Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Şehid olmak istiyorum ama bazı engellerim var sormam gerekiyor

Ö Çevrimiçi

özgür11

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
İtiraf etmeliyim öncelikle kul haklarım var ve muhtemelen tamamlayamam namazlarımda çok eksik var çok fazla. namaz kılan birisi değilim şuan bu yüzden korkuyorum ya affedilmezsem diye.
annem dini bütün birisidir ama filistine gitmeme izin vermiyor. zar zor ikna etti bu seferde şartı askerliğini yapmadan olmaz dedi. ben askerliği sevmeme sebebim o mevkiyi hak etmeyen insanların hakaret etmelerinden hiç hoşlanmadığım için yoksa bugün vatanım harbe girse koşarak giderim bunu içtenlikle söyleyebilirim. ve filistine nasıl gideceğimide bilmiyorum araştırdım biraz ama bulamadım. açıkcası hepsi sadece rabbimin rızası için bu dünya hayatından sıkıldım günah her yerde ve artık bana göre bir yer gibi hissettirmiyor. asla bir mazluma zarar vermem. sadece islama silah çeken kişiye karşı cihad etmek istiyorum ve görünüşte hamas gibi toplulukların amaçlarını gerçekte bilemediğim için o yollara başivurmakta istemiyorum sonucta israilin fitnesi çok büyük yaptıklarını haklı göstermek için gizlice fonlayabilirlerde tabiki misal sadece bu gerçeği bir tek Allah bilir ben bilemiyorum.
öncelikle sorum ne yapmalıyım sizce ilk askere gitmeli miyim annemin cihad ve Allah yolunda ölmeyi göze almamda söz hakkı var mı?
ikinci olarak şehid sayılsam bile namazlar oruçlar kul haklarım hesaptan çok korkuyorum...

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ben sitenin herhangi bir yetkilisi falan değilim ama bir kardeşin olarak yazayım.

Bu tür kararlar ciddi kararlardır ama hepimizin bildiği bir gerçek var ki Allah yolunda savaşmak farz, sonu belki ya gazilik ya da şehitlik.

İsraille cihad etmek büyük bir şereftir. Ben galiba Ürdün üzerinden Kudüse gidip İsrailli güçlere saldıran bir adamın haberini okumuştum. Ancak bu tabi bir harekattan ziyade istişhad oluyor. Tamamen kendini feda ederek düşmana zarar verme odaklı girişimdir.

Cihada üç şey insanı kuvvetle iter, İslâmda cihadın faziletini okumuş olmak, kendi ülkende dini açıdan fitneye düşmek, gitmek istediğin yerde kurtarılacak mazlumların olması. Bunların hepsi birleşince istek daha da şiddetlenir.

Kul hakları, ibadette zayıflık, vakti tehir etmek, hamasın veya bu tür hareketlerin satılık olduğu düşüncesi bunların hepsi vesvesedir. Namazın yoksa tövbe et başlamaya çalış, kul hakları için helallik alacak durumda değilsen elinden geldiğince o kimseler için hayır işle, bu illa para olmak zorunda değil Kur'an okumak vs de olabilir. İmkanın olduğu halde vakti tehir etmek şeytanın hilesidir. İslâmi hareketlere gelecek olursak bir kimse hangi harekette bulunursa bulunsun yahut hangi İslâmi devlete hizmet ederse etsin liderinin yaptıklarına Kur'an ve sünnet ölçüsünde bakmalı ve hatası varsa da uyarmalıdır. Bu hareketlerin satılık olduğu düşüncesi suizandır ve İslâm dini gerçek deliller olmadan suizan üretmekten men etmiştir.

Bu arada kardeşim şehid hesaba çekilmeyecek İnşaAllah. Ama namazı ve orucu İnşaAllah terk etme ve kendini alıştır.

Kur'an-ı Kerimde Müslümanların toplu savaşması övüldüğü için mesela Kassamın yaptığı gibi cemaat/topluluk halinde harp etmek ve gerilla yapılacaksa dahi düzenli keminlerle yahut taktiklerle yapmak güzeldir. Aksi takdirde aşırı düzensiz bir savaş ortaya çıkar ama şehadet şehadettir o ayrı mesele.

Bütün her şey göze alınınca ve gidiş güzergahı seçilince buna hazırlanılır zira bu kolay iş değildir.

Psikolojik anlamda Allah ile olan bağı kuvvetlendirmek ve zikretmek, yardımı ve zaferi Allah'tan bilmek, cihad ahkamına dair bilgi edinmek, cihad ve şehadetin faziletlerini sürekli okumak, cihadla ilgili Ayet ezberlemek.

Bir de bu işin bedeni boyutu vardır yürüyüş koşu ağırlık taşıma sürünme dövüş talimleri silahlardan anlama, gideceğin coğrafyayı öğrenme, b planına sahip olma ve yaralanma durumunda ilk yardım için napılacağı planı, az yemek az içmek hususunda alışmak.

Ve meydanda silahı bir Müslümana şaka için de olsa öylesine de olsa başka sebepten de olsa asla doğrultmamak. Müslümanlar hadislerde bundan sakındırıldı zira tehlikelidir.

Ben sana cihadı anlattım hükmünü akşam forumda yazmıştım nasıl cihad edildiği ile ilgili bir kardeşimizin açtığı başlığa. Orada işin fıkıh boyutuna değindim. Bu ayni bir farz olduğu için gitme demek gibi bir haddim olamaz.

Bugün böyle meselelerle ilgilenince aklıma Afganistan Sovyet savaşı geldi. Dünyanın her yerinden Müslümanlar cepheye gidip sovyetlerle savaşmış ve savaşın üzerine kitaplar destanlar yazılmıştı. Halen Abdullah Azzam rahimehullah ın kitapları duruyor.

Ö Çevrimiçi

özgür11

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ben sitenin herhangi bir yetkilisi falan değilim ama bir kardeşin olarak yazayım.

Bu tür kararlar ciddi kararlardır ama hepimizin bildiği bir gerçek var ki Allah yolunda savaşmak farz, sonu belki ya gazilik ya da şehitlik.

İsraille cihad etmek büyük bir şereftir. Ben galiba Ürdün üzerinden Kudüse gidip İsrailli güçlere saldıran bir adamın haberini okumuştum. Ancak bu tabi bir harekattan ziyade istişhad oluyor. Tamamen kendini feda ederek düşmana zarar verme odaklı girişimdir.

Cihada üç şey insanı kuvvetle iter, İslâmda cihadın faziletini okumuş olmak, kendi ülkende dini açıdan fitneye düşmek, gitmek istediğin yerde kurtarılacak mazlumların olması. Bunların hepsi birleşince istek daha da şiddetlenir.

Kul hakları, ibadette zayıflık, vakti tehir etmek, hamasın veya bu tür hareketlerin satılık olduğu düşüncesi bunların hepsi vesvesedir. Namazın yoksa tövbe et başlamaya çalış, kul hakları için helallik alacak durumda değilsen elinden geldiğince o kimseler için hayır işle, bu illa para olmak zorunda değil Kur'an okumak vs de olabilir. İmkanın olduğu halde vakti tehir etmek şeytanın hilesidir. İslâmi hareketlere gelecek olursak bir kimse hangi harekette bulunursa bulunsun yahut hangi İslâmi devlete hizmet ederse etsin liderinin yaptıklarına Kur'an ve sünnet ölçüsünde bakmalı ve hatası varsa da uyarmalıdır. Bu hareketlerin satılık olduğu düşüncesi suizandır ve İslâm dini gerçek deliller olmadan suizan üretmekten men etmiştir.

Bu arada kardeşim şehid hesaba çekilmeyecek İnşaAllah. Ama namazı ve orucu İnşaAllah terk etme ve kendini alıştır.

Kur'an-ı Kerimde Müslümanların toplu savaşması övüldüğü için mesela Kassamın yaptığı gibi cemaat/topluluk halinde harp etmek ve gerilla yapılacaksa dahi düzenli keminlerle yahut taktiklerle yapmak güzeldir. Aksi takdirde aşırı düzensiz bir savaş ortaya çıkar ama şehadet şehadettir o ayrı mesele.

Bütün her şey göze alınınca ve gidiş güzergahı seçilince buna hazırlanılır zira bu kolay iş değildir.

Psikolojik anlamda Allah ile olan bağı kuvvetlendirmek ve zikretmek, yardımı ve zaferi Allah'tan bilmek, cihad ahkamına dair bilgi edinmek, cihad ve şehadetin faziletlerini sürekli okumak, cihadla ilgili Ayet ezberlemek.

Bir de bu işin bedeni boyutu vardır yürüyüş koşu ağırlık taşıma sürünme dövüş talimleri silahlardan anlama, gideceğin coğrafyayı öğrenme, b planına sahip olma ve yaralanma durumunda ilk yardım için napılacağı planı, az yemek az içmek hususunda alışmak.

Ve meydanda silahı bir Müslümana şaka için de olsa öylesine de olsa başka sebepten de olsa asla doğrultmamak. Müslümanlar hadislerde bundan sakındırıldı zira tehlikelidir.

Ben sana cihadı anlattım hükmünü akşam forumda yazmıştım nasıl cihad edildiği ile ilgili bir kardeşimizin açtığı başlığa. Orada işin fıkıh boyutuna değindim. Bu ayni bir farz olduğu için gitme demek gibi bir haddim olamaz.

Bugün böyle meselelerle ilgilenince aklıma Afganistan Sovyet savaşı geldi. Dünyanın her yerinden Müslümanlar cepheye gidip sovyetlerle savaşmış ve savaşın üzerine kitaplar destanlar yazılmıştı. Halen Abdullah Azzam rahimehullah ın kitapları duruyor.
Allah razı olsun hocam peki annenin karar üzerinde nasıl bir hakkı vardır bilgin var mı acaba

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum

Kardeşim öncelikle kendinizi cihada ilmi ve bedeni olarak hazırlamanız gerekmekte. Sormuş olduğunuz soruların hepsinin cevabı var, bu yüzden okuma yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Forumda soruları aratın ve sorularınıza cevap bulun. Ayrıca buraya eklemiş olduğum konuyuda okuyabilirsiniz, nitekim muasır alimler tarafından yazılmış bir kitab. Cihadın fazilet ve hakikatlerinden bahsediyor. Okumanız da fayda var...

Ayrıca kul hakkı şehit de olsan helallik almadan ortadan kalkmaz. Borçlu olan kişi her ne kadar farz ayn cihadın da sormadan cihada gidebilsede borcu o kişiden silinmez.

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
İtiraf etmeliyim öncelikle kul haklarım var ve muhtemelen tamamlayamam namazlarımda çok eksik var çok fazla. namaz kılan birisi değilim şuan bu yüzden korkuyorum ya affedilmezsem diye.
annem dini bütün birisidir ama filistine gitmeme izin vermiyor. zar zor ikna etti bu seferde şartı askerliğini yapmadan olmaz dedi. ben askerliği sevmeme sebebim o mevkiyi hak etmeyen insanların hakaret etmelerinden hiç hoşlanmadığım için yoksa bugün vatanım harbe girse koşarak giderim bunu içtenlikle söyleyebilirim. ve filistine nasıl gideceğimide bilmiyorum araştırdım biraz ama bulamadım. açıkcası hepsi sadece rabbimin rızası için bu dünya hayatından sıkıldım günah her yerde ve artık bana göre bir yer gibi hissettirmiyor. asla bir mazluma zarar vermem. sadece islama silah çeken kişiye karşı cihad etmek istiyorum ve görünüşte hamas gibi toplulukların amaçlarını gerçekte bilemediğim için o yollara başivurmakta istemiyorum sonucta israilin fitnesi çok büyük yaptıklarını haklı göstermek için gizlice fonlayabilirlerde tabiki misal sadece bu gerçeği bir tek Allah bilir ben bilemiyorum.
öncelikle sorum ne yapmalıyım sizce ilk askere gitmeli miyim annemin cihad ve Allah yolunda ölmeyi göze almamda söz hakkı var mı?
ikinci olarak şehid sayılsam bile namazlar oruçlar kul haklarım hesaptan çok korkuyorum...
Namaz dinin direğidir. Şu ana kadar kılmamış olmanız sebebi ile sakın ilerki namazlarınızı akstmayın bu şeytanın fitnesidir. Cihad etmek istemek çok güzel bir duygu maşaALLAH. Lakin askerlik konusunda sanırım yeterli bilginiz yok. Bu ülke tağut bir rejime sahip olduğu için bu ülkede askerlik yapılmaz. Forumda ilgili konular çoktur araştırmanızı öneririm.

Yorgun Mucahid Çevrimdışı

Yorgun Mucahid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Abdurrahman el-Maarifi Çevrimdışı

Abdurrahman el-Maarifi

أن مولانا أسامة شيخنا وهو الأمير
İslam-TR Üyesi
Kardeşim, Rabbim niyetlerini kabul etsin. Söylediklerin derin bir samimiyet taşıyor. Allah yolunda cihad etme arzun, ibadet eksikliklerinden duyduğun pişmanlık ve kul hakları konusundaki hassasiyetin, kalbindeki imanın işareti. Bu meseleleri hadislerle ve ayetlerle konuşalım İnşeAllah çok bilgin değilim senden küçüğüm muhtemelen küçük kardeş ile hasbihal gibi düşünebilirsin.

Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ şöyle dedi:

Bir adam Peygamber aleyhisselâm’ın yanına gelerek:

- Hicret ve cihâd etmek üzere sana bîat ediyorum. Bunların sevabını Allah’tan dilerim. dedi.

Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:

- “Ana ve babandan hayatta olanlar var mı?” diye sordu.

Adam:

- Evet, her ikisi de hayatta, dedi.

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

- “Allah’tan sevap kazanmak istiyorsun değil mi?” diye sordu.

Adam:

- Evet, deyince:

- “Ana ve babanın yanına dön. Onlara iyi bak!” buyurdu. Buhârî, Cihâd 138, Edeb 3; Müslim, Birr 6

Bu rivayet Sahîh-i Müslim’den alınmıştır. Buhârî ile Müslim’in bir başka rivayeti ise şöyledir:

Bir adam Resûlullah’ın yanına gelerek cihâd etmek üzere ondan izin istedi. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:

- “Anan, baban sağ mı?” diye sordu.

Adam:

- Evet, deyince:

- “Öyleyse onlara hizmet etmeye çalış!” buyurdu.

Buhârî, Cihâd 138; Müslim, Birr 5. Ayrıca bk. Tirmizî, Cihâd 2; Nesâî, Cihâd

Buradan anlaşılıyor ki, annenin rızası, cihad gibi büyük bir amelden bile önce geliyor. Annen, askerlik yapmadan gitmene izin vermiyorsa, belki seni koruma amacı taşıyordur diye düşünüyorum ortamı anlayıp vazgeçeceğini düşünüyor olabilir . Onunla açıkça konuşup, niyetini ve Allah rızasını aradığını anlat. Ama unutma ki, annenin rızasını almadan yola çıkmak, seni zora sokabilir.

Sa‘d bin Atval -radıyallahu anh- anlatıyor:

“Kardeşim vefat etmiş ve üç yüz dirhem mal ile bakıma muhtaç çoluk çocuk bırakmıştı. Bıraktığı parayı âilesine harcamak istiyordum. Resûlullah:

“–Kardeşin borcu sebebiyle hapsedilmiş durumda, borcunu ödeyiver!” buyurdu. Ben:

“–Yâ Rasûlullah! Ben onun borçlarını ödedim. Sadece bir kadının iddia edip delil getiremediği iki dinâr kaldı” dedim. Rasûl-i Ekrem Efendimiz:

“–O kadına iddia ettiği iki dinarı ver. Çünkü kadın hakîkati söylemektedir” buyurdu.” (İbn-i Mâce, Sadakât, 20)

Bu hadis, kul hakkının kesinlikle ödenmesi gerektiğini gösteriyor kardeşim. Eğer hak sahiplerini bulup helalleşme imkânı varsa, bunu ertelememelisin. Bulamadığın kişiler içinse, bolca dua et ve onlar adına hayır işler yap. Ayrıca, ibadet eksikliğinden korkuyorsan, bunu düzeltmek için küçük ama istikrarlı adımlar atabilirsin.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Aişe (r.anha) validemizden rivayetle şöyle buyurmuştur:
“Allah’a en sevimli gelen amel, az da olsa devamlı olanıdır.”
(Buhari, İman, 27; Müslim, Salat, 218)

Kardeşim, bugün bir namaz kılmaya başlamak ya da bir dua etmek bile kalbindeki bu korkuları hafifletebilir. Adak adayabilirsin belki ben öyle yaparım eğer niyetin tam ise Allah senin için hayırlı olanı verecektir İnşeAllah.

Nisa Suresi’nde şöyle buyuruluyor:
“Size ne oldu ki, Allah yolunda ve ‘Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar,’ diyen mazlum erkekler, kadınlar ve çocuklar adına savaşmıyorsunuz?”
(Nisa, 4:75)

Tüm bunlara rağmen senin için çok seviniyorum kardeşim bu niyetin bile Allah katında ne değerlidir. Allah sana şehadet bahşetsin İnşeAllah

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi