Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ŞEYH MUAZ’LA RÖPORTAJ

• Konbuyu başlatan takva1
  • Başlangıç tarihi
T Çevrimdışı

takva1

Misafir
As-Sahab Media CİHADTV.COM SUNAR ŞEYH MUAZ’LA RÖPORTAJ 1 BÖLÜM
11 Temmuz 2011 Pazartesi Saat 01:54
Reklam
بسم الله الرحمن الرحيم
As-Sahab Media
CİHADTV.COM SUNAR
ŞEYH MUAZ’LA RÖPORTAJ-1 BÖLÜM
As-Sahab Media: Cihad ayetlerini okuyunca neler hissedersiniz?
Şeyh Muaz: Cihad ayetleri imanın gözden geçirilmesi için inmiştir desem sanırım yanılmamış olurum. Çünkü Cihad demek kâfir öldürmek demek değildir. Cihad; hidayete giden yollardaki engelleri kenara almak için mücadele etmek demektir… Tabi, cihad denince aklıma sadece kıtal gelmez…
As-Sahab Media: Cihadın tanımında imanın gözden geçirilmesinden bahsettiniz… Biraz açar mısınız?
Şeyh Muaz: Tabi ki… Cihad başlı başına birçok ibadetleri bünyesinde toplayan bir ibadettir… cihad ibadetinde iddialar ispat edilir. Mesela; Allah’ın er-Rezzak sıfatına iman ettim diyen bir Müslüman cihad ibadetiyle geride bırakacaklarının rızık endişesine düşüp düşmeyeceğiyle sınanır…
Yine, Allah’ın takdir ettiği saat gelmeden ölmeyeceğine iman ettiğini iddia eden bir insan, ölüm korkusuyla sınanır. Oysaki o korku sahibine zarar veren bir korkudur… Dünyanın hiçbir yerinde ömrü kısaltan bir cihad yoktur. Ne filistinde ne de herhangi bir cihad beldesinde…
Cihad ibadetiyle; Allah’ın vaadlerine olan güvenle sınanır Müslüman… Allah-u Teâlâ Cihad ibadetiyle sınırsız cennet vaad eder… Bu cihadın meyvesi olarak da şahadet ihtimalinden bahseder. Acı vermeyen bir can verme, kabir azabından kurtulma garantisi, 72 kişiye şefaat ve 72 huriyle evlilik garantisi… En kötü ihtimal (İhtimal, kötü değil aslında) evine büyük bir ecirle dönme garantisi verir. Tüm bu vaadlere rağmen yerinde oturup oturmamakla sınanır Müslüman…
Müslüman, başına gelecek her türlü musibetin Allah’ın izni ile isabet edeceğine ve o musibetin ancak ve ancak Allah’ın izni ile kalkacağına iman ettiğini iddia eder… İşte tam burada cihad ibadeti devreye girer ve; madem iman ettiğini iddia ediyorsun, hadi çık yola!’ der… Öyle ya, madem tüm musibetler Allah’ın izni ile isabet edecek o zaman düşmandan neden korkulsun ki?
Müslüman, Ahirete iman ettiğini iddia eder… Ölüm meleğiyle karşılaşmayla başlayan, cennet ya da cehennem vizesi almakla da biten her aşamaya iman eder… Cihad ibadeti o müslümanın kulağına şunları fısıldar; ‘ Çık yola ve bu iddianı ispat et!. Çünkü cihad sana hem bu dünyada hem de öteki dünyada sana mutlak fayda verir.!” Eğer gerçekten ahirete iman ediyorsa bir insan tercihini sıkıntısız bir hayattan yana kullanır… Bu da ancak cihad ibadetiyle mümkündür…
Ve daha bir konuda imanla sınanır Müslüman…
As-Sahab Media: Cihaddan korkan bir Müslüman imanını mı yoksa amellerini mi gözden geçirmeli?
Şeyh Muaz: İman ve amel bir bütündür. İman varsa amel vardır. İman yoksa tüm ameller çerçöptür… İman, kişiyi salih bir amelle tanıştırmıyorsa o imanın gücü zayıflamıştır… Kesinlikle iman, gözden geçirilmeli…
Cihadı düşünmeyen bir Müslüman aydınlıkta gözlerini kapamış gibidir. Önündeki çukurları göremez ve düşer… Elli adım ötede mayın olduğunu bilen bir insan adımlarına dikkat eder… Şunu anlatmaya çalışıyorum; İnsan bir şekilde ölecek… Bundan kaçış yok. En güzel bir şekilde şehid olmak varken insan neden ölümü tercih eder?
İmanı ölüyse ölmek ister!
İmanı diriyse şehadeti arzular!
As-Sahab Media: Özel olacak ama sizi cihada teşvik eden neydi? Ve kaç yaşındaydınız?
Şeyh Muaz: Cihad ayet ve hadisleriyle ciddi manada tanışmamıştım. Daha çok Allah sevgisi üzerine duruyordum ki hala bu konuyu çok önemsiyorum… Şu ayeti okuyan bir insan nasıl kadınlar gibi yerinde oturur hala anlayabilmiş değilim;
“Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, artık salih bir amelde bulunsun ve Rabbine ibadette hiç kimseyi ortak tutmasın." Kehf-110
Dikkat ederseniz; ‘kim Allah’a kavuşmak istiyorsa…’ diyor… Allah’a kavuşmak isteyen bir insan şu aşamalardan geçtiğini söyler;
Allah’u tealayı tanımaya çalışmak
İsim ve sıfatlarının tecellisini tabiata görmeye çalışmak.
Dünyanın geçici bir imtihan salonu olduğunu görmek
Elindeki tüm varlığın kendisine ait olmadığına inanmak.
Bedeninin tüm hücrelerinin Allah’ ait olduğuna inanmak.
Cenneti ve nimetlerini gözler önüne getirmek.
Cehennemi tüm sıcaklığıyla hissederek okumak
Etrafındaki insanların rol arkadaşlarının olduğunu ve yarın ahirette herkesinin kendi başının çaresine bakacaklarına inanmak.
Allah sevgisini tüm sevgilerden üstün tutmak.
Ben Allah’ı çok seviyorum. Ve Allah’ı gözlerimle görüp: Ya rabbi seni çok özlemiştim demek istiyorum… (Kardeş ağlıyo bunları söylerken) Ve ona her şeyimi feda etmek istiyorum… Bu dünyada Allahu Teâlâ’yla tanışmayan bir insan ne sever ne de kendisine kavuşmak ister…
Beni cihad beldelerine götüren tek bir etken vardı; Allah sevgisi ve Allah’a kavuşma arzusu…
As-Sahab Media: Cihada çıkarken ne tür engellerle karşılaştınız?
Şeyh Muaz: İçimdeki şeytan dile gelip: asıl cihad memleketinde. Ne işin var senin bilmediğin memleketlerde!” dedi… Beni İslami bir davet ibadetiyle kandırmak istedi. Oysaki her ibadet vaktinde güzeldir…
Aile büyüklerime konuyu hafiften açtığımda ben kurbanlık koyunmuşum gibi algıladılar. Gidersem ölüm haberim gelirmiş. Kalırsam torun sahibi olacaklar:)
Oysaki kurban için uzak memleketlere giden hayvanların hepsi kesilmiyor… Usame b. Ladin. Rahimehullah dağlardayken nice torun sahibi olanlar ortalıklarda can verdiler…
As-Sahab Media: Cihadı düşünmeyenlere cihad nasıl teşvik edilir?
Şeyh Muaz: balı tatmayan bir insan balı anlatmakta zorluk çeker… Önce sizin cihad etmeniz gerekir ki cihada çıkmakla ömrün kısalmayacağının pratiğini görmüş olsunlar…
As-Sahab Media: ikinci bir röportaj için söz alabilir miyim?
Şeyh Muaz: fayda vereceğine inanıyorsanız inşaallah diyelim.
As-Sahab Media: Şahsen ben faydalandım ve fayda vereceğine de inanıyorum inşaallah.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Paylaşım için ALLAH razı olsun ahi

el cihadu fisebilillah ancak bu kadar güzel açıklanır

RABBİM mücahid er ve emirlerimizi korusun amin

not:ahi bu konuyu cihad bölümünde paylaşsaydın en azından kendi bölümün bulunsun nitekim aramada zorluk çekmesinler kardeşlerimiz

tevafuk :) verilen görevle ilk konuyu gereken yere taşıdım

T Çevrimdışı

takva1

Misafir
Senden de Allah Razı olsun Ayrıca benim Şu paragrafı çok hoşuma gitti ve çok güzel açıklanmış ;

As-Sahab Media: Cihaddan korkan bir Müslüman imanını mı yoksa amellerini mi gözden geçirmeli?
Şeyh Muaz: İman ve amel bir bütündür. İman varsa amel vardır. İman yoksa tüm ameller çerçöptür… İman, kişiyi salih bir amelle tanıştırmıyorsa o imanın gücü zayıflamıştır… Kesinlikle iman, gözden geçirilmeli…
Cihadı düşünmeyen bir Müslüman aydınlıkta gözlerini kapamış gibidir. Önündeki çukurları göremez ve düşer… Elli adım ötede mayın olduğunu bilen bir insan adımlarına dikkat eder… Şunu anlatmaya çalışıyorum; İnsan bir şekilde ölecek… Bundan kaçış yok. En güzel bir şekilde şehid olmak varken insan neden ölümü tercih eder?
İmanı ölüyse ölmek ister!
İmanı diriyse şehadeti arzular!

Ayrıca şu paragraf;

As-Sahab Media: Cihada çıkarken ne tür engellerle karşılaştınız?
Şeyh Muaz: İçimdeki şeytan dile gelip: asıl cihad memleketinde. Ne işin var senin bilmediğin memleketlerde!” dedi… Beni İslami bir davet ibadetiyle kandırmak istedi. Oysaki her ibadet vaktinde güzeldir…