N
Şeriat denilince herkes o kadar farklı yorumlarda bulunuyor ki biri diyor islamda bu var digeri diyor islamda bu yok .. hatta tanımını yaparken bile her biri ayrı birşey diyor; ben şunu merak ediyorum hangi islam ülkesi sizce şeriata uygun yönetiliyor İran mı Afganistan mı Pakistan mı? Sorumda herhangi bir art niyet aramayın ama şeriat sistemi gelirse neler değişir? Mesela egitim sistemi ne olur ? Kızlar erkekler ayrı mı okutulur yoksa eğitim sadece erkeklere özgü hale mi getirilir, felsefe görsel sanatlar müzik yasaklanır mı?bilime ne ölçütlerde sınır getirilir islam bilimi bağımsız bir alan olarak mı ele alıyor yoksa siyaset gibi onu da kapsıyor mu ? Tesettürlü olmayanlara ceza verilir mi ceza verilecekse hangi ölçüyü aşana ceza verilir? Burka giyinmeyene mi çarşaf giyinmeyene mi yüzünü örtmeyene mi başını örtmeyene mi?kadınlar bir erkek hamisiz olmadan dısarı çıkabilir mi? Bi islam sitesinde okumuştum erkekler genelev kadınlarıyla geçici nikah kıyıp ilişkiye giriyorlarmış boyle bişey var mı -ki ustelik site şii filanda değildi -dunya üzerinde kapitalizmin hakim düzenini kırmak epey zor gorunuyor şeriat gelirse bu durum nasıl cozulur kapitalizm dönüşüp islamileştirilerek mi yoksa baska bir şekilde mi ekonomik sistem oluşturulur ? Müslüman olmayanlar ne olur İslamı benimsemeleri için süre mi tanınır yoksa idam mı edilirler tebliğin onlara zaten ulasıldıgı farzedilip. .mesela ordu fetih yapmak için toplatılır mı yoksa müslümanlar güçsüz durumdalar denilip fetihe hazırlanılmaz mı ? Islamı Cumhuriyet ve demokrasi sistemleri ile uygulayan ülkelerle ilişkiler nasıl olur?Türkiyeye şeriat gelirse neler değişir şeriat kuralları aşama aşama mı uygulanır şeriatte Osmanlı usulunu mü devam ettirir yoksa daha farklı mı uygulanır etnik kokene atıfta bulunan bi isiim turkiye olarak mı kalır yada osmanlıda ki gibi hanedan adına mı atıfta bulunan bir devlet ismi mi secilir kısaca türkiyede şeriat uygulanırsa sizce ne olur ne olmalıdır? ?