelttim. Mevdudi tefsiri 7 cilt. Daha kısası var mı bilmiyorum kardeşim.
İbni Abbas tefsiri de
İbn Abbas'a bakmıştım kardeş biraz daha zor gelmişti. Yine bakarız eğer katılacaksınız. Ortak bir tefsir seçebiliriz. Kimse olmazsa Mevdudi tefsiri okuyacağım en anlaşılır tefsir o geliyor bildiklerim içinde.

Hedefe ulaşmak için günlük 5 saat kadar okuma yapmak gerekebilir. ALLAH nasip ederse ben diğer nafile ibadetlerdense sadece Tefsire yoğunlaşacağım.

Bu senede sadece bir kez yapılacak bir şey genel olarak. Yoksa bir ayda 7 cilt bitirmek pek mümkün değil. Biraz gayretle olabilir. +5 gün gibi de ekleme yaparız. Bir gün kaçıran ikinci gün 300 sayfaya yakın okumayacağından dolayı bırakmasın en azından +5 ile eksikler tamamlanır.

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Makdisi yazmışım Mevdudi yerine düzelttim. Mevdudi tefsiri 7 cilt. Daha kısası var mı bilmiyorum kardeşim.

İbn Abbas'a bakmıştım kardeş biraz daha zor gelmişti. Yine bakarız eğer katılacaksınız. Ortak bir tefsir seçebiliriz. Kimse olmazsa Mevdudi tefsiri okuyacağım en anlaşılır tefsir o geliyor bildiklerim içinde.

Hedefe ulaşmak için günlük 5 saat kadar okuma yapmak gerekebilir. ALLAH nasip ederse ben diğer nafile ibadetlerdense sadece Tefsire yoğunlaşacağım.

Bu senede sadece bir kez yapılacak bir şey genel olarak. Yoksa bir ayda 7 cilt bitirmek pek mümkün değil. Biraz gayretle olabilir. +5 gün gibi de ekleme yaparız. Bir gün kaçıran ikinci gün 300 sayfaya yakın okumayacağından dolayı bırakmasın en azından +5 ile eksikler tamamlanır.
Çalışma çok güzel katılmayı çok isterdim lakin yapabileceğimi sanmıyorum. Sabah 9 akşam 5 çalışıyor olacağım büyük ihtimal birde kendi yürüttüğüm tefsir çalışmalarım vs var. O sebeple ben maalesef kendim devam edeceğim ağır ağır.

7 Çevrimdışı

7 Nokta

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Çalışma çok güzel katılmayı çok isterdim lakin yapabileceğimi sanmıyorum. Sabah 9 akşam 5 çalışıyor olacağım büyük ihtimal birde kendi yürüttüğüm tefsir çalışmalarım vs var. O sebeple ben maalesef kendim devam edeceğim ağır ağır.
Az da olsa devam ediyorsan daha iyi diğer çalışmanı bozma kardeşim. ALLAH faydalı ilimle muvaffak etsin.

Üst Ana Sayfa Alt