Çözüldü Şirk Günahından Nasıl Kurtulurum?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum Selam we rahmetullah ;

Şirk günahından kurtulmak mümkündür, samimi tevbe ile Allah dilerse tüm günahları afveder.
Şirk işleyen kimse şunları yapmalıdır:

Şirkin Ne Olduğunu Tam Bil

Şirk, Allah’a ait bir sıfatı başkasına (mahlûkatına) vermek veya Allah’tan başkasına ibadet etmektir. Misal:
Allah’tan başkasına dua etmek
Allah’tan başkasından yardım dilemek (gaybı bilen veya güç yetirebilecek şekilde)
Allah’tan başkasına secde etmek
Fal, büyü, türbe, yatır gibi şeylerden medet ummak
Allah’tan başkasını yaratıcı, rızık verici olarak görmek

Eğer bu tür fiillerden biri yapılmışsa bu büyük şirktir ve tevbe ile afvedilebilir, yeter ki ölüm gelmeden önce pişmanlıkla terk edilsin.

Samimi Bir Şekilde Tevbe

Tevbe, sadece dil ile değil, kalb, dil ve fiille birlikte yapılmalıdır.
Tevbenin şartları:
Günahı terk etmek (şirki terk etmek)
Yapılan fiilden dolayı pişman olmak
Bir daha asla yapmamaya azmetmek
İmanı ve akideyi düzeltmek (doğru şekilde Allah’a iman etmek)
(Gerekirse) İslam’a yeniden giriş yapmak

Gerekirse Kelime-i Şehadet Getirerek İslam’a Yeniden Girilmeli

Büyük şirk işlenmişse ve İslam’dan çıkma ihtimali varsa, en sağlamı kelime-i şehadetle İslam’a yeniden girmektir:

أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ
"Şâhidlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve yine şâhidlik ederim ki Muhammed, O’nun kulu ve elçisidir."
Bunu bilinçli, samimi bir kalble söylemen yeterlidir. Gusul abdesti almak da mendubdur.
Rasûlullah
şöyle buyurmuştur: "Her kim 'Lâ ilâhe illallah' derse cennete girer."
(Buhârî, Kitâb'ud-Daavât, 68; Muslim, Îmân, 45)

Kur'an ve Sahih Sünnete Dayalı Doğru (Tevhidî) Akideyi Öğren:
Birçok insan şirk işlediğini bilmeden yapıyor, bu yüzden doğru akideyi öğrenmek farzdır.

Bolca İstiğfar ve Salih Ameller İşlenmeli
"Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz; bundan başka dilediği kimsenin günahını bağışlar." (Nisâ, 48)
"Gerçekten ben de (daha önce) şirk koşanlardan idim!" (Zumer 15)

Eğer tövbe edilirse Allah afveder:
"De ki: Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (Zumer 53)

ve DUA

اللَّهُمَّ إني أَعُوذُ بِكَ أَنْ أُشْرِكَ بِكَ وَأَنَا أَعْلَمُ، وَأَسْتَغْفِرُكَ لِمَا لا أَعْلَمُ
Allah’ım! Bildiğim halde Sana şirk koşmaktan Sana sığınırım ve bilmeden yaptığım şirk için Senden bağışlanma dilerim.
(Ahmed b. Hanbel, el-Musned: C. 4, Sf: 403, Hadis no: 19679; Buhari, el-Edebu’l-Mufred, Hadis no: 716

Albânî, el-Edebu’l-Mufred tahkikinde bu hadisi hasen olarak değerlendirmiştir. Albânî, Sahîhu’l-Câmi‘, no: 2726)

Tevbe İçin İçten gelerek Dua
اللَّهُمَّ إني أَزْهَدْتُ من كل شركٍ وكل ما يُغضِبُكَ، وتُبْتُ إليك توبةً نصوحًا، فاغفر لي وارحمني، إنك أنت التواب الرحيم
Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğim her türlü şirkten ve Sana öfke verecek her günahtan tevbe ettim. Sana içten ve samimi bir şekilde yöneldim. Beni affet ve bana merhamet et. Şubhesiz Sen tevbeleri kabul edensin, merhametlilerin en merhametlisisin.

Şirkten Korunmak İçin Sabah-Akşam Dua
اللَّهُمَّ إني أَعُوذُ بك أن أُشرك بك وأنا أعلم، وأستغفرك لما لا أعلم
Allah’ım! Bilerek Sana şirk koşmaktan Sana sığınırım ve bilmeden yaptığım şirk için Senden mağfiret dilerim.
(Ahmed b. Hanbel, el-Musned: 4/403, Hadis no: 19679; Buhârî, el-Edebu’l-Mufred, Hadis no: 716; Albânî, Sahîhu’l-Câmi‘, no: 2726'da “Hasen” demiştir.)

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الْعَظِيمَ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ، الْحَيُّ الْقَيُّومُ، وَأَتُوبُ إِلَيْهِ
"Azîz ve yüce olan, Kendisinden başka ilah olmayan, Hayy ve Kayyûm olan Allah’tan bağışlanma dilerim ve O’na tevbe ederim."
(Ebû Dâvûd, Salât, Bab 361, Hadis no: 1517; Tirmizî, Deavât, Bab, 118, Hadis no: 3577; İbn Mâce, Edeb, 57; İmam Nevevî, el-Ezkâr, Sf: 333
Albânî, Sahîhu’l-Câmi‘, no: 944'de Sahîh hadistir demiştir.)

Rasulullah
şöyle buyurmuştur: "Kim bu istiğfarı söylerse, Allah onun günahlarını bağışlar."
(İbn Mâce, Edeb 57; el-Ezkâr, Nevevî)

Geri
Üst Ana Sayfa Alt