Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şebab liderinden Somali halkına çağrı

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şebab liderinden Somali halkına çağrı

Mogadişu'dan çekilmeleriyle savaşın yeni bir evreye girdiğini söyleyen Şebab Lideri Ebu Zubeyr, zengin Somali kesimini de kurak bölgelere yatırım yapmaya çağırdı

MuhtarZubeyr.jpg

Şebab Hareketi lideri tüm Somali halkı ve İslam dünyasının bayramını kutladı. Şebab Hareketi lideri Şeyh Muhtar Abdurrahman Ebu Zubeyr, başkent Mogadişu’dan yayın yapan Eş-Şebab radyosunda yayınlanan mesajında Somali halkına da mesajlar verdi.

Şeyh Ebu Zubeyr, Somali halkının birbirine yardım etmesine ihtiyaç olduğunu, dışarıdan yardım beklememesi gerektiğini söyledi.

Şebab lideri, dünyadan Somali’ye gelen yardımların ardında politik gündemler olduğunu, bu ülkelerin “Afrika Boynuzu’na yardım” adı altında aslında daha fazla para kazanma peşinde koştuklarını söyledi.

Şeyh Ebu Zubeyr, Somali’nin zengin kesimine, kurak topraklarda su kaynakları oluşturmak için yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Şebab lideri, Somali’deki hükümete ve Hıristiyan güçlere karşı mücadelelerinin de devam edeceğini söyledi.

Ebu Zubeyr, Somali’nin başkenti Mogadişu’dan çekilmeleriyle, savaşın yeni bir evreye girdiğini belirtti.

pressmedya